( (

Erdoğan İle Putin Telefonda Görüştü

Gündem (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 06.05.2021 - 11:33, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Erdoğan İle Putin Telefonda Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ana gündem maddesi Türkiye'nin 50 milyon doz için anlaşma imzaladığı ve acil kullanım onayı verdiği Sputnik V aşısının tedariki oldu.
Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Söz konusu telefon görüşmesinde, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele ve Sputnik V aşısının tedariki ve üretimi konuları ele alındı. PUTİN: PRATİK İŞ BİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEYE HAZIRIZ Sputnik'te yer alan habere göre; Liderler, Türkiye'deki epidemiyolojik durum ışığında koronavirüsün yayılmasıyla mücadele konusunu detaylı bir şekilde ele alırken Putin, bu alandaki pratik iş birliğini geliştirmeye hazır olduğunu ifade etti. Putin ile Erdoğan'ın Rus koronavirüs aşısı Sputnik V'nin Türkiye'deki tesislerde ortak üretimiyle ilgili imkanları istişare ettiği belirtildi.  SPUTNİK V TEDARİKİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK? Sputnik V aşısının tedarikinin bu aydan itibaren en kısa sürece organize edilmesi üzerinde durulduğunu belirten Kremlin, Rus aşısının Türkiye'deki tesislerde ortak üretimiyle ilgili imkanlar üzerinde çalışma yapıldığını kaydetti. ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR Erdoğan, Rus tarafının verdiği destek için Putin'e teşekkür ederken taraflar, alınan salgınla mücadele önlemlerinin mevcut durumun ciddi bir şekilde iyileşmesini ve turizm alanındaki iki taraflı trafiğin yeniden başlamasını sağlayacağını ifade etti. BÖLGESEL GELİŞMELER DE MASADAYDI Bölgedeki güncel konular hakkındaki görüş alışverişine devam eden Putin ve Erdoğan, Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ'daki gelişmeleri de değerlendirdi. Rusya ve Türkiye'nin Suriye'de istikrarın pekiştirilmesine yönelik etkileşimini yapıcı olarak tanımlayan liderler, Anayasa Komitesi dahilinde Suriyeli taraflar arasındaki diyaloğun teşviki amacıyla yapılan koordineli çalışmaları ve bazı bölgelerde terör örgütlerinin kalıntılarına karşı yürütülen tavizsiz mücadeleyi sürdürme niyetinde olduklarını vurguladı.   Putin ve Erdoğan, Libya'da Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin ana siyasi güçlerin ve bölgelerin çıkarlarını dikkate alarak ülkenin bütünlüğünü pekiştirmek için yürüttüğü çabaları desteklemeye devam etmeyi kararlaştırdı. 'ÇOK CİDDİ MİKTARDA AŞI GELECEK' Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen cuma namazı sonrasındaki açıklamasında, Sputnik V aşısıyla ilgili olarak, "Rusya'dan yaptığımız görüşmeler neticesinde Sputnik V aşısı inşallah geliyor, gelecek. Hatta gerekirse Sayın Başkan (Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin) ile de görüşmemizi yapacağız. Çok ciddi bir miktarda Sputnik V aşısı inşallah gelecek" ifadelerini kullanmıştı. TÜRKİYE ACİL KULLANIM ONAYI VERDİ Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Rusya'nın 'koronavirüse karşı yüzde 97,6 oranında etkili' olduğunu duyurduğu ve Türkiye'nin 50 milyon doz için anlaşma imzaladığı Sputnik V aşısına, acil kullanım onayı verildiğini açıklamıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ana gündem maddesi Türkiye'nin 50 milyon doz için anlaşma imzaladığı ve acil kullanım onayı verdiği Sputnik V aşısının tedariki oldu.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Söz konusu telefon görüşmesinde, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele ve Sputnik V aşısının tedariki ve üretimi konuları ele alındı.

PUTİN: PRATİK İŞ BİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEYE HAZIRIZ

Sputnik'te yer alan habere göre; Liderler, Türkiye'deki epidemiyolojik durum ışığında koronavirüsün yayılmasıyla mücadele konusunu detaylı bir şekilde ele alırken Putin, bu alandaki pratik iş birliğini geliştirmeye hazır olduğunu ifade etti. Putin ile Erdoğan'ın Rus koronavirüs aşısı Sputnik V'nin Türkiye'deki tesislerde ortak üretimiyle ilgili imkanları istişare ettiği belirtildi. 

SPUTNİK V TEDARİKİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sputnik V aşısının tedarikinin bu aydan itibaren en kısa sürece organize edilmesi üzerinde durulduğunu belirten Kremlin, Rus aşısının Türkiye'deki tesislerde ortak üretimiyle ilgili imkanlar üzerinde çalışma yapıldığını kaydetti.

ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR

Erdoğan, Rus tarafının verdiği destek için Putin'e teşekkür ederken taraflar, alınan salgınla mücadele önlemlerinin mevcut durumun ciddi bir şekilde iyileşmesini ve turizm alanındaki iki taraflı trafiğin yeniden başlamasını sağlayacağını ifade etti.

BÖLGESEL GELİŞMELER DE MASADAYDI

Bölgedeki güncel konular hakkındaki görüş alışverişine devam eden Putin ve Erdoğan, Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ'daki gelişmeleri de değerlendirdi.

Rusya ve Türkiye'nin Suriye'de istikrarın pekiştirilmesine yönelik etkileşimini yapıcı olarak tanımlayan liderler, Anayasa Komitesi dahilinde Suriyeli taraflar arasındaki diyaloğun teşviki amacıyla yapılan koordineli çalışmaları ve bazı bölgelerde terör örgütlerinin kalıntılarına karşı yürütülen tavizsiz mücadeleyi sürdürme niyetinde olduklarını vurguladı.

 

Putin ve Erdoğan, Libya'da Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin ana siyasi güçlerin ve bölgelerin çıkarlarını dikkate alarak ülkenin bütünlüğünü pekiştirmek için yürüttüğü çabaları desteklemeye devam etmeyi kararlaştırdı.

'ÇOK CİDDİ MİKTARDA AŞI GELECEK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen cuma namazı sonrasındaki açıklamasında, Sputnik V aşısıyla ilgili olarak, "Rusya'dan yaptığımız görüşmeler neticesinde Sputnik V aşısı inşallah geliyor, gelecek. Hatta gerekirse Sayın Başkan (Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin) ile de görüşmemizi yapacağız. Çok ciddi bir miktarda Sputnik V aşısı inşallah gelecek" ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYE ACİL KULLANIM ONAYI VERDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Rusya'nın 'koronavirüse karşı yüzde 97,6 oranında etkili' olduğunu duyurduğu ve Türkiye'nin 50 milyon doz için anlaşma imzaladığı Sputnik V aşısına, acil kullanım onayı verildiğini açıklamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (