( (

Erbakan'dan Meclis'e 'Abd' Çağrısı: 'Kızılderili Soykırımı' Kararı Alalım!

Gündem 25.04.2021 - 18:48, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Erbakan'dan Meclis'e 'Abd' Çağrısı: 'Kızılderili Soykırımı' Kararı Alalım!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, ABD Başkanı Biden'ın küstahça ve apaçık düşmanca tavrı karşısında Hükümete somut adımlar atma çağrısında bulundu. Erbakan, ABD’nin İncirlik Üssü'nü kapatmak başta olmak üzere, Malatya Kürecik Radar Sistemi’ni kapatmak, TBMM tarafından ‘Kızılderili Soykırımı’ kararının alınması gibi cesur ve kararlı her türlü adımın arkasında olacaklarını belirtti.
Biden'ın Niyeti Baştan Belliydi Erbakan, Biden'ın sözde soykırım kararına ilişkin şunları söyledi: Önceki Amerika Birleşik Devletleri başkanları 24 Nisan’ı “Büyük Felaket/ Metz Yeghern” olarak kullanıp üstü örtülü şekilde Ermeni diasporasına şirin gözükme yoluna giderken, ABD Başkanı Joe Biden daha seçim kampanyası sırasında, seçilmesi durumunda direkt olarak “Ermeni Soykırımı” ifadesini kullanacağını açıkça ifade ederek, Türkiye’ye karşı düşmanca bir politika izleyeceğini ortaya koymuştu.   Tam Bir Küstahlık - Apaçık Bir Haddi Aşmadır ABD'nin tarihte işlediği katliamları hatırlatan Erbakan, "Kızılderili katliamları ile başlayan insanlık suçu işleme alışkanlığını Hiroşima, Nagasaki, Vietnam, Afganistan ve Irak’ta da aynen devam ettiren ABD Yönetimi’nin, asırlar boyunca dünyaya hak ve adalet dağıtan Osmanlı Devleti’ni bu şekilde suçlamaya kalkması tam bir küstahlıktır, apaçık bir haddi aşmadır." ifadelerini kullandı.   ABD Gerçek Yüzünü Bir Kez Daha Gösterdi Erbakan, Biden'ın hadsiz karardan bir gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aramasını da ikiyüzlülük olarak değerlendirerek şöyle konuştu:  Joe Biden’ın, “Ermeni Soykırımı” ifadesini kullanmadan önce 23 Nisan Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığı telefon görüşmesinde 24 Nisan’da “Ermeni Soykırımı” ifadesini kullanacağını açıkça ifade etmesi ve Biden’ın bu tavrının haberleştirilerek The Guardian, The Wall Street Journal, CNN gibi ana akım medyaya bilinçli olarak sızdırılması, sözde ‘stratejik ortak’ ve son dönemlerde de ‘model ortak’ olarak bellediğimiz ABD Yönetimi’nin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur."   Amerika Laftan Anlamaz Yaptırımdan Anlar! "ABD Başkanı Joe Biden’ın akıl ve vicdan sahibi hiçbir insan için karşılığı olmayan, sözde ‘Ermeni Soykırımı’ ifadesi ve artık bardağı taşıran bu düşmanca yaklaşımı karşısında, Hükümetin olayı her zamanki gibi cılız kınama mesajlarıyla geçiştirme yerine, gerekli somut karşı adımları atması artık kaçınılmazdır. Bu noktada Merhum Erbakan Hocamız’ın meşhur ifadesini de yetkililere hatırlatmakta fayda görüyoruz; “Bu Amerika laftan değil, müeyyideden anlar”.   Meclis Olağanüstü Toplanıp Kızılderili Soykırımını Tanımalı Erbakan Meclis'e de olağanüstü toplanıp Kızılderili Soykırımını tanıma çağrısında bulanarak, "ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosu’nun, 1915'ten 1923'e kadar yaşanan olaylarla ilgili olarak sözde ‘Ermeni Soykırımı’ karar tasarısını 2019’da kabul etmiş olmasından hareketle, TBMM’nin acilen olağanüstü gündemle toplanarak insanlık tarihinin en büyük soykırımlarından bir tanesi olarak kabul edilen ‘Kızılderili Soykırımı’nı tanıma kararını alması 83 milyonun haklı beklentisidir." şeklinde konuştu.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, ABD Başkanı Biden'ın küstahça ve apaçık düşmanca tavrı karşısında Hükümete somut adımlar atma çağrısında bulundu. Erbakan, ABD’nin İncirlik Üssü'nü kapatmak başta olmak üzere, Malatya Kürecik Radar Sistemi’ni kapatmak, TBMM tarafından ‘Kızılderili Soykırımı’ kararının alınması gibi cesur ve kararlı her türlü adımın arkasında olacaklarını belirtti.

Biden'ın Niyeti Baştan Belliydi

Erbakan, Biden'ın sözde soykırım kararına ilişkin şunları söyledi:

Önceki Amerika Birleşik Devletleri başkanları 24 Nisan’ı “Büyük Felaket/ Metz Yeghern” olarak kullanıp üstü örtülü şekilde Ermeni diasporasına şirin gözükme yoluna giderken, ABD Başkanı Joe Biden daha seçim kampanyası sırasında, seçilmesi durumunda direkt olarak “Ermeni Soykırımı” ifadesini kullanacağını açıkça ifade ederek, Türkiye’ye karşı düşmanca bir politika izleyeceğini ortaya koymuştu.

 

Tam Bir Küstahlık - Apaçık Bir Haddi Aşmadır

ABD'nin tarihte işlediği katliamları hatırlatan Erbakan, "Kızılderili katliamları ile başlayan insanlık suçu işleme alışkanlığını Hiroşima, Nagasaki, Vietnam, Afganistan ve Irak’ta da aynen devam ettiren ABD Yönetimi’nin, asırlar boyunca dünyaya hak ve adalet dağıtan Osmanlı Devleti’ni bu şekilde suçlamaya kalkması tam bir küstahlıktır, apaçık bir haddi aşmadır." ifadelerini kullandı.

 

ABD Gerçek Yüzünü Bir Kez Daha Gösterdi

Erbakan, Biden'ın hadsiz karardan bir gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aramasını da ikiyüzlülük olarak değerlendirerek şöyle konuştu: 

Joe Biden’ın, “Ermeni Soykırımı” ifadesini kullanmadan önce 23 Nisan Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığı telefon görüşmesinde 24 Nisan’da “Ermeni Soykırımı” ifadesini kullanacağını açıkça ifade etmesi ve Biden’ın bu tavrının haberleştirilerek The Guardian, The Wall Street Journal, CNN gibi ana akım medyaya bilinçli olarak sızdırılması, sözde ‘stratejik ortak’ ve son dönemlerde de ‘model ortak’ olarak bellediğimiz ABD Yönetimi’nin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur."

 

Amerika Laftan Anlamaz Yaptırımdan Anlar!

"ABD Başkanı Joe Biden’ın akıl ve vicdan sahibi hiçbir insan için karşılığı olmayan, sözde ‘Ermeni Soykırımı’ ifadesi ve artık bardağı taşıran bu düşmanca yaklaşımı karşısında, Hükümetin olayı her zamanki gibi cılız kınama mesajlarıyla geçiştirme yerine, gerekli somut karşı adımları atması artık kaçınılmazdır. Bu noktada Merhum Erbakan Hocamız’ın meşhur ifadesini de yetkililere hatırlatmakta fayda görüyoruz; “Bu Amerika laftan değil, müeyyideden anlar”.

 

Meclis Olağanüstü Toplanıp Kızılderili Soykırımını Tanımalı

Erbakan Meclis'e de olağanüstü toplanıp Kızılderili Soykırımını tanıma çağrısında bulanarak, "ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosu’nun, 1915'ten 1923'e kadar yaşanan olaylarla ilgili olarak sözde ‘Ermeni Soykırımı’ karar tasarısını 2019’da kabul etmiş olmasından hareketle, TBMM’nin acilen olağanüstü gündemle toplanarak insanlık tarihinin en büyük soykırımlarından bir tanesi olarak kabul edilen ‘Kızılderili Soykırımı’nı tanıma kararını alması 83 milyonun haklı beklentisidir." şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (