( (

Düğünler Yasaklandı, Apollon’un Büyüsü Sona Erdi

Turizm 07.09.2020 - 12:01, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Düğünler Yasaklandı, Apollon’un Büyüsü Sona Erdi

Manavgat Belediyesi gelin ile damatların hatıra fotoğrafı çekimi için Apollon Tapınağı'nda 3 golf arabası bulunduruyordu.
 İçişleri Bakanlığı valilik ve kaymakamlıklara pandemi önlemi için düğün yasağı getirdi. Yerli ve yabancı gelin ile damatların ‘uğuruna inandıkları’ 2 bin 200 yıllık Apollon Tapınağı'nda hatıra fotoğraf çekimleri de sona erdi. Böylece Apollon’un büyüsü sona erdi. Manavgat Belediyesi'nin yaşlı, engelli ve evlenen çiftlerin tarihi ören yeri ve Apollon Tapınağı'nda hatıra fotoğrafı çekimi için 3 golf arabası bulunuyordu. ÇİFTLER DERTLİ Ali-Ayşe Tunç çifti, resmi olarak evlenmelerine karşın pandemi neneniyle düğün yapamadıklarını belirten Tunç çifti,''Covid 19'da yasaklanma nedeniyle resmi nikah sonrası iki tarafın ailelerinin ortak kararıyla düğünü yapmayı ileri bir tarihe attık. Çocuklarımıza kalıcı bir hatıra ve anı için düğün sonrası Apollon Tapınağı ve Side Antik Tiyatro'da fotoğraf çekimi yapmak istiyoruz.''. DÜĞÜNLER ERTELENİYOR Manavgat'ta bir 5 yıldızlı otelde bellboy olarak çalıştığını belirten Fatih Yıldız, Alman sevgilisi ile 25 Ağustos'ta içinde Side'de düğün yapmayı planladıklarını pandemi nedeniyle ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi. Yıldız, ''Alman nişanlım Marianne ile evliliğimiz sürekli pandemi tedbirlerine takılıyor. Nişanlımın anne, baba, kardeşleri pandemi tedbirlerinde Düsseldorf'tan gelemedi. Bizde düğünümüzü ertelemek zorunda kaldık. Düğünlerde yasaklanınca evliliğimizi yasaklar kalkınca yapacağız.'' Dedi.  İŞSİZ KALDI Düğün fotoğrafçısı Oğuzhan Çiçek, düğünler yasaklanınca düğün fotoğrafçılarınınişinin zora girdiğini söyledi. Manavgat, Alanya, Serik, Gündoğmuş, İbradı ve Akseki ilçeleri nde evlenen çiftlerin çocuklarını nostaljik bir hatıra bırakmak için fotoğraf çekimlerini genelde Side Antik Kent'te Apollon Tapınağı ve Side Antik Tiyatroyu seçtiğini belirten Çiçek, ''' Düğünlere yasak gelinceye kadar Side Antik Kentte belediyenin tahsis ettiği golf arabalarına bindirerek tarihi ören yeri ve Apollon Tapınağı'nda fotoğraf çekimi yapıyordu. Yasakla birlikte antik kentte de fotoğraf çekimi son buldu.'' ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
Manavgat Belediyesi gelin ile damatların hatıra fotoğrafı çekimi için Apollon Tapınağı'nda 3 golf arabası bulunduruyordu.
 İçişleri Bakanlığı valilik ve kaymakamlıklara pandemi önlemi için düğün yasağı getirdi. Yerli ve yabancı gelin ile damatların ‘uğuruna inandıkları’ 2 bin 200 yıllık Apollon Tapınağı'nda hatıra fotoğraf çekimleri de sona erdi. Böylece Apollon’un büyüsü sona erdi. Manavgat Belediyesi'nin yaşlı, engelli ve evlenen çiftlerin tarihi ören yeri ve Apollon Tapınağı'nda hatıra fotoğrafı çekimi için 3 golf arabası bulunuyordu.


apollon’un-buyusu--001.jpg

apollon’un-buyusu-.jpg

ÇİFTLER DERTLİ

Ali-Ayşe Tunç çifti, resmi olarak evlenmelerine karşın pandemi neneniyle düğün yapamadıklarını belirten Tunç çifti,''Covid 19'da yasaklanma nedeniyle resmi nikah sonrası iki tarafın ailelerinin ortak kararıyla düğünü yapmayı ileri bir tarihe attık. Çocuklarımıza kalıcı bir hatıra ve anı için düğün sonrası Apollon Tapınağı ve Side Antik Tiyatro'da fotoğraf çekimi yapmak istiyoruz.''.

apollon’un-buyusu--002.jpg

apollon’un-buyusu--003.jpgDÜĞÜNLER ERTELENİYOR
Manavgat'ta bir 5 yıldızlı otelde bellboy olarak çalıştığını belirten Fatih Yıldız, Alman sevgilisi ile 25 Ağustos'ta içinde Side'de düğün yapmayı planladıklarını pandemi nedeniyle ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi.

apollon’un-buyusu--008.jpgYıldız, ''Alman nişanlım Marianne ile evliliğimiz sürekli pandemi tedbirlerine takılıyor. Nişanlımın anne, baba, kardeşleri pandemi tedbirlerinde Düsseldorf'tan gelemedi. Bizde düğünümüzü ertelemek zorunda kaldık. Düğünlerde yasaklanınca evliliğimizi yasaklar kalkınca yapacağız.'' Dedi.

apollon’un-buyusu--004.jpg İŞSİZ KALDI
Düğün fotoğrafçısı Oğuzhan Çiçek, düğünler yasaklanınca düğün fotoğrafçılarınınişinin zora girdiğini söyledi. Manavgat, Alanya, Serik, Gündoğmuş, İbradı ve Akseki ilçeleri nde evlenen çiftlerin çocuklarını nostaljik bir hatıra bırakmak için fotoğraf çekimlerini genelde Side Antik Kent'te Apollon Tapınağı ve Side Antik Tiyatroyu seçtiğini belirten Çiçek, ''' Düğünlere yasak gelinceye kadar Side Antik Kentte belediyenin tahsis ettiği golf arabalarına bindirerek tarihi ören yeri ve Apollon Tapınağı'nda fotoğraf çekimi yapıyordu. Yasakla birlikte antik kentte de fotoğraf çekimi son buldu.''

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (