( (

Deveciler, Deveye Hendek Atlatmakta Zorlandı

Turizm 23.11.2020 - 14:52, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Deveciler, Deveye Hendek Atlatmakta Zorlandı

Deve turcuları pandemi döneminde başta Alman ve Avrupalı turistleri yüzde 95 oranında kaybettiklerini söyledi.
Side'de turizm sezonunun sona ermesiyle deve turcularıda sezonu bitirdi. Deve turcuları pandemi döneminde başta Alman ve Avrupalı turistleri yüzde 95 oranında kaybettiklerini söyledi. Side'de 450 metrelik yol güzergahında turistlere deve turu yaptıran deveciler 2020 yılında sadece Side değil;Alanya'da da kayıp olduğunu belirtiyor. Side'de deve turculuğu yapan Halil İbrahim Duman, pandemi döneminde Side Antik Kente gelen turist çoğunluğunu Rus, Ukrayna ve Polonyalılar olduğunu söyledi. Rusların tarihi ören yerinde deve turuna katılma oranının Alman ve Avrupa turistlere göre çok düşük oranda olduğunu söyledi. Duman, şunları anlattı''Pandemi döneminde deve turuna Ruslar, Ukrayna ve Polonyalılar ilgi gösterdi. Geçmiş yıllarda 5-10 bin arasında sezonda turiste deve turu yaptırdıklarını 2020 yılında Alman ve Avrupalı turist gelmeyince bu rakam bin 100'le sınırlı kaldı. Ruslar genelde deve turu yerine deve ve yavrularıyla fotoğraf çektirmeyi tercih ediyor. Sezon kapanınca bizde develerimizi evimize götürmeye karar verdik. Bu sezon deveciler için kayıp ve çok zor yıl oldu. Alman ve Avrupalı turist gelmeyince deveciler Side'de develeri hendekten atlatmada zorlandı.” ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
Deve turcuları pandemi döneminde başta Alman ve Avrupalı turistleri yüzde 95 oranında kaybettiklerini söyledi.
Side'de turizm sezonunun sona ermesiyle deve turcularıda sezonu bitirdi. Deve turcuları pandemi döneminde başta Alman ve Avrupalı turistleri yüzde 95 oranında kaybettiklerini söyledi.

Side'de 450 metrelik yol güzergahında turistlere deve turu yaptıran deveciler 2020 yılında sadece Side değil;Alanya'da da kayıp olduğunu belirtiyor.
deveciler,-.jpgSide'de deve turculuğu yapan Halil İbrahim Duman, pandemi döneminde Side Antik Kente gelen turist çoğunluğunu Rus, Ukrayna ve Polonyalılar olduğunu söyledi. Rusların tarihi ören yerinde deve turuna katılma oranının Alman ve Avrupa turistlere göre çok düşük oranda olduğunu söyledi.

deveciler,--001.jpg
deveciler,--002.jpgDuman, şunları anlattı''Pandemi döneminde deve turuna Ruslar, Ukrayna ve Polonyalılar ilgi gösterdi. Geçmiş yıllarda 5-10 bin arasında sezonda turiste deve turu yaptırdıklarını 2020 yılında Alman ve Avrupalı turist gelmeyince bu rakam bin 100'le sınırlı kaldı. Ruslar genelde deve turu yerine deve ve yavrularıyla fotoğraf çektirmeyi tercih ediyor. Sezon kapanınca bizde develerimizi evimize götürmeye karar verdik. Bu sezon deveciler için kayıp ve çok zor yıl oldu. Alman ve Avrupalı turist gelmeyince deveciler Side'de develeri hendekten atlatmada zorlandı.”

deveciler,--004.jpg

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (