( (

Deva, Buğday Pazarı Esnafının Sorunlarını Dinledi

Bölge 12.03.2021 - 10:45, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Deva, Buğday Pazarı Esnafının Sorunlarını Dinledi

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca ve yönetim kurulu üyeleri Buğday Pazarındaki esnafları ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.
Yaşanan ekonomik kriz ve pandemi nedeniyle zor günler yaşayan esnafların sorunlarını dinlemek için Deva Partisi Konya il başkanlığı ziyaretlerini Buğday Pazarı esnafıyla sürdürdü.   Buğday Pazarı Esnafını ziyaretlerde sorunları hakkında bilgi alan Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “Partimizin kuruluşunun 1. Yılı çerçevesinde il ve ilçe yönetimlerimizle birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek, sorunlarını dinliyoruz. Bu ziyaretlerde partimizi de anlatıyoruz.  Bugün de Buğday Pazarı esnafımızı ziyarete geldik.  Buğday Pazarı esnafımızın ekonomik açıdan sıkıntılı olduğunu gördük. Tahıl üretiminde girdilerin artmasıyla ve ürünü değerince satamamasıyla ciddi anlamda zarar ediyorlar. Esnafımız, Konya’da üretimi yaygın olan ayçiçeği ve mısırın sulamada yaşanılan sorundan dolayı ekiminin yapılmayacağını dile getirdi. Kanal İstanbul projesi yerine Kanal Konya projesi hayata geçirilse çiftçimiz, üreticimiz tarımsal sulamada sorun yaşamayacaktır. Anlaşılan ülkeyi yönetemeyen iktidarın gündemi çiftçinin, üreticinin yaşadığı sorunlar ve tarımsal sulama sorunun çözümü değildir.  Son 5 yıldır ülkede izlenen politikalar sorunları çözmediği gibi, aksine çoğaltmıştır.  Tarım ve hayvancılık ülkesi olmamıza rağmen, gübre fiyatlarının yüksekliğiyle birlikte girdi maliyetlerinin sürekli yükselişi karşısında ayakta kalmaya çalışan çiftçimize, üreticimize iktidarın yeterince sahip çıkarak, desteklenmesi şarttır.  Bizler Konya’da tanınan ve bilinen insanlarız. Partimizin Genel Başkanı Ali Babacan ve kurucularımızla beraber ülkemizin sorunlarının farkındayız ve Deva olmak için yola çıktık. Sektörleri ve esnafımızı yakından takip ediyoruz. Çözümü noksanda da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Deva Partisi önemli bir alternatif olacak ve ülkemizin sorunlarına deva olacaktır” dedi. Ziyaretlerde Buğday Pazarı esnafı tarımda girdi maliyetlerinin yükselişinden dolayı zorlandıklarını ifade ederek, “Geçen yılla bu yıl arasında girdi maliyetleri çok yükseldi. Taban gübresi 1. 800 bin lira iken, 4 bin lirayı buluyor. Ürettiğimizi değerinde satamadığımız içinde zarar ediyoruz. İşlerimiz yüzde 40 oranında düştü. Ekonominin genel gidişatından dolayı sıkıntı içindeyiz. Bizi belirsizlik endişelendiriyor. Tahıl ürünlerinin yeterince desteklenmesi ve tarımsal sulamada yaşadığımız sorunların çözümünü bekliyoruz” ifadelerinde bulundular.
Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca ve yönetim kurulu üyeleri Buğday Pazarındaki esnafları ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Yaşanan ekonomik kriz ve pandemi nedeniyle zor günler yaşayan esnafların sorunlarını dinlemek için Deva Partisi Konya il başkanlığı ziyaretlerini Buğday Pazarı esnafıyla sürdürdü.  

Buğday Pazarı Esnafını ziyaretlerde sorunları hakkında bilgi alan Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “Partimizin kuruluşunun 1. Yılı çerçevesinde il ve ilçe yönetimlerimizle birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek, sorunlarını dinliyoruz. Bu ziyaretlerde partimizi de anlatıyoruz.  Bugün de Buğday Pazarı esnafımızı ziyarete geldik.  Buğday Pazarı esnafımızın ekonomik açıdan sıkıntılı olduğunu gördük. Tahıl üretiminde girdilerin artmasıyla ve ürünü değerince satamamasıyla ciddi anlamda zarar ediyorlar. Esnafımız, Konya’da üretimi yaygın olan ayçiçeği ve mısırın sulamada yaşanılan sorundan dolayı ekiminin yapılmayacağını dile getirdi. Kanal İstanbul projesi yerine Kanal Konya projesi hayata geçirilse çiftçimiz, üreticimiz tarımsal sulamada sorun yaşamayacaktır. Anlaşılan ülkeyi yönetemeyen iktidarın gündemi çiftçinin, üreticinin yaşadığı sorunlar ve tarımsal sulama sorunun çözümü değildir.  Son 5 yıldır ülkede izlenen politikalar sorunları çözmediği gibi, aksine çoğaltmıştır.  Tarım ve hayvancılık ülkesi olmamıza rağmen, gübre fiyatlarının yüksekliğiyle birlikte girdi maliyetlerinin sürekli yükselişi karşısında ayakta kalmaya çalışan çiftçimize, üreticimize iktidarın yeterince sahip çıkarak, desteklenmesi şarttır.  Bizler Konya’da tanınan ve bilinen insanlarız. Partimizin Genel Başkanı Ali Babacan ve kurucularımızla beraber ülkemizin sorunlarının farkındayız ve Deva olmak için yola çıktık. Sektörleri ve esnafımızı yakından takip ediyoruz. Çözümü noksanda da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Deva Partisi önemli bir alternatif olacak ve ülkemizin sorunlarına deva olacaktır” dedi.

Ziyaretlerde Buğday Pazarı esnafı tarımda girdi maliyetlerinin yükselişinden dolayı zorlandıklarını ifade ederek, “Geçen yılla bu yıl arasında girdi maliyetleri çok yükseldi. Taban gübresi 1. 800 bin lira iken, 4 bin lirayı buluyor. Ürettiğimizi değerinde satamadığımız içinde zarar ediyoruz. İşlerimiz yüzde 40 oranında düştü. Ekonominin genel gidişatından dolayı sıkıntı içindeyiz. Bizi belirsizlik endişelendiriyor. Tahıl ürünlerinin yeterince desteklenmesi ve tarımsal sulamada yaşadığımız sorunların çözümünü bekliyoruz” ifadelerinde bulundular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (