( (

Davutoğlu: Soru Hala Ortada: Aşı Niye Yok?

Gündem 03.05.2021 - 16:19, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Davutoğlu: Soru Hala Ortada: Aşı Niye Yok?

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, gündeme ilişkin görüş ve önerilerini kamuoyu ile paylaşıyor.
Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle: Kriz yönetimlerinde en önemli unsur güvendir. Güvenin sarsıldığı yönetişimde, krizler daha da derinleşir. Bir yılı aşkın süredir devam eden salgın döneminde, yaşanan en büyük kriz güven krizidir.   Her gün yapılan çelişkili açıklamalar, bu dönemin en karakteristik özelliği oldu.   Geçtiğimiz günlerde “çelişki” kelimesinin kifayetsiz kaldığı skandallara imza atıldı. Çarşamba akşamı, Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Koca; “Önümüzdeki 2 ay aşı tedariğinde sıkıntı olabileceğini” ifade etti. Cuma namazı çıkışıysa Sayın Cumhurbaşkanı “aşı tedariğinde hiçbir sıkıntının olmadığını, yeterince aşıya sahip olduğumuzu” söyledi. Bakanların cumhurbaşkanını, cumhurbaşkanının bakanları tekzip ettiği bu düzen böyle devam edebilir mi? Bu uyumsuzluk, irtibatsızlık ve çelişki içeren açıklamalara maruz kalmaktan bıkıp usandık. Hangisinin doğru söylediğini anlamak için papatya falı mı açmamız gerekiyor? Aşı meselesi artık bir Milli Güvenlik konusu haline gelmişken; bütün dünyada ülkelerin artık aşı diplomasileri günden güne rayına otururken;   bizdeki bu savrukluk ve izansızlığı nasıl yorumlamak gerekir? Bu nasıl bir devlet yönetimidir? Üstelik eğer Sağlık Bakanı Koca doğruyu söylüyorsa, cumhurbaşkanı da onu tekzip etmişse çıkıp istifa etmesi lazım. Yok eğer sayın cumhurbaşkanı doğru söylüyorsa, elimizde aşı varken sağlık bakanı halkı gereksiz bir paniğe sevk etmişse bu durumda sağlık bakanı görevden alınmalıdır. Kendilerine tavsiyemiz, sağlık sorunlarından önce, halktaki güvensizliği iyiden iyiye pekiştiren, kendi aralarındaki iletişim sorununu halletmeleridir. Yönetenler arasında sağlıklı iletişim olmadan sağlık sorunu çözülemez. Soru hala ortada: Aşı niye yok?
Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, gündeme ilişkin görüş ve önerilerini kamuoyu ile paylaşıyor.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Kriz yönetimlerinde en önemli unsur güvendir.

Güvenin sarsıldığı yönetişimde, krizler daha da derinleşir.

Bir yılı aşkın süredir devam eden salgın döneminde, yaşanan en büyük kriz güven krizidir.

 

Her gün yapılan çelişkili açıklamalar, bu dönemin en karakteristik özelliği oldu.

 

Geçtiğimiz günlerde “çelişki” kelimesinin kifayetsiz kaldığı skandallara imza atıldı.

Çarşamba akşamı, Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Koca;

“Önümüzdeki 2 ay aşı tedariğinde sıkıntı olabileceğini” ifade etti.

Cuma namazı çıkışıysa Sayın Cumhurbaşkanı “aşı tedariğinde hiçbir sıkıntının olmadığını, yeterince aşıya sahip olduğumuzu” söyledi.

Bakanların cumhurbaşkanını, cumhurbaşkanının bakanları tekzip ettiği bu düzen böyle devam edebilir mi?

Bu uyumsuzluk, irtibatsızlık ve çelişki içeren açıklamalara maruz kalmaktan bıkıp usandık.

Hangisinin doğru söylediğini anlamak için papatya falı mı açmamız gerekiyor?

Aşı meselesi artık bir Milli Güvenlik konusu haline gelmişken;

bütün dünyada ülkelerin artık aşı diplomasileri günden güne rayına otururken;

 

bizdeki bu savrukluk ve izansızlığı nasıl yorumlamak gerekir?

Bu nasıl bir devlet yönetimidir?

Üstelik eğer Sağlık Bakanı Koca doğruyu söylüyorsa, cumhurbaşkanı da onu tekzip etmişse çıkıp istifa etmesi lazım.

Yok eğer sayın cumhurbaşkanı doğru söylüyorsa, elimizde aşı varken sağlık bakanı halkı gereksiz bir paniğe sevk etmişse bu durumda sağlık bakanı görevden alınmalıdır.

Kendilerine tavsiyemiz, sağlık sorunlarından önce, halktaki güvensizliği iyiden iyiye pekiştiren, kendi aralarındaki iletişim sorununu halletmeleridir. Yönetenler arasında sağlıklı iletişim olmadan sağlık sorunu çözülemez.

Soru hala ortada: Aşı niye yok?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (