( (

CHP’den, Türk-İş’i Ziyaret

Bölge 28.03.2021 - 20:41, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

CHP’den, Türk-İş’i Ziyaret

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve Emek Platformu Başkanı Orhan Toprak ile birlikte; Türk-İş Konya İl Temsilcisi ve Tarım-İş Sendikası İl Başkanı Abdülkadir Tamak’ı, Demiryol-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Adem Gül’ü, Harp- İş Konya Temsilcisi İsmail Doğan’ı ziyaret ederek, sendikal çalışmalar ve işçilerin yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi aldı.
CHP’nin ziyaretinden memnun kaldıklarını belirten Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak, “Ülkemizde sıkıntılar artmaktadır. Türk-İş’e bağlı sendikalarımızın üyeleri aldığı maaşla geçinemiyorlar. Sürekli gıda başta olmak üzere her şeye zam yapılıyor. Bizim mücadelemiz geçinebilecek bir ücret mücadelesidir. Ülkemizin huzuru ve birlikteliğinin güçlendirilmesidir. İktidardan isteğimiz başta çalışanın, işçinin ve emeklinin geçinebileceği bir ücret politikası uygulaması ve ülkemizin sorunlarının çözümüdür. Ziyaretimize gelip, bizlerin sorunlarıyla ilgilendiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz” dedi. CHP, Her Zaman Emekten Yana olmuştur CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş her zaman emekten yana olduklarını ifade ederek, “İktidar çalışana, işçiye ve emekçiye hak ettiği ücreti vermiyor. Herkese para var. Ancak çalışana para yok anlayışındadır. Ülkemizin içinde bulunduğumuz şartlarda, sürekli her şeye yapılan zamlarla vatandaşlarımız kazançlarıyla geçinemiyor. Asgari ücretle çalışanların durumu oldukça vahimdir. Asgarin ücretin üzerindeki vergi artışlarını devlet karşılarsa çalışanımız, işçimiz ve emekçi kesim büyük bir rahatlama yaşayacaktır. Partimiz CHP, hak verilmez alınır anlayışıyla sendikal mücadelenin yanında olmuş ve hep desteklemiştir. Desteklemeye de devam edecektir. Çalışan bütün kesimlere geçinebilecekleri bir ücret verilmelidir. Hak arama mücadelesi veren bütün sendikaların mücadelesinin önüne geçilmemelidir. Emekten yana tavır olmadıkça hiçbir iş iyi olmaz. Şehrimizdeki sendikalarımızla ve STK’larla diyaloğumuzu artırmak ve sorunlarını dinlemek amacıyla size de ziyarete geldik. Her zaman sizlerin yanında olacağız. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve Emek Platformu Başkanı Orhan Toprak ile birlikte; Türk-İş Konya İl Temsilcisi ve Tarım-İş Sendikası İl Başkanı Abdülkadir Tamak’ı, Demiryol-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Adem Gül’ü, Harp- İş Konya Temsilcisi İsmail Doğan’ı ziyaret ederek, sendikal çalışmalar ve işçilerin yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi aldı.

CHP’nin ziyaretinden memnun kaldıklarını belirten Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak, “Ülkemizde sıkıntılar artmaktadır. Türk-İş’e bağlı sendikalarımızın üyeleri aldığı maaşla geçinemiyorlar. Sürekli gıda başta olmak üzere her şeye zam yapılıyor. Bizim mücadelemiz geçinebilecek bir ücret mücadelesidir. Ülkemizin huzuru ve birlikteliğinin güçlendirilmesidir. İktidardan isteğimiz başta çalışanın, işçinin ve emeklinin geçinebileceği bir ücret politikası uygulaması ve ülkemizin sorunlarının çözümüdür. Ziyaretimize gelip, bizlerin sorunlarıyla ilgilendiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

CHP, Her Zaman Emekten Yana olmuştur

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş her zaman emekten yana olduklarını ifade ederek, “İktidar çalışana, işçiye ve emekçiye hak ettiği ücreti vermiyor. Herkese para var. Ancak çalışana para yok anlayışındadır. Ülkemizin içinde bulunduğumuz şartlarda, sürekli her şeye yapılan zamlarla vatandaşlarımız kazançlarıyla geçinemiyor. Asgari ücretle çalışanların durumu oldukça vahimdir. Asgarin ücretin üzerindeki vergi artışlarını devlet karşılarsa çalışanımız, işçimiz ve emekçi kesim büyük bir rahatlama yaşayacaktır. Partimiz CHP, hak verilmez alınır anlayışıyla sendikal mücadelenin yanında olmuş ve hep desteklemiştir. Desteklemeye de devam edecektir. Çalışan bütün kesimlere geçinebilecekleri bir ücret verilmelidir. Hak arama mücadelesi veren bütün sendikaların mücadelesinin önüne geçilmemelidir. Emekten yana tavır olmadıkça hiçbir iş iyi olmaz. Şehrimizdeki sendikalarımızla ve STK’larla diyaloğumuzu artırmak ve sorunlarını dinlemek amacıyla size de ziyarete geldik. Her zaman sizlerin yanında olacağız. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (