( (

Bektaş; “ Esnafımız Zor Durumda, Sorunları Artarak Devam Ediyor.”

Bölge 19.01.2021 - 14:27, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bektaş; “ Esnafımız Zor Durumda, Sorunları Artarak Devam Ediyor.”

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş Seydişehir’de esnafı, sanatkârları ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası ziyaretlerini değerlendirerek, Seydişehir’de esnaf ve sanatkârlarımızı ziyaretimizde ekonominin zorlaşan şartlarıyla ve salgının etkisiyle de esnafımızın durumunun iyi olmadığını sorunlarının da giderek arttığını gördüğünü söyledi.
Seydişehir esnaf ve Sanatkârları ziyaretinde CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş’a, İl Başkanvekili Bekir Yaman, İlçe Başkanı Orhan Özer ve ilçe yöneticileri de eşlik etti.  Esnaf ve sanatkârları ziyaret ederek sorunları hakkında bilgi alan ve Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar’ı da ziyaret eden CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Esnaf ve Sanatkârlarımızın sorunlarını biliyoruz.  Sorunlarıyla ilgili bir rapor hazırlayarak genel merkezimize gönderdik.  Türkiye genelinde de il ve ilçe başkanlarımızda bizim gibi ziyaretlerde bulunarak esnaf ve sanatkârlarımızı ziyaret ederek, raporlarını genel merkezimize gönderdi. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’da kamuoyuyla paylaşarak, iktidardan esnaf ve sanatkârların sorunlarının çözülmesiyle sahip çıkılmasını dile getirdi. Buna rağmen iktidar gereğince ilgilenmediği gibi, salgın sürecinde de esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturamadı. CHP olarak takip ediyoruz. Ülkemizdeki ekonomik krizden çıkmanın yolu vardır. Öncelikle esnafımıza ve sanatkârımıza sahip çıkarak, yeterli düzeyde destek verilmelidir. Bugüne kadar verilen desteklerde çare olmadı. Ziyaret ettiğimizin esnaflarımızın durumu iyi değildir. Satış yapamadıkları gibi, ödemelerini düşünüyor.  Eğer esnafımıza yeterince destek verilseydi ekonomide hareketlenirdi. Ödemelerini de rahat yapabilirdi. Ancak görünen o ki esnafımız zor durumdadır. Sorunları da giderek artarken, ayakta kalmakta da zorlanıyor. Umarım en kısa sürede iktidar zor durumda olan esnafımızın sorunlarını çözerek, sahiplenir.  Esnaf ve sanatkârlarımızın temsilcisi olan odalarımızda zorlaşan bu şartlar karşısında susmamalı ve sorunlarını dile getirerek, iktidarı uyarmalıdır. Bizde CHP olarak esnafımızın ve sanatkârlarımızın yanında durarak, her türlü sorunlarının çözümünün takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi. Pandemi ’de esnaf ve sanatkârlarımız zor bir sürecin içinde Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar CHP’nin ziyaretinden memnun olduklarını belirterek, “Çileli ve ihmal edilen esnaf ve sanatkârları temsil ediyoruz. Pandemi süreci zorlu bir süreç olup, esnafımız zor durumdadır.  BAĞ-KUR primlerimiz yükselmiştir. İşlerimiz iyi durumda değildir. Devletimize vergisini ödeyen esnaf ve sanatkârlarımıza daha yeterli destek verilerek, sahiplenmesini istiyoruz. Son bir yıldır ödeyemediğimiz kredilerimizin ve vergilerin ötelenmesini ya da yarısının alınmamasını istiyoruz. Sorunlarımızın takip ederek, gündeme getirmenizden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel, “Esnaflarımızı, Esnaf ve Sanatkârlar Odasını ziyaretlerimizde gördüğümüz tablo hiçte iyi değildir. Yarın ne yaparız endişesi içindeler. Pandemi sürecinde verilen desteklerde esnafımıza çare olmamıştır. Özellikle pandemi sürecinde esnaflarımızı rahatlatacak daha fazla destekler verilerek ayakta kalması sağlanmalıdır.”     
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş Seydişehir’de esnafı, sanatkârları ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası ziyaretlerini değerlendirerek, Seydişehir’de esnaf ve sanatkârlarımızı ziyaretimizde ekonominin zorlaşan şartlarıyla ve salgının etkisiyle de esnafımızın durumunun iyi olmadığını sorunlarının da giderek arttığını gördüğünü söyledi.

Seydişehir esnaf ve Sanatkârları ziyaretinde CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş’a, İl Başkanvekili Bekir Yaman, İlçe Başkanı Orhan Özer ve ilçe yöneticileri de eşlik etti. 

Esnaf ve sanatkârları ziyaret ederek sorunları hakkında bilgi alan ve Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar’ı da ziyaret eden CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Esnaf ve Sanatkârlarımızın sorunlarını biliyoruz.  Sorunlarıyla ilgili bir rapor hazırlayarak genel merkezimize gönderdik.  Türkiye genelinde de il ve ilçe başkanlarımızda bizim gibi ziyaretlerde bulunarak esnaf ve sanatkârlarımızı ziyaret ederek, raporlarını genel merkezimize gönderdi. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’da kamuoyuyla paylaşarak, iktidardan esnaf ve sanatkârların sorunlarının çözülmesiyle sahip çıkılmasını dile getirdi. Buna rağmen iktidar gereğince ilgilenmediği gibi, salgın sürecinde de esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturamadı. CHP olarak takip ediyoruz. Ülkemizdeki ekonomik krizden çıkmanın yolu vardır. Öncelikle esnafımıza ve sanatkârımıza sahip çıkarak, yeterli düzeyde destek verilmelidir. Bugüne kadar verilen desteklerde çare olmadı. Ziyaret ettiğimizin esnaflarımızın durumu iyi değildir. Satış yapamadıkları gibi, ödemelerini düşünüyor.  Eğer esnafımıza yeterince destek verilseydi ekonomide hareketlenirdi. Ödemelerini de rahat yapabilirdi. Ancak görünen o ki esnafımız zor durumdadır. Sorunları da giderek artarken, ayakta kalmakta da zorlanıyor. Umarım en kısa sürede iktidar zor durumda olan esnafımızın sorunlarını çözerek, sahiplenir.  Esnaf ve sanatkârlarımızın temsilcisi olan odalarımızda zorlaşan bu şartlar karşısında susmamalı ve sorunlarını dile getirerek, iktidarı uyarmalıdır. Bizde CHP olarak esnafımızın ve sanatkârlarımızın yanında durarak, her türlü sorunlarının çözümünün takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Pandemi ’de esnaf ve sanatkârlarımız zor bir sürecin içinde

Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar CHP’nin ziyaretinden memnun olduklarını belirterek, “Çileli ve ihmal edilen esnaf ve sanatkârları temsil ediyoruz. Pandemi süreci zorlu bir süreç olup, esnafımız zor durumdadır.  BAĞ-KUR primlerimiz yükselmiştir. İşlerimiz iyi durumda değildir. Devletimize vergisini ödeyen esnaf ve sanatkârlarımıza daha yeterli destek verilerek, sahiplenmesini istiyoruz. Son bir yıldır ödeyemediğimiz kredilerimizin ve vergilerin ötelenmesini ya da yarısının alınmamasını istiyoruz. Sorunlarımızın takip ederek, gündeme getirmenizden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel, “Esnaflarımızı, Esnaf ve Sanatkârlar Odasını ziyaretlerimizde gördüğümüz tablo hiçte iyi değildir. Yarın ne yaparız endişesi içindeler. Pandemi sürecinde verilen desteklerde esnafımıza çare olmamıştır. Özellikle pandemi sürecinde esnaflarımızı rahatlatacak daha fazla destekler verilerek ayakta kalması sağlanmalıdır.”     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (