( (

Başsavcılıktan Thodex Skandalı İle İlgili Özer Açıklaması

Gündem (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 24.04.2021 - 17:06, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Başsavcılıktan Thodex Skandalı İle İlgili Özer Açıklaması

Gündemde şok etkisi yaratan Thodex skandalı hakkında açıklama yapan Başsavcılık, şirketin Koineks ismiyle 2017 yılında kurulduğu, ismini Thodex olarak değiştirildiği, 2020 yılında yurt dışına açıldığı ve 120'den fazla ülkede faaliyet gösterdiğini belirtti.
Cumhuriyet tarihinin en büyük vurgun skandalı Thodex hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı. 2 milyar dolarlık kripto parayla kaçtığı iddiasının hedefi olan şirket kurucusu Faruk Fatih Özer'in yurt dışına çıktığının kanıtlandığı ve şirketin resmi adreslerinde hiçbir faaliyet olmadığı belirtildi. Bununla birlikte şirketin 2017 yılında Koineks adıyla kurulup daha sonra adının Thodex olarak değiştirildiği aktarılan açıklamada 2020 yılında şirketin yurt dışına açıldığı ifade edildi. 120'DEN FAZLA ÜLKEDE FAALİYETTE Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında "Thodex adlı kripto para borsasında hesapları bulunan kişilerin hesaplarına erişilemediği ve şirket sahibinin yurtdışına kaçtığı yönünde ihbar alınması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında şirket sahibi olan şüpheli Faruk Fatih Özer'in 20 Nisan 2021 günü yurt dışına çıktığı resmi belge ve kayıtlarla doğrulanmış, ayrıca şirketin resmi adreslerinde herhangi bir faaliyet olmadığı belirlenmiştir. Temin edilen ilk bilgilere göre bu firmanın 2017 yılında Faruk Fatih Özer tarafından Koineks Teknoloji A.Ş. ismiyle kurulduğu ve 2020 yılında da yurt dışına açıldığı, Koineks ismiyle kurulan şirketin ismini Thodex olarak değiştirdiği, 120'den fazla ülkede faaliyet gösterdiği belirlenmiştir" ifadelerine yer verildi. KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI Ayrıca açıklamada Özer hakkında kırmız bülten çıkarıldığı belirtildi ve "Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi üzerine İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliğinin 2021/2680 sayılı kararıyla şüpheli Faruk Fatih Özer hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmış ve şahsın uluslararası düzeyde (kırmızı bültenle) aranıp yakalanmasını sağlamak amacıyla gerekli adli girişimler yapılmıştır. Mahkeme kararı üzerine Adalet Bakanlığınca gerekli yasal prosedürler işletilerek şahıs hakkında kırmızı bülten çıkarılmış, Arnavutluk'a gittiği belirlenen şahsın Arnavutluk'tan iadesi istenmiştir. Ayrıca adı geçen şirkete ve şüpheli şahsa ait banka hesaplarına tedbir konulmuştur" bilgileri yer aldı. 80 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI Açıklamada, "Adı geçen şirket bünyesinde çalıştığı belirlenen 80 kişinin yakalanması, bu kişiler nezdinde bulunan suç eşyalarına el konulması ve dijital materyallerin incelenmesi amacıyla kolluk ekiplerine gerekli talimat verilerek 9 ilde eş zamanlı operasyon yapılmıştır. Şu an itibariyle 65 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılmasını ve tüm sorumlular hakkında yasal işlemlerin yapılmasını temin amacıyla gereken tüm işlemler aralıksız olarak ve titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.
Gündemde şok etkisi yaratan Thodex skandalı hakkında açıklama yapan Başsavcılık, şirketin Koineks ismiyle 2017 yılında kurulduğu, ismini Thodex olarak değiştirildiği, 2020 yılında yurt dışına açıldığı ve 120'den fazla ülkede faaliyet gösterdiğini belirtti.

Cumhuriyet tarihinin en büyük vurgun skandalı Thodex hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı.

2 milyar dolarlık kripto parayla kaçtığı iddiasının hedefi olan şirket kurucusu Faruk Fatih Özer'in yurt dışına çıktığının kanıtlandığı ve şirketin resmi adreslerinde hiçbir faaliyet olmadığı belirtildi. Bununla birlikte şirketin 2017 yılında Koineks adıyla kurulup daha sonra adının Thodex olarak değiştirildiği aktarılan açıklamada 2020 yılında şirketin yurt dışına açıldığı ifade edildi.

120'DEN FAZLA ÜLKEDE FAALİYETTE

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında "Thodex adlı kripto para borsasında hesapları bulunan kişilerin hesaplarına erişilemediği ve şirket sahibinin yurtdışına kaçtığı yönünde ihbar alınması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında şirket sahibi olan şüpheli Faruk Fatih Özer'in 20 Nisan 2021 günü yurt dışına çıktığı resmi belge ve kayıtlarla doğrulanmış, ayrıca şirketin resmi adreslerinde herhangi bir faaliyet olmadığı belirlenmiştir. Temin edilen ilk bilgilere göre bu firmanın 2017 yılında Faruk Fatih Özer tarafından Koineks Teknoloji A.Ş. ismiyle kurulduğu ve 2020 yılında da yurt dışına açıldığı, Koineks ismiyle kurulan şirketin ismini Thodex olarak değiştirdiği, 120'den fazla ülkede faaliyet gösterdiği belirlenmiştir" ifadelerine yer verildi.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

Ayrıca açıklamada Özer hakkında kırmız bülten çıkarıldığı belirtildi ve "Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi üzerine İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliğinin 2021/2680 sayılı kararıyla şüpheli Faruk Fatih Özer hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmış ve şahsın uluslararası düzeyde (kırmızı bültenle) aranıp yakalanmasını sağlamak amacıyla gerekli adli girişimler yapılmıştır. Mahkeme kararı üzerine Adalet Bakanlığınca gerekli yasal prosedürler işletilerek şahıs hakkında kırmızı bülten çıkarılmış, Arnavutluk'a gittiği belirlenen şahsın Arnavutluk'tan iadesi istenmiştir. Ayrıca adı geçen şirkete ve şüpheli şahsa ait banka hesaplarına tedbir konulmuştur" bilgileri yer aldı.

80 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Açıklamada, "Adı geçen şirket bünyesinde çalıştığı belirlenen 80 kişinin yakalanması, bu kişiler nezdinde bulunan suç eşyalarına el konulması ve dijital materyallerin incelenmesi amacıyla kolluk ekiplerine gerekli talimat verilerek 9 ilde eş zamanlı operasyon yapılmıştır. Şu an itibariyle 65 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılmasını ve tüm sorumlular hakkında yasal işlemlerin yapılmasını temin amacıyla gereken tüm işlemler aralıksız olarak ve titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (