( (

Başkan Kılca’dan Üç Aylar’ın Başlangıcı Ve Regaib Gecesi Mesajı

Bölge 18.02.2021 - 16:15, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Başkan Kılca’dan Üç Aylar’ın Başlangıcı Ve Regaib Gecesi Mesajı

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Üç Aylar’ın başlangıcı ve Regaib Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Üç Aylar’ın birlik, beraberlik ve infak duygularının ön plana çıktığı günler olduğunu söyleyen Başkan Hasan Kılca, “Milletimizin ve bütün İslam âleminin Regaib Gecesi’ni tebrik ediyor; bu gecenin ve mübarek Üç Aylar’ın Müslümanların birlik ve beraberliğine, insanlığın dirilişine, huzur ve sağlıklı günlere erişmemize vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.
Üç Aylar’ın başlangıcı ve Regaib Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yaşadığımız her anın kıymetli olduğuna ve yaptığımız tüm iyi ve güzel işlerin kelebek etkisinde olduğuna vurgu yaptı ve tüm İslam aleminin bu mübarek gecesini tebrik etti. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın Üç Aylar’ın başlangıcı ve Regaib Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesaj şöyle; “Üç Aylarla birlikte yardımlaşmanın, paylaşmanın lezzeti daha bir farklı oluyor. Bu kıymetli aylar affın, arınmanın, idrakin ve mağfiretin yoğun olarak hissedildiği zamanlardır. Bizlere paylaşmanın lezzetini, infakın kıymetini, empatinin güzelliğini, duanın gücünü htiren, 12 ayın içine saklanmış 3 nadide hazine misali içerisinde bulunduğumuz bu günleri en güzel şekilde değerlendirmeli ve kazançlı çıkmanın gayretinde olmalıyız.  Regaib Gecesi, Allah-u Teâlâ’nın kullarına bol sevap ve mükâfat gibi birçok lütuf ve ihsanlarda bulunduğu, kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir mağfiret ve rahmet gecesidir. Üç Aylar’ın manevi atmosferine girildiği müjdesini taşıyan bu mübarek gecede, Cenâb-ı Hakk’a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, kendimizi bulma ve bilmenin, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkânını yakalarız. Kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyamızın aydınlanmasına vesile olan bu gecelerde, toplumun huzur ve refahının sağlanmasına vesile olmasını temenni ederek, içinde bulunduğumuz salgın günlerinin bir an evvel bitmesini ve birlik beraberlik içerisinde muhabbetle kucaklaştığımız günlere erişmeye vesile olmasını diliyorum. Zamanın ve mekânın hakkımızda şahitlik yapacağı adalet ve hesap gününde mahcup olmayacağımız bir ömür yaşama gayretimizi ve nesillerimize daha iyi bir dünya bırakma sorumluluğumuzu muhasebe ederek üzerimize düşen sorumluluk bilincini tazeleyelim. Mahzun ve hüzün dolu coğrafyaların ümitle beklediği ecdadın torunları olarak görülüyoruz bu bakımdan üzerimize düşen sorumluluğun da bilincindeyiz. Rabbim Tüm mahsun gönüllerin sevinci olmamızı nasip etsin. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Regaib Gecesi’ni tebrik ediyor, bu gecenin ve mübarek üç ayların Müslümanların birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, dünyanın içinde bulunduğu COVİD-19 salgınından kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”  
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Üç Aylar’ın başlangıcı ve Regaib Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Üç Aylar’ın birlik, beraberlik ve infak duygularının ön plana çıktığı günler olduğunu söyleyen Başkan Hasan Kılca, “Milletimizin ve bütün İslam âleminin Regaib Gecesi’ni tebrik ediyor; bu gecenin ve mübarek Üç Aylar’ın Müslümanların birlik ve beraberliğine, insanlığın dirilişine, huzur ve sağlıklı günlere erişmemize vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Üç Aylar’ın başlangıcı ve Regaib Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yaşadığımız her anın kıymetli olduğuna ve yaptığımız tüm iyi ve güzel işlerin kelebek etkisinde olduğuna vurgu yaptı ve tüm İslam aleminin bu mübarek gecesini tebrik etti.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın Üç Aylar’ın başlangıcı ve Regaib Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesaj şöyle;

“Üç Aylarla birlikte yardımlaşmanın, paylaşmanın lezzeti daha bir farklı oluyor. Bu kıymetli aylar affın, arınmanın, idrakin ve mağfiretin yoğun olarak hissedildiği zamanlardır. Bizlere paylaşmanın lezzetini, infakın kıymetini, empatinin güzelliğini, duanın gücünü htiren, 12 ayın içine saklanmış 3 nadide hazine misali içerisinde bulunduğumuz bu günleri en güzel şekilde değerlendirmeli ve kazançlı çıkmanın gayretinde olmalıyız.

 Regaib Gecesi, Allah-u Teâlâ’nın kullarına bol sevap ve mükâfat gibi birçok lütuf ve ihsanlarda bulunduğu, kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir mağfiret ve rahmet gecesidir.

Üç Aylar’ın manevi atmosferine girildiği müjdesini taşıyan bu mübarek gecede, Cenâb-ı Hakk’a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, kendimizi bulma ve bilmenin, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkânını yakalarız. Kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyamızın aydınlanmasına vesile olan bu gecelerde, toplumun huzur ve refahının sağlanmasına vesile olmasını temenni ederek, içinde bulunduğumuz salgın günlerinin bir an evvel bitmesini ve birlik beraberlik içerisinde muhabbetle kucaklaştığımız günlere erişmeye vesile olmasını diliyorum.

Zamanın ve mekânın hakkımızda şahitlik yapacağı adalet ve hesap gününde mahcup olmayacağımız bir ömür yaşama gayretimizi ve nesillerimize daha iyi bir dünya bırakma sorumluluğumuzu muhasebe ederek üzerimize düşen sorumluluk bilincini tazeleyelim. Mahzun ve hüzün dolu coğrafyaların ümitle beklediği ecdadın torunları olarak görülüyoruz bu bakımdan üzerimize düşen sorumluluğun da bilincindeyiz. Rabbim Tüm mahsun gönüllerin sevinci olmamızı nasip etsin.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Regaib Gecesi’ni tebrik ediyor, bu gecenin ve mübarek üç ayların Müslümanların birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, dünyanın içinde bulunduğu COVİD-19 salgınından kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (