( (

Bakan Karaismailoğlu Açıkladı: SIM Kart Dönemi Sona Eriyor

Teknoloji (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 22.12.2020 - 22:23, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bakan Karaismailoğlu Açıkladı: SIM Kart Dönemi Sona Eriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu fiziki SIM kartların yerini alacak eSIM uygulamasının 2021 yılında hayata geçirileceğini söyledi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Türk mühendisler tarafından geliştirilen eSIM uygulamasının 2020'de hayata geçeceğini söyledi. Bakan Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin eSIM teknolojisini yerli ve milli imkanlarla üreten ilk ülkelerden olacağını bildirdi. "YERLİ FİRMALAR TARAFINDAN GELİŞTİRİLDİ" eSIM mimarisinin hem M2M/IoT cihazlara hem de vatandaşların günlük hayatta kullandığı cihazlara önemli kolaylıklar sağlayacağını belirten Karaismailoğlu, "Bu teknoloji, yerli ve milli olarak sıfırdan, yerli firmalar tarafından BTK ile iş birliği halinde geliştirildi. Türk mühendislerince geliştirilen ve fiziksel SIM kartın yerine kullanılacak eSIM 2021'de hayata geçecek" değerlendirmesinde bulundu. eSIM'in uygulama örneklerini birçok alanda ve sektörde yakın zamanda görmeye başlayacaklarını kaydeden Karaismailoğlu, eSIM ile kartların bakım, erişim, lojistik ve stoklama gibi süreç maliyetlerinin ortadan kalkacağının da altını çizdi. eSIM NEDİR? Gömülü SIM veya tümleşik evrensel tümleşik devre kartı, doğrudan bir aygıta gömülü olan programlanabilir bir SIM kart biçimidir. SIM kartın değiştirilmesinin gerekmediği makineden makineye uygulamalarda bu bir konektör gereksinimini ortadan kaldırır
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu fiziki SIM kartların yerini alacak eSIM uygulamasının 2021 yılında hayata geçirileceğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Türk mühendisler tarafından geliştirilen eSIM uygulamasının 2020'de hayata geçeceğini söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin eSIM teknolojisini yerli ve milli imkanlarla üreten ilk ülkelerden olacağını bildirdi.

"YERLİ FİRMALAR TARAFINDAN GELİŞTİRİLDİ"

eSIM mimarisinin hem M2M/IoT cihazlara hem de vatandaşların günlük hayatta kullandığı cihazlara önemli kolaylıklar sağlayacağını belirten Karaismailoğlu, "Bu teknoloji, yerli ve milli olarak sıfırdan, yerli firmalar tarafından BTK ile iş birliği halinde geliştirildi. Türk mühendislerince geliştirilen ve fiziksel SIM kartın yerine kullanılacak eSIM 2021'de hayata geçecek" değerlendirmesinde bulundu.

eSIM'in uygulama örneklerini birçok alanda ve sektörde yakın zamanda görmeye başlayacaklarını kaydeden Karaismailoğlu, eSIM ile kartların bakım, erişim, lojistik ve stoklama gibi süreç maliyetlerinin ortadan kalkacağının da altını çizdi.

eSIM NEDİR?

Gömülü SIM veya tümleşik evrensel tümleşik devre kartı, doğrudan bir aygıta gömülü olan programlanabilir bir SIM kart biçimidir. SIM kartın değiştirilmesinin gerekmediği makineden makineye uygulamalarda bu bir konektör gereksinimini ortadan kaldırır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (