( (

Bağımlılıkla Mücadelede YEDAM, Konya’da Ücretsiz Danışmanlık Hizmeti Sunuyor

13.01.2020 - 13:49, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bağımlılıkla Mücadelede YEDAM, Konya’da Ücretsiz Danışmanlık Hizmeti Sunuyor

Alkol, tütün, internet ve uyuşturucu madde bağımlılıklarıyla mücadele ederek, önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı çalışmalarını yürüten Yeşilay’ın, 40’a yakın ilde kurduğu Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde (YEDAM) ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuluyor.
Yeşilay Danışmanlık Merkezi, (YEDAM) bağımlılık alanında uzman kadrosu ile 12 yaş üstü bağımlılık sorunu olan bireylere ve ailelerine ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyor. Alkol, tütün, internet ve uyuşturucu madde bağımlılıklarıyla mücadele ederek, önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı çalışmalarını yürüten Yeşilay’ın, 40’a yakın ilde kurduğu merkez, 444 79 75 numaralı danışma hattı ili uzaktan destek, tedaviye teşvik ve yüz yüze görüşmelerde de ruhsal ve sosyal hizmet desteği ile bağımlılık danışmanlığı süreçlerini yürütmekte. Merkezde ayrıca, bağımlı birey ve ailelerine yönelik düzenli yüz yüze psikolojik destek verilmekle birlikte aile ve yetişkin grup terapileri gerçekleştirilmekte.   Bağımlılığın tedavisinde psiko-sosyal müdahalelerde sosyal uyum süreçleri daha da aktif hale getirildiği merkezde, bağımlıların sağlıklı bir şekilde tekrar topluma kazandırılması hedeflenmekte. Bu kapsamda; atölyeler, meslek ve iş edindirme, eğitime yeniden başlama, yasal danışmanlık, boş zaman değerlendirme için kurs ve aktiviteler gerçekleştirilmekte ve kişinin ihtiyacı ve ilgilisi doğrultusunda çalışmalar yapılmakta. Konya’da, Musalla Bağları Mahallesi Mahpeyker Sokak No:3 Selçuklu adresinde hizmet sunan YEDAM, diğer yandan bağımlılıkla topyekün mücadele kapsamında hükümet tarafından hazırlanan, “2018-2023 Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı” doğrultusunda faaliyetlerini sürdürüyor.
Alkol, tütün, internet ve uyuşturucu madde bağımlılıklarıyla mücadele ederek, önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı çalışmalarını yürüten Yeşilay’ın, 40’a yakın ilde kurduğu Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde (YEDAM) ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuluyor.

Yeşilay Danışmanlık Merkezi, (YEDAM) bağımlılık alanında uzman kadrosu ile 12 yaş üstü bağımlılık sorunu olan bireylere ve ailelerine ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyor. Alkol, tütün, internet ve uyuşturucu madde bağımlılıklarıyla mücadele ederek, önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı çalışmalarını yürüten Yeşilay’ın, 40’a yakın ilde kurduğu merkez, 444 79 75 numaralı danışma hattı ili uzaktan destek, tedaviye teşvik ve yüz yüze görüşmelerde de ruhsal ve sosyal hizmet desteği ile bağımlılık danışmanlığı süreçlerini yürütmekte. Merkezde ayrıca, bağımlı birey ve ailelerine yönelik düzenli yüz yüze psikolojik destek verilmekle birlikte aile ve yetişkin grup terapileri gerçekleştirilmekte.

 

Bağımlılığın tedavisinde psiko-sosyal müdahalelerde sosyal uyum süreçleri daha da aktif hale getirildiği merkezde, bağımlıların sağlıklı bir şekilde tekrar topluma kazandırılması hedeflenmekte. Bu kapsamda; atölyeler, meslek ve iş edindirme, eğitime yeniden başlama, yasal danışmanlık, boş zaman değerlendirme için kurs ve aktiviteler gerçekleştirilmekte ve kişinin ihtiyacı ve ilgilisi doğrultusunda çalışmalar yapılmakta. Konya’da, Musalla Bağları Mahallesi Mahpeyker Sokak No:3 Selçuklu adresinde hizmet sunan YEDAM, diğer yandan bağımlılıkla topyekün mücadele kapsamında hükümet tarafından hazırlanan, “2018-2023 Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı” doğrultusunda faaliyetlerini sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (