( (

Ali Babacan Erken Seçim Tarihi Açıkladı

Gündem 28.04.2021 - 14:16, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Ali Babacan Erken Seçim Tarihi Açıkladı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erdoğan'ın yeniden aday olabilmek için erken seçime gideceğini söyledi. Babacan erken seçim için de tarih verdi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erdoğan’ın yeniden aday olabilmek için erken seçime gideceğini söyledi. Babacan erken seçim için de tarih verdi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gündemdeki konulara dair önemli açıklamalarda bulundu. “Ocak 2019’la Eylül 2020 arasındaki 21 aylık döneme bakıyoruz. Diğer partiler zaman aralığına farklı bakıyor. Hatırlatalım sadece 3 bankanın 2020’de kambiyo zararı 17 milyar lira. Bu kambiyo zararının ne kadarı MB’nin dövizlerinin kamu bankalarının piyasalara satışından dolayı bilmiyoruz. 2017 Şubat protokolü diyorlar, halbuki Kasım 2018’de bu protokole ekleme yapılıyor. Tamamen hukuki diyorlar. Dolar yok TL var diyorlar. İyi de MB istese zaten TL basar. Ama ithalata bağımlılığın var. Onun için dövize ihtiyacın var. Öyle olmasa pandeminin başlangıcında 14 ülkeyle neden swap anlaşması yaptık. Eğer kur rejimi serbest kur rejimi ise merkez bankası döviz satışını aşırı oynak durumda yapar. Her hangi bir seviyeyi savunmak için döviz satmaz. Bizim zamanımızda açıklanıyordu, onun için şeffaf olsun açıklasınlar diyoruz.”Dünya’dan Handan Sema Ceylan’ın haberine göre; Uzun süredir siyasetin sıcak gündemini oluşturan ‘128 milyar dolar’ı 130 milyar dolar olarak hesapladıklarını belirten Babacan şunları kaydetti: “Merkez Bankası Başkanı değişikliği ve İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin bir gecede bize getirdiği maliyet 531 milyar TL. Hisse senedi piyasasını bir kenara koyduk. Borç stokuna baktık. Özel sektörün ve kamunun borcuna baktık. Kur 7.20’den 8.20’ye çıktı. Bir de hem TL faizi hem döviz faizi arttı. TL faizindeki artış 4-5 puan, döviz faizindeki artış 2-3 seviyesinde.” Erken seçim tarihi verdi “Cumhurbaşkanı bir 2014’te seçildi bir de 2018’de seçildi. Hukukçular ekseriyetle “Cumhurbaşkanı’nın iki dönemi doluyor” diyor. Cumhurbaşkanlığına yakın kaynaklar “Yoo 2017’de sistem değişti, kilometre sıfırlandı, bu birinci dönemi” diyorlar. Bu YSK’ya gitse sonucun ne olacağı malum. Eğer Cumhurbaşkanı’nın 2’nci dönemi ise bir daha aday olamıyor. Ama erken seçime giderse ve Meclis seçime götürse, tekrar aday olabiliyor. Beklentimiz, normal zamanından birkaç ay önce erken seçim. Bir de sonbaharda seçim yapmak AK Parti’ye yarıyor. 2022’nin sonbaharında bekliyoruz.”
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erdoğan'ın yeniden aday olabilmek için erken seçime gideceğini söyledi. Babacan erken seçim için de tarih verdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erdoğan’ın yeniden aday olabilmek için erken seçime gideceğini söyledi. Babacan erken seçim için de tarih verdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gündemdeki konulara dair önemli açıklamalarda bulundu.


“Ocak 2019’la Eylül 2020 arasındaki 21 aylık döneme bakıyoruz. Diğer partiler zaman aralığına farklı bakıyor. Hatırlatalım sadece 3 bankanın 2020’de kambiyo zararı 17 milyar lira. Bu kambiyo zararının ne kadarı MB’nin dövizlerinin kamu bankalarının piyasalara satışından dolayı bilmiyoruz. 2017 Şubat protokolü diyorlar, halbuki Kasım 2018’de bu protokole ekleme yapılıyor. Tamamen hukuki diyorlar. Dolar yok TL var diyorlar. İyi de MB istese zaten TL basar. Ama ithalata bağımlılığın var. Onun için dövize ihtiyacın var. Öyle olmasa pandeminin başlangıcında 14 ülkeyle neden swap anlaşması yaptık. Eğer kur rejimi serbest kur rejimi ise merkez bankası döviz satışını aşırı oynak durumda yapar. Her hangi bir seviyeyi savunmak için döviz satmaz. Bizim zamanımızda açıklanıyordu, onun için şeffaf olsun açıklasınlar diyoruz.”Dünya’dan Handan Sema Ceylan’ın haberine göre; Uzun süredir siyasetin sıcak gündemini oluşturan ‘128 milyar dolar’ı 130 milyar dolar olarak hesapladıklarını belirten Babacan şunları kaydetti:

“Merkez Bankası Başkanı değişikliği ve İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin bir gecede bize getirdiği maliyet 531 milyar TL. Hisse senedi piyasasını bir kenara koyduk. Borç stokuna baktık. Özel sektörün ve kamunun borcuna baktık. Kur 7.20’den 8.20’ye çıktı. Bir de hem TL faizi hem döviz faizi arttı. TL faizindeki artış 4-5 puan, döviz faizindeki artış 2-3 seviyesinde.”

Erken seçim tarihi verdi

“Cumhurbaşkanı bir 2014’te seçildi bir de 2018’de seçildi. Hukukçular ekseriyetle “Cumhurbaşkanı’nın iki dönemi doluyor” diyor. Cumhurbaşkanlığına yakın kaynaklar “Yoo 2017’de sistem değişti, kilometre sıfırlandı, bu birinci dönemi” diyorlar. Bu YSK’ya gitse sonucun ne olacağı malum. Eğer Cumhurbaşkanı’nın 2’nci dönemi ise bir daha aday olamıyor. Ama erken seçime giderse ve Meclis seçime götürse, tekrar aday olabiliyor. Beklentimiz, normal zamanından birkaç ay önce erken seçim. Bir de sonbaharda seçim yapmak AK Parti’ye yarıyor. 2022’nin sonbaharında bekliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (