( (

17. Uluslararası Konya Mistik Festivali Dijital Ortamda Başlıyor

Kültür Sanat 21.09.2020 - 21:13, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

17. Uluslararası Konya Mistik Festivali Dijital Ortamda Başlıyor

Hazret-i Mevlâna’nın 30 Eylül Doğum Günü vesilesiyle 2004’te başlayan Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali 17. Yılında, 2020 programlarını dijital platformlarda gerçekleştiriyor.
Bütün dünyaya yayılan Covid-19 salgını hayatî alanda birçok kısıtlamalara sebep olmasına rağmen kültür ve sanat dünyası için yeni açılımları beraberinde getirdi. Daha önce sahne-salon ve etkinlik için düzenlenmiş gerçek mekânlarda yapılan kültürel ve sanatsal etkinlikler artık dijital dünyadaki platformlardan yapılabiliyor. Dünyanın farklı ülkelerinde 2020 yılının başlangıcından itibaren yapılan dijital etkinliklere ülkemizden de bir ilk olarak 17.si bu yıl yapılacak Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali katıldı. Hazret-i Mevlâna’nın 813. Doğum Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde yapılacak 17. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, bundan önceki yıllarda olduğu gibi yine dünyanın farklı coğrafyalarından müzik ve maneviyat arasındaki ilişkiye ilgi duyanları www.mistikmuzik.com.tr adlı sayfasında bir araya getirecek. Uzakdoğu’dan Güney Amerika’ya, Sibirya bozkırlarından Afrika’ya, Avrupa’dan Ortadoğu’ya kadar dünyanın hemen her coğrafyasından mistik ve etnik müziklerin yer alacağı festivale dünyanın her yerinden sanal ortamda ulaşılabilecek. 16 yıldır olduğu gibi 22-30 Eylül tarihlerinde ve kendi yayın saati 20.30’da başlayacak Konya Mistik Müzik Dijital Festivali’nde 36 sanatçı ve topluluğu yer alacak. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali’nin 16 yıllık tarihinden seçme performanslara, dünyanın farklı ülkelerinden sanatçılar yeni performanslarla katılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettiği 17. Uluslararası Konya Dijital Mistik Müzik Festivali, youtube, facebook, twitter, instagram gibi sosyal medya sayfaları ile kendi sayfası www.mistikmuzik.com.tr  adresinden ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT AVAZ ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin internet ve sosyal medya sayfalarından da takip edilebilecek.
Hazret-i Mevlâna’nın 30 Eylül Doğum Günü vesilesiyle 2004’te başlayan Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali 17. Yılında, 2020 programlarını dijital platformlarda gerçekleştiriyor.

Bütün dünyaya yayılan Covid-19 salgını hayatî alanda birçok kısıtlamalara sebep olmasına rağmen kültür ve sanat dünyası için yeni açılımları beraberinde getirdi. Daha önce sahne-salon ve etkinlik için düzenlenmiş gerçek mekânlarda yapılan kültürel ve sanatsal etkinlikler artık dijital dünyadaki platformlardan yapılabiliyor.

Dünyanın farklı ülkelerinde 2020 yılının başlangıcından itibaren yapılan dijital etkinliklere ülkemizden de bir ilk olarak 17.si bu yıl yapılacak Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali katıldı.

Hazret-i Mevlâna’nın 813. Doğum Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde yapılacak 17. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, bundan önceki yıllarda olduğu gibi yine dünyanın farklı coğrafyalarından müzik ve maneviyat arasındaki ilişkiye ilgi duyanları www.mistikmuzik.com.tr adlı sayfasında bir araya getirecek. Uzakdoğu’dan Güney Amerika’ya, Sibirya bozkırlarından Afrika’ya, Avrupa’dan Ortadoğu’ya kadar dünyanın hemen her coğrafyasından mistik ve etnik müziklerin yer alacağı festivale dünyanın her yerinden sanal ortamda ulaşılabilecek.

16 yıldır olduğu gibi 22-30 Eylül tarihlerinde ve kendi yayın saati 20.30’da başlayacak Konya Mistik Müzik Dijital Festivali’nde 36 sanatçı ve topluluğu yer alacak. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali’nin 16 yıllık tarihinden seçme performanslara, dünyanın farklı ülkelerinden sanatçılar yeni performanslarla katılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettiği 17. Uluslararası Konya Dijital Mistik Müzik Festivali, youtube, facebook, twitter, instagram gibi sosyal medya sayfaları ile kendi sayfası www.mistikmuzik.com.tr  adresinden ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT AVAZ ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin internet ve sosyal medya sayfalarından da takip edilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (