Mimarlar Odası Konya Şubesi Yönetim Kurulu Genişletilmiş Delege Ve Kurul Üyeleri Toplantısında Buluştu.
Konya Şubesi’nin tüm yönetim ve yürütme organlarının birlikte olduğu toplantının ana gündem maddesi yaklaşan Genel Merkez seçimleri idi. Başkan Armağan Güleç Korumaz katıldığı MYK toplantıları hakkında bilgi verirken seçim süreci hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Şube delegeleri ve kurul üyelerinden daha önceki seçimlerle ilgili tecrübeleri dinlenildi. Toplantıda TMMOB Mimarlar Odası 48. Dönem Olağan Genel Kurulu ve seçim sürecinde Konya Şubesi’nin en önemli hedefinin mesleki sorunları dile getirmek olduğu ve meslek yasasının temel adımlarının atılmasını sağlamak yönünde bir tavır ve çalışma sergilemesi gerektiği kararlaştırıldı.
Başkan Korumaz Mimarlar Odası Konya Şubesi’nin 18. Dönemde yönetim ve etkinlik faaliyetlerinin mevcut kurullar, ayrıca yeni oluşturulacak komisyon ve alt komisyonlarla kolektif bir şekilde yürütülmesinin hedeflendiğini, bu bağlamda tüm üye ve öğrenci üyelerin komisyonlarda aktif rol almasında ısrarcı olduklarını belirtti. Vefatının 434. Yıldönümü vesilesiyle konuşmasında Mimar Sinan’a yer veren Korumaz, “ Balkanlar’dan Yakındoğu’ya çok geniş bir coğrafyada Osmanlı’nın özgün mimarisini yaratan ve en görkemli yapılarını inşa eden, olgunlaştırdığı yapı sanatı ve fikirleriyle ülkemizde mimarlık kültürünün temel taşlarını oluşturan Mimar Sinan’ın yapıtlarının; “insanın yaratıcı dehasının başyapıtları” ve “insanlık tarihinde dikkat çekici bir aşamanın seçkin örnekleri” olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi.
Sinan’ın mimarlığının üstün evrensel değerinin, gerek bulunduğumuz coğrafyada gerekse çağdaş dünyada daha çok tanınması, eserlerinin ve yaklaşımının gelecek nesillere aktarılarak ilham kaynağı oluşturması için çalışmalar yürütmenin Mimarlar Odası’nın ve mimarların toplumsal ve tarihsel sorumluluğumuz. Bu sorumluluk bilinciyle Mimarlar Odası Konya Şubesi bünyesinde üyelerimizin emeği olan Mimar Sinan Eserleri Eskiz Sergisi’nin 15 Nisan 2022 – 10 Mayıs 2022 tarihleri arasında No15 Mimar Evi’nde görülebilecek.
Koca Sinan’ın başyapıtlarında izlenen bağlamsal ilişkilendirme yeteneği, yapı sistemlerindeki tutarlılık, mekânsal kurgudaki bütünlük ve toplumların yaşam biçimleri ve kültürleriyle kurulan uyumun bugünün mimarları ve mimarlık eğitimi için özel değerler oluşturdu. Mimar Sinan’ı ölümünün 434. yılında bir kez daha saygıyla anarken; bize bıraktığı değerleri yaşatarak korumayı ilke edinerek gelecek kuşaklara aktarmayı borç biliyoruz” ifadelerini kullandı.