CHP YDK Üyesi Yücal; Cumhuriyet Geleceğimizin Teminatıdır!

Cumhuriyet’in 101. yıl dönümünü büyük bir heyecan ve gururla kutladıklarını dile getiren Yücal, “Bu yıl ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile kurulan Türkiye Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünün büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet geleceğimizin teminatıdır. Bizlere emanet edilen Cumhuriyeti huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için her zaman var gücümüzle çalışacağız. Demokratik, laik, eşit bir düzen üzerine inşa edilen Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız.

Hepimiz; büyük acıların ve yoklukların içinde savaşarak bize vatan yaratmış bir milletin torunlarıyız. Türkiye Cumhuriyeti; bu coğrafyaya 101 yıl önce güneş gibi doğmuş, imrenilen, kıskanılan ve örnek alınan bir devlet olmuştur. Ulu Önderimiz Atatürk sadece bu topraklar için değil, çağdaş ve medeni bir toplum olmak için de büyük savaş vermiştir.

Halkın egemenliğini ve iktidarını kazandığı 29 Ekim 1923, herkesi eşit kılan, insanlarımızın kulluktan vatandaşlığa kavuştuğu, kadının ikinci sınıf olmaktan kurtulduğu dönemin başladığı gündür. 29 Ekim 1923, egemen devletlerin bu topraklar üzerindeki hayallerinin suya düştüğü gündür. 29 Ekim 1923, çağdaş ülkelerle yarışacak şanlı şerefli bir ülkenin doğum günüdür.

İlk maddesinde Türkiye Devleti’nin bir Cumhuriyet olduğu belirtilen Anayasamız, hemen ardından gelen maddede “Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir

Büyük Atatürk’ün “Cumhuriyet düşünce, beden ve bilim bakımından güçlü koruyucular ister. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” dediği gibi bu uğurda mücadele etmek, bu ülkenin öz evladı olan herkesin atalarına olan en büyük borcu ve sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşünceyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin bu büyük bayramını yürekten kutluyorum. Ne mutlu Türküm diyene!” dedi.