15 Temmuz’da destan yazdık

“15 Temmuz 2016 tarihinde ülke olarak kahramanlık destanı yazdık, istiklal ve istikbal mücadelesi verdik” diyen Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, “15 Temmuz’da Türkiye, olağanüstü ve gayri meşru bir durumla karşı karşıya kalmıştır. Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ile devletin tüm kademlerine sızan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ordumuz içindeki hain yapılanmayla darbe ve işgal girişimine kalkışmıştır. Milletin malı olan askeri araç ve silahlarla, Gazi Meclis, Emniyet binaları, televizyon kanalları, resmi kurumlar, yollar, köprüler, hava limanları, askeri üs ve bölgeler saldırıya uğramıştır. Devlet ele geçirilmeye, Türk Milleti manen çökertilmeye, korkutulmaya çalışılmış, ülke kaosa mahkûm edilmek istenmiştir” dedi

Melun kalkışmanın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, ülkesini, vatanını, milletini seven herkesi meydanlara çıkmaya, devletini ve demokrasiyi sahiplenmeye davet etmesiyle birlikte bertaraf edildiğini belirten Çevik, şunları söyledi: “15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişimi, kahraman milletimizin onurlu direnişi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bozguna uğratılmıştır. Milletimiz dünyada eşi görülmemiş bir cesaret ile FETÖ’ye karşı büyük bir demokrasi zaferine imza atmıştır. Milletimiz iradesine ipotek koymaya çalışanlara karşı direnmiş ve darbeyi boşa çıkarmıştır. Türkiye'yi karanlığa dönüştürmek isteyenlerin kendileri yerle yeksan olmuştur. Milli ve onurlu mücadelede 251 vatandaşımız şehit düşmüş, 2194 vatandaşımız ise gazi olmuştur. Bu açıdan 15 Temmuz, istiklal ve istikbal mücadelesidir.”

15 Temmuz’u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayan Çevik, “Hain girişimin 8. yıldönümünde FETÖ’nün hain saldırısında destan yazan şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Kahramanca işgalcilerin karşısına dikilen gazilerimize şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Milletin iradesi, vatanın bekası için çalışan, emek veren, dua eden herkesten Allah razı olsun, gücüne güç katsın. İnşallah bir daha 15 Temmuz gibi hainliklerin bu necip millete yaşatılmasına fırsat vermemesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim” diye konuştu.

Türk iş alemi olarak hainliklere fırsat vermeden “Güçlü Ekonomi Güçlü Türkiye” idealiyle çalışmaya, üretmeye, istihdam sağlamaya devam edeceklerini ifade eden Çevik, şunları kaydetti: “İş dünyası olarak TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun gayretleriyle geçmişte olduğu gibi gelecekte de azimle çalışıp, üreteceğiz. Bir ve beraber olduğumuz sürece dün olduğu gibi bugün ve yarın da ülkemizin bekasına yönelik hiçbir saldırı başarıya ulaşamayacaktır. Türkiye’nin büyümesini istemeyenler, her daim hainliklerini sergilemeye sürdürecektir. Millet olarak bizim görevimiz uyanık olmaktır, bilinçli olmaktır, oyunlara, provokasyonlara gelmemektir.”