Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesinin Eğitim Kalitesi Belgelendi
Selçuk Üniversitesi Senato Salonu'nda gerçekleştirilen FEDEK Değerlendirme Toplantısı’na; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Kınacı ve Doç. Dr. Yunus Akdoğan, FEDEK Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Gökay Kaynak, Takım Eş Başkanı Prof. Dr. Emrah Akyar, FEDEK takım üyeleri, bölüm başkanları ve Fen Fakültesi akademik personeli katıldı.
Kalite ve akreditasyon konusuna büyük önem verdiklerini ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, yapılan incelemelerden ve toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek FEDEK heyetine teşekkür etti.
Konya’da ve Selçuk Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren FEDEK Takım Eş Başkanı Prof. Dr. Emrah Akyar da Fen Fakültesinde akreditasyon başvurusu yapılan bölümlerin ve Fen Fakültesinin değerlendirmesini yaptı.
Toplantıda Fen Fakültesinin güçlü akademik kadrosu, TÜBİTAK 2209 projelerindeki başarısı, dijital alt yapısı, değişim programları, öğrenci kulüplerinin çeşitliliği, yürütülen sosyal, kültürel ve bilimsel faaliyetler gibi konulara dikkat çekildi.
Fen Fakültesi Biyoloji, Fizik, İstatistik, Kimya ve Matematik bölümlerinin yeniden akreditasyon, Biyokimya, Biyoteknoloji bölümlerinin ise ilk akreditasyon başvurusunun değerlendirildiği toplantının sonunda FEDEK Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Gökay Kaynak, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı’na değerlendirme belgelerini takdim etti.
Kısa adı FEDEK olan Fen, Edebiyat, Fen - Edebiyat, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği, Yükseköğretim Kurulu ve Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından tanınan bir akreditasyon kuruluşu. Vizyonu, öğretim programlarının akreditasyonunda yenilikçiliği ve sürekli gelişimi ile alanında önder bir akreditasyon kuruluşu olmak olan FEDEK’in misyonu ise öğretim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri (FEF) öğretiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak.