Necmettin Erbakan Üniversitesinde, Hemşirelere ‘Rehber Hemşire Eğitimi’ Kursu
NEÜ Hemşirelik Fakültesinde, 2237-A TÜBİTAK Bilimsel Eğitim Etkinlikleri tarafından desteklenen ‘Rehber Hemşire Eğitimi’ kursu gerçekleştirildi. NEÜ, Akdeniz Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesinden alanında uzman eğitimcilerin katkılarıyla düzenlenen ve toplam 2 gün süren kursa NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Konya Numune Hastanesi, Konya Şehir Hastanesi, Meram Devlet Hastanesi, Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Özel Medova Hastanesinden 26 hemşire katıldı.
NEÜ Hemşirelik Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan NEÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emel Ege, “Hemşirelik eğitimi, teorik ve uygulamalı öğretim-öğrenim süreçlerini içerir. Öğrencide beklenilen uyumun gerçekleşmesi için klinik ortamın öğrenci yararına düzenlenmesi bir zorunluluktur. Bu nedenle eğitimciler, hemşireler, sağlık ekibinin diğer üyeleri, okul-hastane yöneticilerine ve öğrencilere önemli sorumluluklar düşmektedir. Öğrencinin hem beceri hem de bilişsel alanda mesleki yeterliliğe sahip olması bir ekip işidir” dedi.
Klinik hemşireler rol model olmalı
Klinik hemşirelerin, hemşirelik eğitiminde önemli rol oynadığını ifade eden Dekan Prof. Dr. Emel Ege, “Hemşirelik eğitiminin başarısı akademik eğitimci, rehber hemşire ve öğrencinin ortak sorumluluk almasına ve teori ile uygulamanın birbirini destekleyecek biçimde yapılandırılmasına bağlıdır. Klinik hemşireler bir süre sonra birlikte çalışacakları öğrencilerin eğitimini dikkate almalı, öğrencilere klinik ortamda rol model olmalı, klinik ortamın öğrenciler için uygun düzenlenmesine katkı sağlamalı ve ekip içinde öğrencilerin haklarını koruyucu bir tutum içinde olmak için çaba harcamalıdır” diye konuştu.