Selçuk Üniversitesinde 7. Geleneksel Otizm Farkındalık Etkinliği Düzenlendi
7. Geleneksel Otizm Farkındalık Etkinliği kapsamında Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen yürüyüşe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken ve Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülşin Arslan, akademisyenler, öğrenciler ve velileri katıldı.
“EN ETKİLİ TEDAVİ YÖNTEMİ ÖZEL EĞİTİM”
7. Geleneksel Otizm Farkındalık Etkinliği, yürüyüşün ardından Sultan Alparslan Kültür Merkezinde devam etti. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülşin Arslan, konuşmasında “2 Nisan 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ olarak ilan edildi. Otizm, doğuştan gelişen nörolojik tabanlı bir bozukluk.
Belirtileri yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan otizm, bireylerin sosyal iletişim ve davranışlarını olumsuz olarak etkilemektedir. En etkili tedavi yöntemi, otizme yönelik özel eğitimdir. Otizm eksiklik değil, farklılıktır. Etkinliğin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a, akademisyenlerimize, öğrencilerimize ve sponsorlarımıza teşekkür ederim.” dedi.
“ÖĞRENCİLERİMİZ, BİZLER İÇİN ÇOK ÖZEL”
3 Boyut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Psikoloğu Ömer Paçal, “Bizler için öğrencilerimiz, çok özel bireylerdir. Onlarla çalışmaktan alınan manevi haz, gözlerindeki ışık, başarılan hedef, dünyalara bedeldir. Çocukların küçücük kalplerinde sakladıkları kocaman dünyayı görebilmenin ve o dünyaya girebilmenin mutluluğunu ancak onları yargılamadan seven ve gelişimlerine şahit olan değerli aileleri, eğitimcileri bilebilir.” diye konuştu.
Etkinlikte 3 Boyut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Zeliha Lütfikulluk İlkokulu, Süleyman Çelebi Ortaokulu, Hocacihan Hüseyin Yıldız İlkokulu öğrencilerinin sergiledikleri gösteriler beğeniyle izlendi. Programın sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.