Uluslararası Öğrenci Akademisi’nde İlk Ders Yapıldı
İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği’nin koordinasyonunu üstlendiği YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi Konya 2020 Açılış Programı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Erol Güngör Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılışta selamlama konuşması yapan İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Arslan, akademinin her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir ilgiyle takip edildiğini görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Akademiye 500’ün üzerinde başvuru olduğunu belirten Arslan, akademinin tüm öğrenciler için faydalı ve keyifli bir etkinlik olması için çalıştıklarını dile getirdi.
Akademiye başvuru yapan uluslararası öğrenciler ve basın mensupları için bilgi paylaşımında bulunan YTB Akademi Konya Proje Koordinatörü NEÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Fatih Büyükmatur; akademide sosyal bilimler, teknik alanlar ve sanat atölyeleri olmak üzere toplam 20 farklı branşta ders verildiğini belirtti. Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca projelendirilen Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin Türkiye genelinde Konya ile birlikte 12 şehirde yürütülmekte olduğunu ifade eden Büyükmatur, proje kapsamında yalnızca akademik derslerin değil, şehir içi ve şehir dışı kültürel ve tematik gezilerin de yer alacağını sözlerine ekledi.
YTB Akademi Konya 2020 Açılış Programı’na Katılan Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Barbaros Yalçın, projenin öğrenciler için son derece faydalı bir içeriğe sahip olduğunu belirterek, akademiyi yürüten Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’na ve İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği’ne teşekkür etti.
Akademi açılış dersini veren Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, Türkiye’nin Uluslararası Öğrenci Politikası başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Türkiye ve dünyadaki uluslararası öğrenci hareketliliğine değinen Mızırak, Türkiye’nin uluslararası öğrencilerden en önemli beklentisinin “Kendi ülkeleri, halkları ve tüm insanlık için değer üreten faydalı birer insan olmalarıdır.” dedi.
Öğrencilerin her anlamda kendilerine güvenmelerini isteyen Mızırak, eğer ülkelerinin geliştirilmesi gereken yönleri varsa; ekonomik, sosyal, siyasal, bilimsel, teknolojik tüm yönlerini geliştirebilecek akla ve yeteneğe sahip olduklarını unutmamaları gerektiğini hatırlattı. Tek ihtiyaçlarının özgüven ve çok çalışmak olduğunu dile getiren Mızırak, kalkınma ve adil bir dünya için milli bir bilince sahip olmanın önemine de değindi.
Konya’da üniversite öğrenimi görmekte olan uluslararası öğrencilerin başvurusunun kabul edildiği YTB Uluslararası Öğrenci Akademisi Konya 2020 projesine 69 ülkeden toplam 544 öğrencinin kayıt olduğu belirtildi. Türkiye Seminerleri, İslam Tarihi, Tıpta Kariyer Söyleşileri, Türkiye Türkçesi Ve Edebiyat, Sinema Okumaları, Tarih Okumaları, Eğitim Vizyonerliği, Zihin Haritası Tekniği, Bilim Ve Teknoloji Giriş Seminerleri, Siyaset Ve Yönetim Atölyesi, Küreselleşme Ve Yönetişim Atölyesi, Ekonomi, Osmanlı Tarihi Okumaları Atölyesi, Bilim Ve Teknoloji Atölyeleri (Robotik), Görsel İletişim Atölyeleri , Basılı Medya Atölyeleri, Dış Ticaret Atölyesi, Ebru Atölyesi, Müzik Atölyesi , Resim Atölyesi olmak üzere 20 farklı branşta haziran ayına kadar derslerin devam edeceği ifade edildi.