KTO Karatay’da Bilgi’sel Psikoloji Zirvesi

KTO Karatay Üniversitesi Bilgi ve Düşünce Topluluğu’nun düzenlemiş olduğu “Bilgi’sel Psikoloji Zirvesi” yoğun katılımla başladı.  Her öğrencide iz bırakması ve akademik bilgi yelpazesinin genişlemesi hedeflenen programın açılış oturumu KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Tesisler Binasında gerçekleştirildi.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, zirvenin açılışında Psikoloji biliminin önemine vurgu yaptı. Rektör Sade, “Psikoloji bilimi, diğer bilim dalları ve bunların altında yer alan çok sayıda disiplinle çalışan bir bilimdir. Çağın ihtiyaçlarına göre bu disiplinlerin sayısında sürekli artan bir süreç yaşanıyor.” dedi. Ayrıca “Bu program vesilesiyle öğrencilerimiz, yetkin akademisyenler ve sahasında uzman psikologlar ile bir araya gelerek bu spesifik alanlarda bilgi birikimlerini arttıracaklar, bir network oluşturacaklar ve kariyer planlarını yapacaklar.” diyerek programın önemine vurgu yaptı.

“Gestalt Bakış Açısından İnsan Hali“

Programın ilk oturumu Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. H. Nita Scherler’in “Gestalt Bakış Açısından İnsan Hali” konulu sunumuyla gerçekleşti. “Hangi bakış açısından hayata ve dünyaya bakıyorsanız bakın, hepsinde ortak bir nokta var. O da hayatın gerilim ve gerginlik barındırdığıdır.” sözleriyle hayatın kutuplardan oluştuğuna vurgu yapan Prof. Scherler, “Algılama ve anlamlandırma nereden bakıldığına göre değişir. Ne algılayacağı, nasıl ifade edileceği kişiye göre değişen bir farklılıktır ve bu farklılıklar her zaman olacaktır. Farklılıklar da gerginlikler yaratacaktır. Önemli olan gerginliklerin bir tarafını haklı, bir tarafını haksız ilan etmek değil; gerginliğin her iki tarafına yer verebilmek, farklılık içerisindeki birlikteliği yakalayabilmektir. Gestalt bakış açısındaki bütünleşmek bunu ifade etmektedir.” diyerek Gestalt bakış açısı hakkında bilgi verdi.

“Bilgi’sel Psikoloji Zirvesi” 18 Ekim Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek oturumlarla KTO Karatay Üniversitesi kampüsünde devam edecek.  Zirvede Havacılık Psikolojisi, Psikolojik Travma, Çocuklarda Travma, Flört Şiddeti, Aldatma ve Kıskançlığın Psikolojik Alt Yapısı, Bağlanma ve Yetişkin İlişkileri, Aşk ve Bağımlılık, Psikoterapide Kültürel Duyarlılık konuları da konuşulacak.