Başkan Altay, Geleceğin Mühendislerine Deneyimlerini Aktardı

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, deneyim paylaşımı kapsamında Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi 1. Sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. Geleceğin mühendislerine tavsiyelerde bulunan Başkan Altay, mühendisliğin de belediye başkanlığı gibi çözüm ve üretim anlayışı ile çalıştığını ifade etti. Altay, konuşmasında Konya ve Selçuklu Medeniyeti, İnşaat Mühendisliği ve Başkanlığı süresince yapılan çalışmalar hakkında öğrencilere bilgi verdi ve önemli tavsiyelerde bulundu. 


 Şehrimizdeki insan kaynağı açısından önemli bir merkez olan Selçuk Üniversitesi bizim için çok kıymetli diyen Başkan Altay, “İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Sekreter Üyesi olduğum 2004 yılından bu yana, yani 12 yıldır İnşaat Mühendisliği Fakültesi birinci sınıf öğrencileriyle tanışma programı düzenliyor ve hasbihal ediyoruz. Şehri yönetenler olarak sizin burada olmanızdan büyük bir mutluluk duyuyoruz, şehre enerji katıyorsunuz. Selçuk Üniversitesi de insan kaynağı açısından şehrimizi besliyor. Çünkü yetişmiş insan kaynağı ve bilgi dünyadaki en önemli unsurlar. Üniversitemiz bu konuda şehrimizin önünü açıyor ve şehrimize çok önemli katkı sağlıyor” dedi.


 Konya, büyük bir medeniyetin beşiği


Konya’da bulunacağınız 4 yıl boyunca Selçuklu tarihini öğrenmenizi tavsiye ediyorum diyen Başkan Altay, “Konya üç merkez ilçeden oluşuyor; Selçuklu, Meram ve Karatay. Selçuklu, 600 bini aşkın nüfusu ile merkez ilçeler arasında en büyüğü ve merkez nüfusun yaklaşık yarısını barındırıyor. Alaaddin Tepesi’nden Kampüse kadar olan alanda hizmet etmeye çalışıyoruz. Burası, Türklerin 1071’de Anadolu’ya yerleştikten sonra bu coğrafyayı yoğurdukları medeniyetin beşiği ve 200 yıl boyunca Anadolu Selçuklularına başkentlik yapmış bir şehir. Selçuklular döneminden kalma Alaaddin Camii, İnce Minareli Medrese gibi birçok eser şehrimizde bulunmakta. Üniversitemizin adı Selçuk, Selçuklu Belediyesi de ismini bu medeniyetten alıyor” dedi.


 Gençlik Merkezlerinden faydalanın


“Dersleriniz önemli, İnşaat Mühendisliği Fakültesi zor bir bölüm ama sosyal aktivitelere de vakit ayırın” diyen Başkan Altay, “Üniversitemizin çok fazla sayıda öğrenci topluluğu var. Mutlaka kendi alanınızla ilgili faaliyet gösteren bir öğrenci topluluğunda bulunun. Sınıfınızda, kaldığınız yurtlarda farklı şehirlerden, farklı kültürlerden gelen birçok arkadaşınız var. Bunu lütfen iyi değerlendirin ve arkadaşlık ilişkilerinizi güçlendirin. Farklılıklarınızla değil, birlikteliklerinizle yola çıkın. Büyükşehir Belediyemize ait gençlik merkezinden, Selçuklu Belediyemizin Gençlik Merkezi ve Gençlik Meclisinden faydalanın, bu tür organizasyonlarda yer alın. Buralarda birçok etkinlik düzenleniyor, gönül rahatlığıyla katılabilirsiniz. Sadece ders başarısı ile iyi bir mühendis olamazsınız, mutlaka sosyal hayatınızı da geliştirin. Şunu unutmayın ki bu dönemde oluşturacağınız sosyal çevre size hayatınız boyunca eşlik edecek. Bu zamanınızı iyi değerlendirin ve kalıcı dostluklar edinin” dedi.


 Kendinizi geliştirin ve farkınızı gösterin


Öğrencilere, Selçuk Üniversitesini ve İnşaat Mühendisliği Fakültesi bölümünü seçerek iyi bir tercih yaptıklarını söyleyen Başkan Altay, “İş konusunda endişeniz olmasın. Bir İnşaat Mühendisi hele bir de Selçuk Üniversitesi’nden mezunsa mutlaka bir iş bulur. Bu meslek, Türkiye standartlarında ortalamanın üstünde bir hayat yaşayacak imkanı size sunar. Yeter ki kendinizi geliştirin ve farkınızı gösterin” dedi.


 Vatanını, milletini seven bir nesle ihtiyacımız var.


Sadece iyi bir üniversite bitirmek, iyi bir eğitim almak yetmiyor diyen Başkan Altay, “15 Temmuz akşamı hep beraber yaşadık ve bir kez daha anladık ki, en önemli mesele vatanını sevmek. Burada bulunan imkanlar, milletimizin dişinden tırnağından arttırarak oluşturduğu imkanlar. Üniversitelerimiz, Kredi Yurtlar Kurumumuz size birçok imkan sunuyorlar. Tüm bunlardan doğan bir sorumluluğunuz var. Bu millet sizden çok şey bekliyor. Özellikle bölge coğrafyamızda yaşananları görüyorsunuz. Eğer ayakta kalmak istiyorsanız güçlü olmak zorundasınız. Yetişmiş insan kaynağımız, üretim gücümüz, ekonomimizin büyümesi, tüm bunlar oldukça, dünyada daha çok söz sahibi olacağız. Bu ülkenin geleceği için sizlere ihtiyacımız var. Vatanını milletini seven bir nesle ihtiyacımız var. Sadece ülkemizin değil dünya üzerindeki tüm mazlum devletlerin sizden beklentisi yüksek” dedi.


 Başkan Altay konuşmasının devamında dünyadan ve Türkiye’den İnşaat Mühendisliği alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi ve öğrencilere Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray gibi ülkeye kazandırılan birçok prestijli eseri yerinde incelemelerini tavsiye etti.