( (

Zamlar Belimizi Büküyor

İş Dünyası 07.10.2019 - 09:54, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Zamlar Belimizi Büküyor

Konya Demir ve Emsali Sanatkarlar Oda Başkanı Mehmet Yüksel Kurt son günlerde yapılan zamları eleştirerek kendilerini en çok etkileyenin elektriğe yapılan yüzde 14,9’luk zam olduğunu söyledi.
Başkan Kurt yaşanan kriz nedeniyle esnafın belinin büküldüğünü bunun üzerine yapılan zamların ise hem vatandaşı hemde esnafı olumsuz etkilediğini belirterek, “Doğalgaz ve elektrik gibi mecburi tüketimlere art arda zam yapılması uygun değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın enflasyonla mücadele noktasındaki gayreti gözler önündeyken, yapılan bu zamlar bizim umudumuzu yıkmakta” diye konuştu Çekiç sesi bitti, bide karanlıkta kalacağız Demir ve Emsali Sanatkarlar Oda Başkanı Mehmet Yüksel Kurt demirci esnafının son günlerde durma noktasına gelen işlerine bir darbede elektrik zammının vuracağını kaydederek, “Sanayide çekiç sesi bitti. Bu zamlarla birlikte esnaf yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Elektriğe zam demek, bütün ürünlere zam demek. Elektrik fiyatının artması, üreticinin maliyetinin artması demek. Artan fiyatlarla birlikte elektriğe yapılan yüzde 14.9’luk zam Demirci esnafını olduğu gibi, diğer sektörleri de zor durumda bırakacaktır. Bu nedenle Hükümetimiz bu zamlara acil bir çözüm bulmalıdır” dedi.
Konya Demir ve Emsali Sanatkarlar Oda Başkanı Mehmet Yüksel Kurt son günlerde yapılan zamları eleştirerek kendilerini en çok etkileyenin elektriğe yapılan yüzde 14,9’luk zam olduğunu söyledi.

Başkan Kurt yaşanan kriz nedeniyle esnafın belinin büküldüğünü bunun üzerine yapılan zamların ise hem vatandaşı hemde esnafı olumsuz etkilediğini belirterek, “Doğalgaz ve elektrik gibi mecburi tüketimlere art arda zam yapılması uygun değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın enflasyonla mücadele noktasındaki gayreti gözler önündeyken, yapılan bu zamlar bizim umudumuzu yıkmakta” diye konuştu

Çekiç sesi bitti, bide karanlıkta kalacağız

Demir ve Emsali Sanatkarlar Oda Başkanı Mehmet Yüksel Kurt demirci esnafının son günlerde durma noktasına gelen işlerine bir darbede elektrik zammının vuracağını kaydederek, “Sanayide çekiç sesi bitti. Bu zamlarla birlikte esnaf yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Elektriğe zam demek, bütün ürünlere zam demek. Elektrik fiyatının artması, üreticinin maliyetinin artması demek. Artan fiyatlarla birlikte elektriğe yapılan yüzde 14.9’luk zam Demirci esnafını olduğu gibi, diğer sektörleri de zor durumda bırakacaktır. Bu nedenle Hükümetimiz bu zamlara acil bir çözüm bulmalıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (