( (

Yunak’ta Bir Köy Okulundan Daha Fazlası

Eğitim 13.05.2022 - 10:30, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yunak’ta Bir Köy Okulundan Daha Fazlası

Öğrenci, Öğretmen, Muhtar ve Köy Halkı ve İmece Usulü Kermes Düzenledi.
Konya’nın Yunak ilçesi Yavaşlı Mahallesi İlkokulu’nda  yıl sonu sergisi ve okul yararına kermes düzenledi.    Birleştirilmiş Sınıf  uygulaması ile eğitime devam eden Yavaşlı İlkokulu’nun düzenlemiş olduğu Kermes şenliğine kadınlı erkekli mahalle halkı başta olmak üzere İlçeden gelenler  ve ilçe protokolü yoğun ilgi gösterdi.  Öğrenciler  İlçe Kaymakamı  Murat  Karahan , Belediye Başkanı Ali Konak ve İlçe Milli eğitim Müdür Mahmut  İşcan‘ı çiçeklerle karşıladı. Kermeste  konuşan Yunak Belediye Başkanı Ali Konak , “Kermesler ve diğer etkinliklerin amacı birbirlerini anlama hoşgörü ile bakabilme ve dayanışmadır. Bugün görüyorum ki bu okulumuzun velileri, öğretmenleri ve mahalle halkı  dayanışma içindedir. Çok yerinde ve güzel bir organizasyon olmuş. Her zamankinden fazla birliğe beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyacı olduğumuz bu günlerde böyle bir kermesin oluşturulması çok yerinde bir karar olmuş. Emeği geçenleri ve özellikle köy okulumuzun öğretmenlerini tebrik ediyorum. Başarılarının, sevgilerinin, dayanışmalarının ve kardeşliklerinin devamını diliyorum.’’dedi.   Yunak Kaymakamı Murat Karahan, kermesin hayırlı olmasını dileyerek, hazırlanmasında emeği geçenlere ve açılış programına katılanlara teşekkür etti. Kermesiniz hayırlı olsun” dedi. Öğrenciler, köy  mahalle muhtarlığı, öğrenci, veli ve öğretmenlerin işbirliğiyle hazırlanan el emeği ürünler ile yöresel hamur işleri ziyaretçilerin beğenisine sundular. İlçe protokolünün  ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği  kermeste ayrıca öğrencilerin yıl içerisinde yaptığı resim ve diğer çalışmalar da sergilendi. Programda Yavaşlı İlkokulu öğrencilerinden oluşan mehter takımı gösterisi ilgi ile izlenirken halk oyunları ve oyun havaları da etkinliğe ayrı bir renk kattı. Daha sonra protokol üyeleri kermes alanlarını ziyaret ederek açılan stantlarda hazırlanan ürünleri yakından inceleyip bilgi aldılar. Okul öncesi öğretmeni de yıl boyunca yapmış oldukları faaliyetleri slayt eşliğinde sunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Programa Kaymakam Murat Karahan ile Bekediye Başkanı Ali Konak’ın yanı sıra , MHP Yunak İlçe Başkanı Bayram Çil,  AK Parti Yunak Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Telis, Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Yunak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan  Yaz,  Yunak  SYDV Müdürü Özkan Kılınç Yavaşlı Mahalle Muhtarı Mesut Aydemir ve diğer davetliler katıldı.
Öğrenci, Öğretmen, Muhtar ve Köy Halkı ve İmece Usulü Kermes Düzenledi.

Konya’nın Yunak ilçesi Yavaşlı Mahallesi İlkokulu’nda  yıl sonu sergisi ve okul yararına kermes düzenledi.

 

 Birleştirilmiş Sınıf  uygulaması ile eğitime devam eden Yavaşlı İlkokulu’nun düzenlemiş olduğu Kermes şenliğine kadınlı erkekli mahalle halkı başta olmak üzere İlçeden gelenler  ve ilçe protokolü yoğun ilgi gösterdi.

 Öğrenciler  İlçe Kaymakamı  Murat  Karahan , Belediye Başkanı Ali Konak ve İlçe Milli eğitim Müdür Mahmut  İşcan‘ı çiçeklerle karşıladı.

Kermeste  konuşan Yunak Belediye Başkanı Ali Konak , “Kermesler ve diğer etkinliklerin amacı birbirlerini anlama hoşgörü ile bakabilme ve dayanışmadır. Bugün görüyorum ki bu okulumuzun velileri, öğretmenleri ve mahalle halkı  dayanışma içindedir. Çok yerinde ve güzel bir organizasyon olmuş. Her zamankinden fazla birliğe beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyacı olduğumuz bu günlerde böyle bir kermesin oluşturulması çok yerinde bir karar olmuş. Emeği geçenleri ve özellikle köy okulumuzun öğretmenlerini tebrik ediyorum. Başarılarının, sevgilerinin, dayanışmalarının ve kardeşliklerinin devamını diliyorum.’’dedi.

  Yunak Kaymakamı Murat Karahan, kermesin hayırlı olmasını dileyerek, hazırlanmasında emeği geçenlere ve açılış programına katılanlara teşekkür etti. Kermesiniz hayırlı olsun” dedi.

Öğrenciler, köy  mahalle muhtarlığı, öğrenci, veli ve öğretmenlerin işbirliğiyle hazırlanan el emeği ürünler ile yöresel hamur işleri ziyaretçilerin beğenisine sundular. İlçe protokolünün  ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği  kermeste ayrıca öğrencilerin yıl içerisinde yaptığı resim ve diğer çalışmalar da sergilendi.

Programda Yavaşlı İlkokulu öğrencilerinden oluşan mehter takımı gösterisi ilgi ile izlenirken halk oyunları ve oyun havaları da etkinliğe ayrı bir renk kattı.

Daha sonra protokol üyeleri kermes alanlarını ziyaret ederek açılan stantlarda hazırlanan ürünleri yakından inceleyip bilgi aldılar. Okul öncesi öğretmeni de yıl boyunca yapmış oldukları faaliyetleri slayt eşliğinde sunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Programa Kaymakam Murat Karahan ile Bekediye Başkanı Ali Konak’ın yanı sıra , MHP Yunak İlçe Başkanı Bayram Çil,  AK Parti Yunak Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Telis, Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Yunak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan  Yaz,  Yunak  SYDV Müdürü Özkan Kılınç Yavaşlı Mahalle Muhtarı Mesut Aydemir ve diğer davetliler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (