( (

Yunak'ta 'Açık Sınıf' Uygulaması Yaygınlaşıyor

Eğitim 30.09.2020 - 12:18, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yunak'ta 'Açık Sınıf' Uygulaması Yaygınlaşıyor

Konya'nın Yunak ilçesinde yeni eğitim ve öğretim yılında koronavirüs tedbirleri kapsamında okul öncesinden ilkokula, ortaokuldan liseye, her kademe ve türden okulda, 'açık sınıf' uygulaması artarak devam ediyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda 21 Eylül 2020'de aşamalı ve kontrollü bir şekilde yüz yüze eğitimlerin okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfların  başlamasıyla birlikte Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Konya İnsan Mektebi kapsamında başlattığı 'Açık Sınıf' uygulaması Yunak İlçesinde bir çok okulda hayat bularak ilgi ve beğeniyle uygulanmaya başlandı.   'Konya İnsan Mektebi' projesi kapsamında okul öncesinden, liseye kadar her kademe ve türden bir çok okul, projeye dahil olarak 'açık sınıf' uygulamasıyla eğitim yapmaya başladı. Üstelik, 'Açık Sınıf' uygulaması, sadece okul öncesi, ana okulu ve ilkokullarla sınırlı kalınmayıp, uygulamaya ortaokul ve liselerde devam eden Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) da dahil oldu. Açık Sınıf Uygulaması, okulların kendi imkânları doğrultusunda oluşturulan açık alanlarda hijyen ve mesafe kurallarına dikkat edilerek uygulanıyor.  Bu uygulamanın, mevsim şartlarının zorlaştığı dönemlerde de farklı geniş mekan ve atölye çalışmalarıyla devam ettirilmesi planlanıyor. 'Açık sınıf' uygulamasının hayata geçirildiği ilçenin Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, amaçlarının daha güvenli bir ortamda eğitim vermek olduğunu belirterek şunları söyledi: ''Hayalden gerçeğe güneşe açılan açık sınıflar uygulaması, İl Müdürümüz Sayın Seyit Ali Büyük hocamızın öncülüğünde, Konya İnsan Mektebi projesi kapsamında hayat buluyor. Anaokulundan liseye kadar tüm eğitim kademelerinde 'açık sınıf' uygulaması hayata geçiriliyor. Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz bu uygulamayı oldukça benimsedi. İlk önce, her kademeden birer okulumuzu açık sınıf uygulaması için belirlemiştik. Şimdi okullarımız adeta yarış halinde. Üstelik velilerimiz de bu uygulamadan oldukça memnun. Katkısı olan herkese teşekkür ederim."
Konya'nın Yunak ilçesinde yeni eğitim ve öğretim yılında koronavirüs tedbirleri kapsamında okul öncesinden ilkokula, ortaokuldan liseye, her kademe ve türden okulda, 'açık sınıf' uygulaması artarak devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda 21 Eylül 2020'de aşamalı ve kontrollü bir şekilde yüz yüze eğitimlerin okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfların  başlamasıyla birlikte Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Konya İnsan Mektebi kapsamında başlattığı 'Açık Sınıf' uygulaması Yunak İlçesinde bir çok okulda hayat bularak ilgi ve beğeniyle uygulanmaya başlandı.

  'Konya İnsan Mektebi' projesi kapsamında okul öncesinden, liseye kadar her kademe ve türden bir çok okul, projeye dahil olarak 'açık sınıf' uygulamasıyla eğitim yapmaya başladı. Üstelik, 'Açık Sınıf' uygulaması, sadece okul öncesi, ana okulu ve ilkokullarla sınırlı kalınmayıp, uygulamaya ortaokul ve liselerde devam eden Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) da dahil oldu.

Açık Sınıf Uygulaması, okulların kendi imkânları doğrultusunda oluşturulan açık alanlarda hijyen ve mesafe kurallarına dikkat edilerek uygulanıyor.  Bu uygulamanın, mevsim şartlarının zorlaştığı dönemlerde de farklı geniş mekan ve atölye çalışmalarıyla devam ettirilmesi planlanıyor.

'Açık sınıf' uygulamasının hayata geçirildiği ilçenin Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, amaçlarının daha güvenli bir ortamda eğitim vermek olduğunu belirterek şunları söyledi:

''Hayalden gerçeğe güneşe açılan açık sınıflar uygulaması, İl Müdürümüz Sayın Seyit Ali Büyük hocamızın öncülüğünde, Konya İnsan Mektebi projesi kapsamında hayat buluyor. Anaokulundan liseye kadar tüm eğitim kademelerinde 'açık sınıf' uygulaması hayata geçiriliyor. Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz bu uygulamayı oldukça benimsedi. İlk önce, her kademeden birer okulumuzu açık sınıf uygulaması için belirlemiştik. Şimdi okullarımız adeta yarış halinde. Üstelik velilerimiz de bu uygulamadan oldukça memnun. Katkısı olan herkese teşekkür ederim."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (