( (

YSK'nın Yeni Başkanı Belli Oldu

Gündem 24.01.2020 - 16:04, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

YSK'nın Yeni Başkanı Belli Oldu

Yüksek Seçim Kurulu'nun yeni başkanı Muharrem Akkaya seçildi. Sadi Güven'in görev süresi dün dolmuştu.
Yargıtay ve Danıştay’da yapılan seçimlerde seçilen YSK’nın yeni üyeleri Ahmet Yener, Mahmut Akgün, Orhan Usta, Ali Ürker, Battal Öğüt,  Ekrem Özübek bugün göreve başladı.   Muharrem Akkaya kimdir?   Muharrem Akkaya, 1964 yılında Karabük'te doğdu. Akkaya, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Mesleğe Karabük'te başlayan Akkaya, çeşitli ilçelerde hâkimlik, Kocaeli'nde ise savcı olarak görev aldı.   Adalet Bakanlığı'nda da görev alan Akkaya, Bakanlık İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tetkik hâkimliğinden sonra  Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı oldu. 24 Şubat 2011'de Yargıtay Savcılığına, üyeliğine seçilen Akkaya, Eylül 2016'da YSK üyeliğine atandı.
Yüksek Seçim Kurulu'nun yeni başkanı Muharrem Akkaya seçildi. Sadi Güven'in görev süresi dün dolmuştu.

Yargıtay ve Danıştay’da yapılan seçimlerde seçilen YSK’nın yeni üyeleri Ahmet Yener, Mahmut Akgün, Orhan Usta, Ali Ürker, Battal Öğüt,  Ekrem Özübek bugün göreve başladı.

 

Muharrem Akkaya kimdir?

 

Muharrem Akkaya, 1964 yılında Karabük'te doğdu. Akkaya, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Mesleğe Karabük'te başlayan Akkaya, çeşitli ilçelerde hâkimlik, Kocaeli'nde ise savcı olarak görev aldı.

 

Adalet Bakanlığı'nda da görev alan Akkaya, Bakanlık İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tetkik hâkimliğinden sonra  Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı oldu. 24 Şubat 2011'de Yargıtay Savcılığına, üyeliğine seçilen Akkaya, Eylül 2016'da YSK üyeliğine atandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (