( (

Yöntem, Erasmus + Okullar Arası Değişim Programına Katıldı

Eğitim 03.12.2019 - 12:41, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yöntem, Erasmus + Okullar Arası Değişim Programına Katıldı

Türkiye Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen 2019 Erasmus + Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları Projeleri kapsamında Ankara Ümitköyİmamhatip Lisesi’nin Fen ve Sosyal Bilimler projesini, Litvanya, Polonya Almanya, İtalya ve Konya’ dan Özel Meram Yöntem Ortaokulu ile birlikte yürüttüler.
Yöntem Eğitim Kurumları  Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkçe Öğretmeni Özgür Pazarcı proje hakkında bilgi vererek, “ Okul olarak birlikte yürürttüğümüz2019 Erasmus + Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları Projeleri  ‘Wonders of Webless World – Shiny Object Syndrome’isimli projenin amaçlarından birisi; internet bağımlılığının 11-16 yaş arası çocuklarda yarattığı fiziksel ve duygusal değişimlerin bir sonucu olarak bağımlılık ile mücadele de okul, aile ve öğrencilerin bilinçlendirilmesi ve internetin doğru kullanımı ile eğitime entegrasyonunun sağlanmasıdır.   Projesinin diğer bir amacı da Shiny Object Syndrome diye adlandırılan Parıldayan-Parlayan nesneler sendromudur.Eğitim hayatında oldukça önemli kayıplara yol açan bu sendrom için başta AB olmak üzere bir çok ülke önlemini almaya başlamıştır. Proje bu bağlamda da bu alanda atılması gereken adımları ve çalışmaları içerecektir” dedi. Öğrenci ve Velilere Profesyonel Eğitimler verilecek Özgüor Pazarcı, proje kapsamında öğrenci ve velilerininde eğitim alacaklarını kaydederek, “Proje kapsamında 2 yıl içerisinde 5 ülkede ve toplamda 7 gün sürecek hem öğrenci hem öğretmen hem de velilere profesyonel eğitimler verilecektir. Ayrıca proje sadece eğitim etkinlikleri ile kalmayacak ayrıca 24 aylık çalışma planı ile yerelde tüm ortaklar farkındalık çalışmaları ve veli eğitimleri ile projeyi etkin bir şekilde yürüteceklerdir. 2 yıl boyunca sürecek olan projemizde ,10 öğretmen ve 24 öğrenci AB ülkelerindeki 120 öğrenci - aileleri ve ortak okullardaki öğretmenler ile birlikte sadece proje amaçları ve etkinlikleri değil, farklı kültürler hakkında farkındalıkları gelişecek, İngilizce yetkinliklerini arttıracaklardır” diye konuştu.
Türkiye Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen 2019 Erasmus + Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları Projeleri kapsamında Ankara Ümitköyİmamhatip Lisesi’nin Fen ve Sosyal Bilimler projesini, Litvanya, Polonya Almanya, İtalya ve Konya’ dan Özel Meram Yöntem Ortaokulu ile birlikte yürüttüler.

Yöntem Eğitim Kurumları  Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkçe Öğretmeni Özgür Pazarcı proje hakkında bilgi vererek, “ Okul olarak birlikte yürürttüğümüz2019 Erasmus + Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları Projeleri  ‘Wonders of Webless World – Shiny Object Syndrome’isimli projenin amaçlarından birisi; internet bağımlılığının 11-16 yaş arası çocuklarda yarattığı fiziksel ve duygusal değişimlerin bir sonucu olarak bağımlılık ile mücadele de okul, aile ve öğrencilerin bilinçlendirilmesi ve internetin doğru kullanımı ile eğitime entegrasyonunun sağlanmasıdır.   Projesinin diğer bir amacı da Shiny Object Syndrome diye adlandırılan Parıldayan-Parlayan nesneler sendromudur.Eğitim hayatında oldukça önemli kayıplara yol açan bu sendrom için başta AB olmak üzere bir çok ülke önlemini almaya başlamıştır. Proje bu bağlamda da bu alanda atılması gereken adımları ve çalışmaları içerecektir” dedi.

Öğrenci ve Velilere Profesyonel Eğitimler verilecek

Özgüor Pazarcı, proje kapsamında öğrenci ve velilerininde eğitim alacaklarını kaydederek, “Proje kapsamında 2 yıl içerisinde 5 ülkede ve toplamda 7 gün sürecek hem öğrenci hem öğretmen hem de velilere profesyonel eğitimler verilecektir. Ayrıca proje sadece eğitim etkinlikleri ile kalmayacak ayrıca 24 aylık çalışma planı ile yerelde tüm ortaklar farkındalık çalışmaları ve veli eğitimleri ile projeyi etkin bir şekilde yürüteceklerdir. 2 yıl boyunca sürecek olan projemizde ,10 öğretmen ve 24 öğrenci AB ülkelerindeki 120 öğrenci - aileleri ve ortak okullardaki öğretmenler ile birlikte sadece proje amaçları ve etkinlikleri değil, farklı kültürler hakkında farkındalıkları gelişecek, İngilizce yetkinliklerini arttıracaklardır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (