( (

Yiğit; ‘’Eğitim-İş Atanamayan Öğretmenlerimizin Her Zaman Yanındadır’’

Eğitim 09.03.2021 - 22:04, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yiğit; ‘’Eğitim-İş Atanamayan Öğretmenlerimizin Her Zaman Yanındadır’’

Atanamayan öğretmenlerle bir araya gelen Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, Eğitim-İş olarak her zaman atanamayan öğretmenlerin yanında olacaklarını söyledi.
Atanamayan öğretmenler Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.   Ziyarette atanamayan öğretmenler ‘’Öğretmen açığımız 138 bin iken, 20 bin kadro açıklandı. 83 bin ücretli öğretmen var, bunun yanında 37 bin Eğitim fakültesi mezunu öğretmen var. Burada bizim gibi atanamayan öğretmenlere haksızlık yapılıyor. Bakanlık atama yapmak yerine sözleşmeli öğretmenlerle süreci geçiştirmeye çalışıyor. Bakanlığın bu sayıyı en az 60 bin olarak güncellemesi gerekmektedir’’ dediler.   Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, her zaman atanamayan öğretmenlerin yanlarında olacaklarını belirterek,  “AKP hükümetlerinin yanlış ve hatalı Eğitim politikalarının ceremesini ne yazık ki çocuklarımız çekiyor. Bugün bizleri ziyaret eden ve yıllardır atama bekleyen öğretmen arkadaşlarımızın suçu nedir, üniversitelerinden mezun olmak mı yoksa AKP hükümetlerinin zamanına denk gelmelerimi. Her şehire bir üniversite diyerek çıkılan 20 yıllık eğitim politikası, her üniversite mezunu iş bulacak diye bir kural yok noktasına gelerek iflas etmiştir. Umarım MEB en kısa sürede 20 bin olan atama sayısını en az 60 bin olarak günceller. Eğitim-İş olarak atanamayan öğretmenlerimizin her zaman yanlarında olduk ve olmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu
Atanamayan öğretmenlerle bir araya gelen Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, Eğitim-İş olarak her zaman atanamayan öğretmenlerin yanında olacaklarını söyledi.

Atanamayan öğretmenler Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

 

Ziyarette atanamayan öğretmenler ‘’Öğretmen açığımız 138 bin iken, 20 bin kadro açıklandı. 83 bin ücretli öğretmen var, bunun yanında 37 bin Eğitim fakültesi mezunu öğretmen var. Burada bizim gibi atanamayan öğretmenlere haksızlık yapılıyor. Bakanlık atama yapmak yerine sözleşmeli öğretmenlerle süreci geçiştirmeye çalışıyor. Bakanlığın bu sayıyı en az 60 bin olarak güncellemesi gerekmektedir’’ dediler.

 

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, her zaman atanamayan öğretmenlerin yanlarında olacaklarını belirterek,  “AKP hükümetlerinin yanlış ve hatalı Eğitim politikalarının ceremesini ne yazık ki çocuklarımız çekiyor. Bugün bizleri ziyaret eden ve yıllardır atama bekleyen öğretmen arkadaşlarımızın suçu nedir, üniversitelerinden mezun olmak mı yoksa AKP hükümetlerinin zamanına denk gelmelerimi. Her şehire bir üniversite diyerek çıkılan 20 yıllık eğitim politikası, her üniversite mezunu iş bulacak diye bir kural yok noktasına gelerek iflas etmiştir. Umarım MEB en kısa sürede 20 bin olan atama sayısını en az 60 bin olarak günceller. Eğitim-İş olarak atanamayan öğretmenlerimizin her zaman yanlarında olduk ve olmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (