( (

Yiğit; “Darbeler Bir İnsanlık Suçudur.”

14.07.2020 - 17:11, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yiğit; “Darbeler Bir İnsanlık Suçudur.”

Eğitim- İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümüyle ilgili yaptığı açıklamasında, Darbelerin bir insanlık suçu olduğunu söyledi.
15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yapan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, darbelerin insanlık suçu olduğunu belirterek, “Ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde hain bir darbe girişimine sahne olmuş, demokrasi askıya alınmaya çalışılmış, çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ulusumuzun iradesini temsil eden TBMM bombalanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, milli egemenlik temelinde kurulmuştur. Milletin iradesi yok sayılarak milli egemenliğe ve demokrasiye hukuk dışı müdahalede bulunulması kabul edilemez. Geçmişte ülkemizde gerçekleştirilen darbeler ulusumuza büyük acılar yaşatmış, demokrasi ve hukuk devleti anlayışı da büyük yaralar almıştır” dedi.   “Birlik ve beraberliğimizi korumalıyız”   Ülkemizin birlik ve beraberliğini millet ve ulus olarak korumamız gerektiğine dikkat çeken Özgür Ulaş Yiğit, “Atatürk Cumhuriyeti’nin tam bağımsızlıktan, tam demokrasiden ve özgürlükten yana eğitim emekçileri olarak bizler, darbe girişimine karşı tepkimizi o tarihte çok net ifade etmiş, siyasi iktidara da demokrasi ve millet iradesinin yegane teminatı ve koruyucusunun şahıslar değil, laik, demokratik sosyal hukuk devleti olduğunu hatırlatmıştık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük devrimim” dediği laik Türkiye Cumhuriyeti’ne içten ve dıştan yönelebilecek tehditlere karşı, bugün her zamankinden daha dikkatli ve uyanık olmak zorundayız. Ulusumuz, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde olmalıdır. Millet ve ulus olarak birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Eğitim-İş, tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan; laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, üniter devlet yapısı içinde korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıdır” şeklinde konuştu.
Eğitim- İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümüyle ilgili yaptığı açıklamasında, Darbelerin bir insanlık suçu olduğunu söyledi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yapan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, darbelerin insanlık suçu olduğunu belirterek, “Ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde hain bir darbe girişimine sahne olmuş, demokrasi askıya alınmaya çalışılmış, çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ulusumuzun iradesini temsil eden TBMM bombalanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, milli egemenlik temelinde kurulmuştur. Milletin iradesi yok sayılarak milli egemenliğe ve demokrasiye hukuk dışı müdahalede bulunulması kabul edilemez. Geçmişte ülkemizde gerçekleştirilen darbeler ulusumuza büyük acılar yaşatmış, demokrasi ve hukuk devleti anlayışı da büyük yaralar almıştır” dedi.

 

“Birlik ve beraberliğimizi korumalıyız”

 

Ülkemizin birlik ve beraberliğini millet ve ulus olarak korumamız gerektiğine dikkat çeken

Özgür Ulaş Yiğit, “Atatürk Cumhuriyeti’nin tam bağımsızlıktan, tam demokrasiden ve özgürlükten yana eğitim emekçileri olarak bizler, darbe girişimine karşı tepkimizi o tarihte çok net ifade etmiş, siyasi iktidara da demokrasi ve millet iradesinin yegane teminatı ve koruyucusunun şahıslar değil, laik, demokratik sosyal hukuk devleti olduğunu hatırlatmıştık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük devrimim” dediği laik Türkiye Cumhuriyeti’ne içten ve dıştan yönelebilecek tehditlere karşı, bugün her zamankinden daha dikkatli ve uyanık olmak zorundayız. Ulusumuz, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde olmalıdır. Millet ve ulus olarak birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Eğitim-İş, tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan; laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, üniter devlet yapısı içinde korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıdır” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (