( (

Yiğit: Cumhuriyetimizi ve Ulusal Bütünlüğümüzü Korumak Hepimizin Görevidir

Gündem 29.10.2021 - 10:40, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yiğit: Cumhuriyetimizi ve Ulusal Bütünlüğümüzü Korumak Hepimizin Görevidir

Cumhuriyet Bayramının 98. Yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit Cumhuriyet Bayramımızı kutlayarak, Cumhuriyetimiz ve ulusal bütünlüğünü korumak Türk Milleti olarak hepimizin bir görevi olduğunu söyledi.
 Mesajının devamında bu yıl Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yıldönümünü coşkuyla kutlayacağız diyen Özgür Ulaş Yiğit, “Aydınlanmanın ve çağdaşlaşmanın simgesi olan Cumhuriyetimizin ilanının 98. Yıldönümünü, Cumhuriyetin öneminin bilinci ve kurucusuna duyduğumuz saygı ve sevgiyle kutluyoruz. Ulusumuz, Atatürk'ün önderliğinde dünya tarihinde eşine ender rastlanır büyük bir destan yazarak, tüm zorluklara göğüs germesini bilmiş, en değerli varlığımız Cumhuriyeti kurmuştur. Cumhuriyet'le birlikte hanedan egemenliği yerine halk egemenliği, teokrasinin yerine laiklik, dikta rejimi yerine de demokrasi uygulamaya konulmuş, egemenlik kayıtsız koşulsuz Türk Ulusuna verilmiştir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi,’ "Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ dediği Cumhuriyetimiz saldırı altındadır. Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta; başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmektedir. Ayrımcılıklar körüklenerek ulusal birlik ve bütünlüğümüz bozulmaktadır. Bu durum karşısında Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünün, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunup kollanmasında Türk Milleti olarak hepimize görevler düşmektedir” dedi.   Gençlerimizi Cumhuriyetimizin koruyucuları olarak yetiştireceğiz   Özgür Ulaş Yiğit ülkemizin yarınları olan gençlerimizi Cumhuriyetimizin koruyucuları olarak yetiştireceklerini ifade ederek, “Atatürk'ün izinden yürümeye, Cumhuriyet'i yaşatmaya ant içmiş, ilke ve devrimlerini, çağdaş yaşamı gönülden benimsemiş, Cumhuriyet'in sağladığı kazanımların bilincinde olan eğitim neferleri olarak Atatürk'ün Cumhuriyet'le yaktığı aydınlanma ışığını söndürmeden taşıyacak, demokratik laik Cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyacağız. Atatürk'ün izinde gidecek, gericiliğe geçit vermeyecek, bu ülkenin yarınları olan evlatlarımızı Cumhuriyet'in koruyucuları olarak yetiştireceğiz. Büyük Önderimiz Atatürk'ün eşsiz sözlerini bir kez daha anımsatıyoruz: "Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz." "Ey Türk gençliği, birinci vazifen Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir... Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur." Bu duygular ve coşkuyla tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz” diye konuştu.
Cumhuriyet Bayramının 98. Yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit Cumhuriyet Bayramımızı kutlayarak, Cumhuriyetimiz ve ulusal bütünlüğünü korumak Türk Milleti olarak hepimizin bir görevi olduğunu söyledi.

 Mesajının devamında bu yıl Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yıldönümünü coşkuyla kutlayacağız diyen Özgür Ulaş Yiğit, “Aydınlanmanın ve çağdaşlaşmanın simgesi olan Cumhuriyetimizin ilanının 98. Yıldönümünü, Cumhuriyetin öneminin bilinci ve kurucusuna duyduğumuz saygı ve sevgiyle kutluyoruz. Ulusumuz, Atatürk'ün önderliğinde dünya tarihinde eşine ender rastlanır büyük bir destan yazarak, tüm zorluklara göğüs germesini bilmiş, en değerli varlığımız Cumhuriyeti kurmuştur.

Cumhuriyet'le birlikte hanedan egemenliği yerine halk egemenliği, teokrasinin yerine laiklik, dikta rejimi yerine de demokrasi uygulamaya konulmuş, egemenlik kayıtsız koşulsuz Türk Ulusuna verilmiştir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi,’ "Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ dediği Cumhuriyetimiz saldırı altındadır. Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta; başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmektedir. Ayrımcılıklar körüklenerek ulusal birlik ve bütünlüğümüz bozulmaktadır. Bu durum karşısında Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünün, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunup kollanmasında Türk Milleti olarak hepimize görevler düşmektedir” dedi.

 

Gençlerimizi Cumhuriyetimizin koruyucuları olarak yetiştireceğiz

 

Özgür Ulaş Yiğit ülkemizin yarınları olan gençlerimizi Cumhuriyetimizin koruyucuları olarak yetiştireceklerini ifade ederek, “Atatürk'ün izinden yürümeye, Cumhuriyet'i yaşatmaya ant içmiş, ilke ve devrimlerini, çağdaş yaşamı gönülden benimsemiş, Cumhuriyet'in sağladığı kazanımların bilincinde olan eğitim neferleri olarak Atatürk'ün Cumhuriyet'le yaktığı aydınlanma ışığını söndürmeden taşıyacak, demokratik laik Cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyacağız. Atatürk'ün izinde gidecek, gericiliğe geçit vermeyecek, bu ülkenin yarınları olan evlatlarımızı Cumhuriyet'in koruyucuları olarak yetiştireceğiz. Büyük Önderimiz Atatürk'ün eşsiz sözlerini bir kez daha anımsatıyoruz:

"Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz." "Ey Türk gençliği, birinci vazifen Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir... Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur." Bu duygular ve coşkuyla tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (