( (

Yeryüzü Doktorları 6 Yıldır Suriyelilere Destek Veriyor

Dünya 16.03.2016 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Yeryüzü Doktorları 6 Yıldır Suriyelilere Destek Veriyor

 Krizin sürdüğünü belirten Başkan Güney, “5 Yılda 40 Milyondan fazla sağlık hizmeti verdik. Çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonra da hep orada olacağız” dedi.  2011 yılının Mart ayında başlayan Suriye Savaşı altıncı yılına girdi. Bölgede ölen ve yaralananların, evlerinden uzaklaşmak zorunda bırakılan mültecilerin sayısı ise gün geçtikçe artıyor.  Yeryüzü Doktorları Derneği Başkanı Dr. Yahyahan Güney, altıncı yılına giren Suriye Savaşından etkilenen insanlara yönelik yaptıkları çalışmalarla ilgili bir açıklama yaptı. İlk günden bu yana Suriyeli sivillerin yanında olduklarını belirten Güney, “İlk gün oradaydık. Bundan sonra da hep orada olacağız. Şimdiye kadar 361 bin insanın hayatını kaybettiği Suriye’de, yoğun çatışma bölgelerine tüm zorluklara karşın yardım malzemelerimizi ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz. Türkiye’de bulunan Suriyeli mülteci kamplarına da tıbbi malzeme ve sağlık desteğimiz sürüyor. Türkiye’deki Suriyeli sayısı 2.7 milyonu aştı. Sorumluluğumuz devam ediyor. Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.  Suriye’deki yardım çalışmalarına 2011 yılında başlayan Yeryüzü Doktorları, o günden bu yana binlerce Suriyeliye yardım elini uzattı. Ülkede sağlık merkezleri kurulurken, düzenlenen yardım kampanyalarıyla önemli miktarlarda medikal malzeme ve ilaç gönderimi gerçekleştirildi. Beş yılda 40 milyon 656 bin TL sağlık hizmeti Suriye’ye yapılan yardım miktarının beş yılda 40 milyon 656 bin TL değerinde sağlık hizmeti ulaştırdıklarını hatırlatan Başkan Güney, ayrıca 3 milyon Euro uluslararası fonun da Yeryüzü Doktorları aracılığıyla mülteciler için yürütülen sağlık projelerine aktarıldığını ifade etti. Güney, “2011 yılının Mart ayında başlayan çatışmalarda ölen ve yaralananların, evlerinden uzaklaşmak zorunda bırakılan mültecilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. 2011’den bu yana 20.955 çocuğun hayatını kaybettiği, 609 sağlık personelinin savaş mağdurlarına sağlık hizmeti verirken öldüğü bir tabloyla karşı karşıyayız. Mültecilerin hepsi UNHCR aracılığıyla kaydolmadığı için gerçek rakamların bugün zikredilen rakamlardan fazla olduğu düşünülmektedir. Yaralananların sayısı ise tam olarak bilinmemektedir. Türkiye’ye göç eden mültecilerin sayısının da bugünlerde 3 milyona yaklaştığı düşünülüyor.” diye ekledi.  Çalışmaya devam ediyoruz Her gün, sağlık hizmeti almak için ilgili kurumlara başvuramayan ve yaralanmış yüzlerce Suriyelinin kurtarılmayı ve tedavi edilmeyi beklediğini ifade eden Güney, şunları kaydetti: “Kriz devam ediyor, biz de çalışmaya devam ediyoruz. Bir yandan Sağlık İstasyonlarımızla hizmet verirken, diğer yandan da medikal malzeme ve ilaç bağışlarını bölgeye ulaştırıyoruz. Çalışmalarımız krizden sonra da devam edecek. Suriyeli kardeşlerimizin sağlık alanındaki ihtiyaçlarını asgari düzeyde karşılayıncaya dek, desteklerinizle birlikte iyilik yolunda olacağız.”

 Krizin sürdüğünü belirten Başkan Güney, “5 Yılda 40 Milyondan fazla sağlık hizmeti verdik. Çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonra da hep orada olacağız” dedi.


 2011 yılının Mart ayında başlayan Suriye Savaşı altıncı yılına girdi. Bölgede ölen ve yaralananların, evlerinden uzaklaşmak zorunda bırakılan mültecilerin sayısı ise gün geçtikçe artıyor.


 Yeryüzü Doktorları Derneği Başkanı Dr. Yahyahan Güney, altıncı yılına giren Suriye Savaşından etkilenen insanlara yönelik yaptıkları çalışmalarla ilgili bir açıklama yaptı. İlk günden bu yana Suriyeli sivillerin yanında olduklarını belirten Güney, “İlk gün oradaydık. Bundan sonra da hep orada olacağız. Şimdiye kadar 361 bin insanın hayatını kaybettiği Suriye’de, yoğun çatışma bölgelerine tüm zorluklara karşın yardım malzemelerimizi ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz. Türkiye’de bulunan Suriyeli mülteci kamplarına da tıbbi malzeme ve sağlık desteğimiz sürüyor. Türkiye’deki Suriyeli sayısı 2.7 milyonu aştı. Sorumluluğumuz devam ediyor. Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.


 Suriye’deki yardım çalışmalarına 2011 yılında başlayan Yeryüzü Doktorları, o günden bu yana binlerce Suriyeliye yardım elini uzattı. Ülkede sağlık merkezleri kurulurken, düzenlenen yardım kampanyalarıyla önemli miktarlarda medikal malzeme ve ilaç gönderimi gerçekleştirildi.


Beş yılda 40 milyon 656 bin TL sağlık hizmeti


Suriye’ye yapılan yardım miktarının beş yılda 40 milyon 656 bin TL değerinde sağlık hizmeti ulaştırdıklarını hatırlatan Başkan Güney, ayrıca 3 milyon Euro uluslararası fonun da Yeryüzü Doktorları aracılığıyla mülteciler için yürütülen sağlık projelerine aktarıldığını ifade etti. Güney, “2011 yılının Mart ayında başlayan çatışmalarda ölen ve yaralananların, evlerinden uzaklaşmak zorunda bırakılan mültecilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. 2011’den bu yana 20.955 çocuğun hayatını kaybettiği, 609 sağlık personelinin savaş mağdurlarına sağlık hizmeti verirken öldüğü bir tabloyla karşı karşıyayız. Mültecilerin hepsi UNHCR aracılığıyla kaydolmadığı için gerçek rakamların bugün zikredilen rakamlardan fazla olduğu düşünülmektedir. Yaralananların sayısı ise tam olarak bilinmemektedir. Türkiye’ye göç eden mültecilerin sayısının da bugünlerde 3 milyona yaklaştığı düşünülüyor.” diye ekledi.


 Çalışmaya devam ediyoruz


Her gün, sağlık hizmeti almak için ilgili kurumlara başvuramayan ve yaralanmış yüzlerce Suriyelinin kurtarılmayı ve tedavi edilmeyi beklediğini ifade eden Güney, şunları kaydetti: “Kriz devam ediyor, biz de çalışmaya devam ediyoruz. Bir yandan Sağlık İstasyonlarımızla hizmet verirken, diğer yandan da medikal malzeme ve ilaç bağışlarını bölgeye ulaştırıyoruz. Çalışmalarımız krizden sonra da devam edecek. Suriyeli kardeşlerimizin sağlık alanındaki ihtiyaçlarını asgari düzeyde karşılayıncaya dek, desteklerinizle birlikte iyilik yolunda olacağız.”


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (