( (

Yerli Kömür Üretimi İstihdamı Artıracak

İş Dünyası 03.04.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yerli Kömür Üretimi İstihdamı Artıracak

Ülkemizde son yıllarda 3 milyar ton ek kömür rezervi keşfedilerek toplam rezerv oranı 18 milyar tona ulaştı. Üretime kazandırılmamış kömür rezervlerimiz hala dururken ithalata başvurmanın doğru olmadığına dikkat çeken Kömür Üreticileri Derneği (KÖMÜRDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Büyükyıldız, yerli kömürden en verimli şekilde faydalanılmasının, gerek istihdamı artırmak gerekse enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak için şart olduğunu belirtti. KÖMÜRDER Başkanı, yerli kömürde bekleyen bu fırsatları tartışmak üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle 18-19 Nisan 2019 tarihlerinde Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı ve Fuarı’nı gerçekleştireceklerini söyledi.  20 bin ek istihdam   Gökalp Büyükyıldız, kömüre dayalı santrallerde yerli kömür kullanımını teşvik edecek projelerin hayata geçirilmesinin istihdamı artıracağını ve bunun da ülke ekonomisine önemli bir fayda sunacağını bildirdi. Ülkemizdeki tüm madenlerde 130 binden fazla kişinin çalıştığını belirten Büyükyıldız, yeni rezervlerin ekonomiye kazandırılması ve santrallerde yerli kömürün tercih edilmesiyle yaklaşık 20 bin kişilik ek istihdamın sağlanabileceğine dikkat çekti.  Kömür Kanunu gerekiyor   Büyükyıldız, kömür madenciliğine özgü bir Kömür Kanunu ve sektör çalışanları için ayrı bir Maden-İş Kanunu çıkarılmasının da yeraltı çalışanları başta olmak üzere tüm çalışanların haklarının korunması için gerekli olduğunu belirtti.  Kömür rezervimizin beklemeye tahammülü yok   Yerli kömür rezervimizin beklemeye tahammülü olmadığının, değişen ve gelişen dünyada, enerji sektöründeki gelişmeler doğrultusunda yerli kömür kaynaklarımızın en kısa sürede güvenli bir şekilde üretilmesinin ve milli enerjiye kazandırılmasının önemli olduğunu ifade eden Büyükyıldız, böylece ileride yeni enerji kaynaklarının devreye girebilme ihtimaline karşın mevcut kömür rezervimizin atıl duruma düşme ihtimalinin de ortadan kaldırılacağını vurguladı.  Sektörün sorunları Termik Santraller Çalıştayı’nda tartışılacak   Sektörde ülke ekonomisine artı değer olarak dönecek birçok fırsatın yer aldığının altını çizen Gökalp Büyükyıldız, bunun için bu yıl üçüncü kez Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı ve Fuarı’nı hayata geçirdiklerini ve bu yıl ilk kez Termik Santraller Çalıştayı’nı  düzenleyeceklerini bildirdi.  

Ülkemizde son yıllarda 3 milyar ton ek kömür rezervi keşfedilerek toplam rezerv oranı 18 milyar tona ulaştı. Üretime kazandırılmamış kömür rezervlerimiz hala dururken ithalata başvurmanın doğru olmadığına dikkat çeken Kömür Üreticileri Derneği (KÖMÜRDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Büyükyıldız, yerli kömürden en verimli şekilde faydalanılmasının, gerek istihdamı artırmak gerekse enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak için şart olduğunu belirtti. KÖMÜRDER Başkanı, yerli kömürde bekleyen bu fırsatları tartışmak üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle 18-19 Nisan 2019 tarihlerinde Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı ve Fuarı’nı gerçekleştireceklerini söyledi.


 20 bin ek istihdam


 


Gökalp Büyükyıldız, kömüre dayalı santrallerde yerli kömür kullanımını teşvik edecek projelerin hayata geçirilmesinin istihdamı artıracağını ve bunun da ülke ekonomisine önemli bir fayda sunacağını bildirdi. Ülkemizdeki tüm madenlerde 130 binden fazla kişinin çalıştığını belirten Büyükyıldız, yeni rezervlerin ekonomiye kazandırılması ve santrallerde yerli kömürün tercih edilmesiyle yaklaşık 20 bin kişilik ek istihdamın sağlanabileceğine dikkat çekti.


 Kömür Kanunu gerekiyor


 


Büyükyıldız, kömür madenciliğine özgü bir Kömür Kanunu ve sektör çalışanları için ayrı bir Maden-İş Kanunu çıkarılmasının da yeraltı çalışanları başta olmak üzere tüm çalışanların haklarının korunması için gerekli olduğunu belirtti.


 Kömür rezervimizin beklemeye tahammülü yok


 


Yerli kömür rezervimizin beklemeye tahammülü olmadığının, değişen ve gelişen dünyada, enerji sektöründeki gelişmeler doğrultusunda yerli kömür kaynaklarımızın en kısa sürede güvenli bir şekilde üretilmesinin ve milli enerjiye kazandırılmasının önemli olduğunu ifade eden Büyükyıldız, böylece ileride yeni enerji kaynaklarının devreye girebilme ihtimaline karşın mevcut kömür rezervimizin atıl duruma düşme ihtimalinin de ortadan kaldırılacağını vurguladı.


 Sektörün sorunları Termik Santraller Çalıştayı’nda tartışılacak


 


Sektörde ülke ekonomisine artı değer olarak dönecek birçok fırsatın yer aldığının altını çizen Gökalp Büyükyıldız, bunun için bu yıl üçüncü kez Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı ve Fuarı’nı hayata geçirdiklerini ve bu yıl ilk kez Termik Santraller Çalıştayı’nı  düzenleyeceklerini bildirdi.


 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (