( (

Yeni Başkandan icraatlar

Bölge 26.06.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yeni Başkandan icraatlar

Yağız’ın birinci önceliğinin toprakta ki gübreleme ve sulamada yapılan hataların düzeltilip daha fazla verim alınması olduğunu açıkladı. Çiftçilikte seracılığa geçip kış aylarında bile ürünleri üç katına çıkaracağını söyleyen Yağız doğru gübreleme, doğru sulama ve doğru toprak analizlerini yapıp çiftçilerimizi bilinçli tarıma yönlendirilmesini ifade etti.    Çiftçilerimizin çiftlik açıp ÇKS yaptırmamasından yakınan Yağız tarım sigortası yaptırıp Bağ-kur dan faydalanmaları için bilinçlendirileceğini söyledi. Ülkemizde tarım alanında çocuklarımıza bir miras bırakabilmek için tarım politikalarına ağırlık verilmesini söyleyen Yağız bugün ürettiğimizin 3-4 katını üretmemiz gerektiğini vurguladı. Bununda öncelikle bilinçli bir şekilde tarıma yönelimi artırmak olduğunu söyledi. Konya’da da artık seracılığın yapılıp sıcak su kaynaklarının kullanılıp seracılığın doğal afetlerden korunacağı için açık üretimden 3-4 kat daha fazla verim alınabileceğini dile getirdi. Bu yüzden örtü altı çalışmalara daha fazla önem verilmeye başlanacağını vurguladı. Yeni başkan Murat Yağız yaptığı diğer görevler arasında en çok Meram Ziraat odası başkanlığına önem vereceğini söyledi.  

Yağız’ın birinci önceliğinin toprakta ki gübreleme ve sulamada yapılan hataların düzeltilip daha fazla verim alınması olduğunu açıkladı. Çiftçilikte seracılığa geçip kış aylarında bile ürünleri üç katına çıkaracağını söyleyen Yağız doğru gübreleme, doğru sulama ve doğru toprak analizlerini yapıp çiftçilerimizi bilinçli tarıma yönlendirilmesini ifade etti.   


Çiftçilerimizin çiftlik açıp ÇKS yaptırmamasından yakınan Yağız tarım sigortası yaptırıp Bağ-kur dan faydalanmaları için bilinçlendirileceğini söyledi.


Ülkemizde tarım alanında çocuklarımıza bir miras bırakabilmek için tarım politikalarına ağırlık verilmesini söyleyen Yağız bugün ürettiğimizin 3-4 katını üretmemiz gerektiğini vurguladı. Bununda öncelikle bilinçli bir şekilde tarıma yönelimi artırmak olduğunu söyledi.


Konya’da da artık seracılığın yapılıp sıcak su kaynaklarının kullanılıp seracılığın doğal afetlerden korunacağı için açık üretimden 3-4 kat daha fazla verim alınabileceğini dile getirdi. Bu yüzden örtü altı çalışmalara daha fazla önem verilmeye başlanacağını vurguladı.


Yeni başkan Murat Yağız yaptığı diğer görevler arasında en çok Meram Ziraat odası başkanlığına önem vereceğini söyledi.


 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (