( (

Virüs, Konya Sanayisine Bulaşamadı

İş Dünyası 01.02.2021 - 21:36, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Virüs, Konya Sanayisine Bulaşamadı

ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Konya sanayisinde üretim, ihracat ve yatırım teşvik rakamlarının pandemiye rağmen artış gösterdiğini belirtti
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Konya sanayisi istatistik ve rakamlarını değerlendirdi. Konya’nın üretim endüstrisinde pandemiye rağmen önemli bir performans sergilediğini dile getiren Sinacı, 2020 yılında tüm rakamların yukarıya çıktığını belirtti. Sinacı, “Konya’nın 2020 yılında gösterdiği performans rakamlara da yansıdı. Üreticilerimiz olağanüstü bir performans sergiledi. 2020 yılında 2.16 milyar dolar ihracat yaptık. Bu tüm zamanların rekoru. 36 ilin toplamından daha fazla ihracat gerçekleştirdik. 1.24 milyar dolar da dış ticaret fazlası verdik. Yani 916 milyon dolar ithalat gerçekleştirdik. Irak, ABD, Almanya, Rusya ve İtalya en fazla ihracat yaptığımız ülkeler” dedi. YATIRIM TEŞVİKTE 4. SIRADAYIZ Yatırım teşvik rakamlarının da sevindirici düzeyde olduğunun altını çizen Sinacı, “2020 yılı sonu itibariyle Türkiye’de 10 bin 505 adet yatırım teşvik belgesi düzenlenmiştir. Bu belgelerde toplamda belirtilen sabit yatırım tutarı 238,4 milyar TL iken belirtilen istihdam sayısı ise 305 bin 342 kişidir.2020 yılı sonu itibariyle Konya’da ise 560 adet yatırım teşvik belgesi düzenlenmiştir. Konya bu rakamla Türkiye’de 4.sırada yer almaktadır. Türkiye’de 2020 yılında alınan teşvik belgesi sayısında Konya’nın payı yüzde 5,3’tür. Yatırım teşvik belgeleri kapsamında toplamda belirtilen sabit yatırım tutarı 7,3 milyar TL olup bu tutarla Türkiye’de 11.sırada yer almaktayız. Yine üretimin önemine binaen en fazla yatırım teşvik belgesi 449 adet ile imalat sektörüne aittir. Yabancı yatırımda şehrimizde artmaktadır. Yatırım teşvik belgelerinden 8’i yabancı sermayeli firmalara aittir.  Pandemi yatırımlara da Konya’da ket vuramadı. Rakamlar bunun en büyük kanıtı” diye konuştu. İYİ BAŞLADIK İYİ BİTİRECEĞİZ 2020 yılını Konya’nın rekorlarla tamamladığını ifade eden Sinacı, “İhracat, üretim, yatırım teşvik rakamlarında rekorla 2020 yılını kapattık. 2021 yılına Konya olarak moralimiz yüksek ve güçlü başladık. Bu performans ile gerek üretimde gerekse ihracatta 2020 rekorunu da kıracağımıza inanıyoruz. Pandeminin etkisini kaybetmesi ile daha da hızlı bir sürece girilecektir. ASKON Konya Şubesi olarak bizler de Konya’nın kahramanları sanayicilerimiz için itici güç olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Konya sanayisinde üretim, ihracat ve yatırım teşvik rakamlarının pandemiye rağmen artış gösterdiğini belirtti

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Konya sanayisi istatistik ve rakamlarını değerlendirdi.

Konya’nın üretim endüstrisinde pandemiye rağmen önemli bir performans sergilediğini dile getiren Sinacı, 2020 yılında tüm rakamların yukarıya çıktığını belirtti.

Sinacı, “Konya’nın 2020 yılında gösterdiği performans rakamlara da yansıdı. Üreticilerimiz olağanüstü bir performans sergiledi. 2020 yılında 2.16 milyar dolar ihracat yaptık. Bu tüm zamanların rekoru. 36 ilin toplamından daha fazla ihracat gerçekleştirdik. 1.24 milyar dolar da dış ticaret fazlası verdik. Yani 916 milyon dolar ithalat gerçekleştirdik. Irak, ABD, Almanya, Rusya ve İtalya en fazla ihracat yaptığımız ülkeler” dedi.

YATIRIM TEŞVİKTE 4. SIRADAYIZ

Yatırım teşvik rakamlarının da sevindirici düzeyde olduğunun altını çizen Sinacı, “2020 yılı sonu itibariyle Türkiye’de 10 bin 505 adet yatırım teşvik belgesi düzenlenmiştir. Bu belgelerde toplamda belirtilen sabit yatırım tutarı 238,4 milyar TL iken belirtilen istihdam sayısı ise 305 bin 342 kişidir.2020 yılı sonu itibariyle Konya’da ise 560 adet yatırım teşvik belgesi düzenlenmiştir. Konya bu rakamla Türkiye’de 4.sırada yer almaktadır. Türkiye’de 2020 yılında alınan teşvik belgesi sayısında Konya’nın payı yüzde 5,3’tür. Yatırım teşvik belgeleri kapsamında toplamda belirtilen sabit yatırım tutarı 7,3 milyar TL olup bu tutarla Türkiye’de 11.sırada yer almaktayız. Yine üretimin önemine binaen en fazla yatırım teşvik belgesi 449 adet ile imalat sektörüne aittir. Yabancı yatırımda şehrimizde artmaktadır. Yatırım teşvik belgelerinden 8’i yabancı sermayeli firmalara aittir.  Pandemi yatırımlara da Konya’da ket vuramadı. Rakamlar bunun en büyük kanıtı” diye konuştu.

İYİ BAŞLADIK İYİ BİTİRECEĞİZ

2020 yılını Konya’nın rekorlarla tamamladığını ifade eden Sinacı, “İhracat, üretim, yatırım teşvik rakamlarında rekorla 2020 yılını kapattık. 2021 yılına Konya olarak moralimiz yüksek ve güçlü başladık. Bu performans ile gerek üretimde gerekse ihracatta 2020 rekorunu da kıracağımıza inanıyoruz. Pandeminin etkisini kaybetmesi ile daha da hızlı bir sürece girilecektir. ASKON Konya Şubesi olarak bizler de Konya’nın kahramanları sanayicilerimiz için itici güç olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (