( (

Ürün: Konya İstikbalimizin Umududur

Gündem 09.12.2019 - 10:21, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Ürün: Konya İstikbalimizin Umududur

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferansına katılan duayen siyasetçi Doç. Dr. Halil Ürün, tecrübelerini anlattığı programda, siyasetin insan eksenli ve insanın yarınını, ahiretini düşünerek yapılması gerektiğini söyledi
Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin, “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarının bu haftaki konuğu AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi, Konya eski Milletvekili ve Konya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Doç. Dr. Halil Ürün oldu. Ürün, “Türkiye Siyasetinde Konya Etkisi”ni anlattı.   Siyaseti; “İnsanı merkeze alan hizmetler yapmaktır” cümlesiyle tanımlayan Doç. Dr. Ürün, bunun demokrasinin de gereği olduğunu vurguladı. Sivil alandaki hizmetlerin de siyasette olduğu gibi gönüllülük esasına dayalı olduğunu ifade eden Doç. Dr. Ürün, “Bugün en çok ihtiyacımız olan şey hasbiliktir, samimiyettir. Bunu STK’lar en iyi şekilde yapıyor. Belediye başkanlığım döneminde de STK’ların her zaman belediyelerden daha iyi çalıştığını söyledim. Bugün Birlik Vakfı da çalışmalarıyla bunu samimiyetle gösteriyor” dedi.   “Bizim siyasetten anladığımız; hizmetin merkezine insanı alan anlayıştır, siyasette şuur önemli” diyen Doç. Dr. Ürün şöyle devam etti: “Siyaseti insan eksenli, insanın yarınını, ahiretini düşünen bir anlayışla yürütmemiz lazım. Erbakan Hocamız, 1969’da bağımsız hareketi Konya’dan, benim düğünüme katıldığında başlatıyor. Yunak’taki düğünüme gelinceye kadar Sarayönü, Kadınhanı, Ilgın’a uğrayarak, burada siyasi çalışmalar yaparak geliyor. Konya bu davaya, dava aşkı, dava sevdası ve dava şuuruyla bağlı olan bir il. Hocamızın Milli Görüş davası daha sonra partileşti, Milli Nizam oldu. Mevcut iktidarın en büyük faaliyetlerinden biri de vesayeti kaldırmasıdır. O günkü vesayetle Milli Nizam bir takım odaklar tarafından kapatıldı ve daha sonra Milli Selamet kuruldu. Şer odaklar boş durmadı, 15 Temmuz’daki o odaklar, o gün de başka bir kılıfla 4 partimizi kapattı. Bugün 17-18 yılını dolduran AK Parti varlığını ispat etti ve pek çok hayırlı işler yaptı. Eğer önüne sudan bahanelerle set konulmasaydı, Milli Görüş de tek başına iktidar olabilirdi. Konya’daki sancağı asla düşürmemek lazım. Konya gibi bir Türkiye, Türkiye gibi bir dünya; temelde bu var. AK Parti de bunu yapıyor. Konya istikbalimizin umududur.”   Gençlere yaptıkları her işi aşkla, heyecanla yapmalarını öneren Doç. Dr. Ürün, “Birlik Vakfı Konya’ya yakışmış, Konya da Birlik Vakfı’na yakışmış. Bu yolda emek, güç sarf eden, hizmet veren her bir derneğin faaliyetleri alkışa değer” diye konuştu.   Doç. Dr. Ürün, sunumuna siyasetteki başarılarının yer aldığı video gösterisiyle devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya ve Ürün’e övgülerinin de yer aldığı video büyük alkış aldı. Program sonunda Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, Doç. Dr. Halil Ürün’e tablo takdim etti.
Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferansına katılan duayen siyasetçi Doç. Dr. Halil Ürün, tecrübelerini anlattığı programda, siyasetin insan eksenli ve insanın yarınını, ahiretini düşünerek yapılması gerektiğini söyledi

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin, “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarının bu haftaki konuğu AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi, Konya eski Milletvekili ve Konya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Doç. Dr. Halil Ürün oldu. Ürün, “Türkiye Siyasetinde Konya Etkisi”ni anlattı.

 

Siyaseti; “İnsanı merkeze alan hizmetler yapmaktır” cümlesiyle tanımlayan Doç. Dr. Ürün, bunun demokrasinin de gereği olduğunu vurguladı. Sivil alandaki hizmetlerin de siyasette olduğu gibi gönüllülük esasına dayalı olduğunu ifade eden Doç. Dr. Ürün, “Bugün en çok ihtiyacımız olan şey hasbiliktir, samimiyettir. Bunu STK’lar en iyi şekilde yapıyor. Belediye başkanlığım döneminde de STK’ların her zaman belediyelerden daha iyi çalıştığını söyledim. Bugün Birlik Vakfı da çalışmalarıyla bunu samimiyetle gösteriyor” dedi.

 

“Bizim siyasetten anladığımız; hizmetin merkezine insanı alan anlayıştır, siyasette şuur önemli” diyen Doç. Dr. Ürün şöyle devam etti:

“Siyaseti insan eksenli, insanın yarınını, ahiretini düşünen bir anlayışla yürütmemiz lazım. Erbakan Hocamız, 1969’da bağımsız hareketi Konya’dan, benim düğünüme katıldığında başlatıyor. Yunak’taki düğünüme gelinceye kadar Sarayönü, Kadınhanı, Ilgın’a uğrayarak, burada siyasi çalışmalar yaparak geliyor. Konya bu davaya, dava aşkı, dava sevdası ve dava şuuruyla bağlı olan bir il. Hocamızın Milli Görüş davası daha sonra partileşti, Milli Nizam oldu. Mevcut iktidarın en büyük faaliyetlerinden biri de vesayeti kaldırmasıdır. O günkü vesayetle Milli Nizam bir takım odaklar tarafından kapatıldı ve daha sonra Milli Selamet kuruldu. Şer odaklar boş durmadı, 15 Temmuz’daki o odaklar, o gün de başka bir kılıfla 4 partimizi kapattı. Bugün 17-18 yılını dolduran AK Parti varlığını ispat etti ve pek çok hayırlı işler yaptı. Eğer önüne sudan bahanelerle set konulmasaydı, Milli Görüş de tek başına iktidar olabilirdi. Konya’daki sancağı asla düşürmemek lazım. Konya gibi bir Türkiye, Türkiye gibi bir dünya; temelde bu var. AK Parti de bunu yapıyor. Konya istikbalimizin umududur.”

 

Gençlere yaptıkları her işi aşkla, heyecanla yapmalarını öneren Doç. Dr. Ürün, “Birlik Vakfı Konya’ya yakışmış, Konya da Birlik Vakfı’na yakışmış. Bu yolda emek, güç sarf eden, hizmet veren her bir derneğin faaliyetleri alkışa değer” diye konuştu.

 

Doç. Dr. Ürün, sunumuna siyasetteki başarılarının yer aldığı video gösterisiyle devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya ve Ürün’e övgülerinin de yer aldığı video büyük alkış aldı. Program sonunda Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, Doç. Dr. Halil Ürün’e tablo takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (