( (

Üniversiteli Olmak İçin Son Şans

Eğitim 15.10.2021 - 14:22, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Üniversiteli Olmak İçin Son Şans

YKS 2021 1. ek yerleştirme ile bir üniversiteye yerleşen adaylar üniversite kayıt işlemlerini geçtiğimiz günlerde tamamladı. Üniversiteye yerleşemeyen adaylar için ise son şans YKS 2. Tercih dönemi. YKS 2. ek yerleştirmede TYT’de en az 140, AYT ve YDT'de en az 170 puan alan adaylar da tercih yapacak.
 Adaylar tercihlerini, 14 – 18 Ekim 2021 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM AİS mobil uygulamasından T.C. Kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 18 Ekim 2021 tarihinde sona erecek. İstanbul Rumeli Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Cihan Kuzgun adaylara öneride bulunarak ‘’Üniversiteli olma yolunda son şansı YKS 2. ek tercih dönemi. Bu dönemi çok iyi değerlendirsinler’’ dedi. Baraj puanları hakkında da detaylı bilgi veren Cihan Kuzgun şunları söyledi: ‘’ YKS 2021 2. Ek yerleştirmede dikkat edilmesi gereken en önemli nokta baraj puanları. 140 puan alan öğrenciler ikinci ek yerleştirme aşamasında tercih yapabilecekler. İkinci ek yerleştirmede boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az 140 olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek. Bu nedenle adaylar son şanslarını iyi değerlendirsinler. Tercihlerini yapsınlar’’ ifadelerini kullandı.   %50 ORANINDA BURS İMKANI Ek yerleştirme ile üniversiteye gelecek olan öğrencilere sağlanacak burs olanakları hakkında da bilgi veren Cihan Kuzgun ‘’ Öğrencilere ilk üç tercihte yüzde 50, 4.ve 5. tercihlerinde ise yüzde 45 oranında da ‘’Büyük Yöre’’ olarak adlandırdığımız burs imkanını sağlıyoruz. Büyük Yöre bursumuz, Marmara, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Ege, Karadeniz, Akdeniz bölgeleri ve tüm Trakya bölgesi için geçerlidir ‘’dedi.   TERCİH LİSTENİZİ OLUŞTURUKEN BUNLARA DİKKAT EDİN Rehberlik Uzmanı Cihan Kuzgun tercih listelerini oluştururken adayların nelere dikkat etmeleri gerektiğini ise şöyle sıraladı: Öncelikle önlisans bölümlerinden tercih yapacak adayların TYT puanının 140 ve üzeri, lisans bölümlerinden tercih yapacak adayların ise AYT puanının 170 puan ve üzeri olması gerekiyor. Ayrıca sıralama barajı olan bölümleri tercih ederken de kendi sıralamalarının uygun olup olmadığını göz önünde bulundurmaları şarttır. Adaylar Yükseköğretim Programları ve Kontenjanlar Kılavuzunu mutlaka detaylıca okusunlar. İstek sıralarına göre tercih edecekleri tüm program ve bölümleri belirlemeliler. Belirledikleri program ve bölümlerin burs, ücret, özel koşullar vb. özelliklerini çok dikkatli incelemelerini tavsiye ederim ki hatasız bir liste oluşturabilsinler. Tercih listelerini oluştururken ilgilerinin, yeteneklerinin doğrultusundaki alanları düşünerek tercih yapmaları önemlidir. Sınavdan aldıkları puana göre bölüm seçmek doğru değildir. Sevmedikleri istemedikleri bir bölümü puanları tutuyor diye listelerine almamalarında fayda vardır.
YKS 2021 1. ek yerleştirme ile bir üniversiteye yerleşen adaylar üniversite kayıt işlemlerini geçtiğimiz günlerde tamamladı. Üniversiteye yerleşemeyen adaylar için ise son şans YKS 2. Tercih dönemi. YKS 2. ek yerleştirmede TYT’de en az 140, AYT ve YDT'de en az 170 puan alan adaylar da tercih yapacak.

 Adaylar tercihlerini, 14 – 18 Ekim 2021 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM AİS mobil uygulamasından T.C. Kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 18 Ekim 2021 tarihinde sona erecek.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Cihan Kuzgun adaylara öneride bulunarak ‘’Üniversiteli olma yolunda son şansı YKS 2. ek tercih dönemi. Bu dönemi çok iyi değerlendirsinler’’ dedi. Baraj puanları hakkında da detaylı bilgi veren Cihan Kuzgun şunları söyledi: ‘’ YKS 2021 2. Ek yerleştirmede dikkat edilmesi gereken en önemli nokta baraj puanları. 140 puan alan öğrenciler ikinci ek yerleştirme aşamasında tercih yapabilecekler. İkinci ek yerleştirmede boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az 140 olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek. Bu nedenle adaylar son şanslarını iyi değerlendirsinler. Tercihlerini yapsınlar’’ ifadelerini kullandı.

 

%50 ORANINDA BURS İMKANI

Ek yerleştirme ile üniversiteye gelecek olan öğrencilere sağlanacak burs olanakları hakkında da bilgi veren Cihan Kuzgun ‘’ Öğrencilere ilk üç tercihte yüzde 50, 4.ve 5. tercihlerinde ise yüzde 45 oranında da ‘’Büyük Yöre’’ olarak adlandırdığımız burs imkanını sağlıyoruz. Büyük Yöre bursumuz, Marmara, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Ege, Karadeniz, Akdeniz bölgeleri ve tüm Trakya bölgesi için geçerlidir ‘’dedi.

 

TERCİH LİSTENİZİ OLUŞTURUKEN BUNLARA DİKKAT EDİN

Rehberlik Uzmanı Cihan Kuzgun tercih listelerini oluştururken adayların nelere dikkat etmeleri gerektiğini ise şöyle sıraladı:

  • Öncelikle önlisans bölümlerinden tercih yapacak adayların TYT puanının 140 ve üzeri, lisans bölümlerinden tercih yapacak adayların ise AYT puanının 170 puan ve üzeri olması gerekiyor. Ayrıca sıralama barajı olan bölümleri tercih ederken de kendi sıralamalarının uygun olup olmadığını göz önünde bulundurmaları şarttır.
  • Adaylar Yükseköğretim Programları ve Kontenjanlar Kılavuzunu mutlaka detaylıca okusunlar.
  • İstek sıralarına göre tercih edecekleri tüm program ve bölümleri belirlemeliler. Belirledikleri program ve bölümlerin burs, ücret, özel koşullar vb. özelliklerini çok dikkatli incelemelerini tavsiye ederim ki hatasız bir liste oluşturabilsinler.
  • Tercih listelerini oluştururken ilgilerinin, yeteneklerinin doğrultusundaki alanları düşünerek tercih yapmaları önemlidir. Sınavdan aldıkları puana göre bölüm seçmek doğru değildir. Sevmedikleri istemedikleri bir bölümü puanları tutuyor diye listelerine almamalarında fayda vardır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (