( (

Ülkü-Bir’den Nagehan Alçı’ya Suç Duyurusu

Gündem 03.10.2019 - 10:31, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Ülkü-Bir’den Nagehan Alçı’ya Suç Duyurusu

Ülkücü Eğitimciler Birliği Derneği (ÜLKÜ-BİR) Genel Başkanı Fatih Çakmaktepe yaptığı açıklamada; 27.09.2019 tarihli HABERTÜRK kanalında, Hülya Kökenek tarafından hazırlanan ve yönetilen, “Enine Boyuna” programında Nagehan Alçı’nın kullandığı KATİL DEVLET ifadesini kabul edilemez bulduklarını ve konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.
Çakmaktepe, “Bu sözde gazeteci,  Türk Milletinin binlerce yıldır tarih sahnesinde yer almasını sağlayan devlet anlayışımıza karşı “ devletin kutsal olmadığını” sık sık dile getirerek, aslında Türk milletine karşı olan düşmanca tavrını da ortaya koymaktadır. Bu kişi ve arkasındaki güçler, Türk devletinin yıkılması veya itibarsızlaşması durumunda, Türk Milletinin de birlik ve beraberliğinin bozulacağı ve tarih sahnesinden çekileceğini tasavvur etmekte  ve rüyasını görmektedirler. Bu düşmanca tavır içinde söylenen sözler düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Zira Türk Devleti hiçbir zaman katil olmamıştır. Türk Töresi, Türk devlet geleneğinin temelini de teşkil etmektedir. Bu geleneğin kesintisiz bir şekilde devam ettiği bilinmekte ve Türkler, yeryüzünde kendi geleneğine sahip az sayıda milletten biri olarak kabul edilmektedir. Bu sebeple Türklerde Devlet, hukukun üstünlüğünü hayata geçiren ve sosyal düzeni tesis eden yönüyle kutsal kabul edilmiştir. Dolayısı ile sözde gazeteci aydın rolleri ile Türk devletine dil uzatmak kimsenin haddi değildir. Ve kanunlarımız da buna müsaade etmemektedir. Bütün bu nedenler ile işbu suç duyurusunda bulunma gereği doğmuştur.”           Söz konusu yayında kullanılan “katil devlet” ve diğer beyanların düşünce ve fikir hürriyeti kapsamında değerlendirilemeyeceğini ifade eden Çakmaktepe, “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden”  bu sözlerin cezasız kalmaması gerektiğini belirtti. Basın açıklamasının sonunda destekleri için Türk Hukuk Enstitüsü Konya Şubesi Başkanı İsmail Han Vural’a teşekkür eden Fatih Çakmaktepe, konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.  
Ülkücü Eğitimciler Birliği Derneği (ÜLKÜ-BİR) Genel Başkanı Fatih Çakmaktepe yaptığı açıklamada; 27.09.2019 tarihli HABERTÜRK kanalında, Hülya Kökenek tarafından hazırlanan ve yönetilen, “Enine Boyuna” programında Nagehan Alçı’nın kullandığı KATİL DEVLET ifadesini kabul edilemez bulduklarını ve konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Çakmaktepe, “Bu sözde gazeteci,  Türk Milletinin binlerce yıldır tarih sahnesinde yer almasını sağlayan devlet anlayışımıza karşı “ devletin kutsal olmadığını” sık sık dile getirerek, aslında Türk milletine karşı olan düşmanca tavrını da ortaya koymaktadır. Bu kişi ve arkasındaki güçler, Türk devletinin yıkılması veya itibarsızlaşması durumunda, Türk Milletinin de birlik ve beraberliğinin bozulacağı ve tarih sahnesinden çekileceğini tasavvur etmekte  ve rüyasını görmektedirler. Bu düşmanca tavır içinde söylenen sözler düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Zira Türk Devleti hiçbir zaman katil olmamıştır. Türk Töresi, Türk devlet geleneğinin temelini de teşkil etmektedir. Bu geleneğin kesintisiz bir şekilde devam ettiği bilinmekte ve Türkler, yeryüzünde kendi geleneğine sahip az sayıda milletten biri olarak kabul edilmektedir. Bu sebeple Türklerde Devlet, hukukun üstünlüğünü hayata geçiren ve sosyal düzeni tesis eden yönüyle kutsal kabul edilmiştir. Dolayısı ile sözde gazeteci aydın rolleri ile Türk devletine dil uzatmak kimsenin haddi değildir. Ve kanunlarımız da buna müsaade etmemektedir. Bütün bu nedenler ile işbu suç duyurusunda bulunma gereği doğmuştur.”         

 Söz konusu yayında kullanılan “katil devlet” ve diğer beyanların düşünce ve fikir hürriyeti kapsamında değerlendirilemeyeceğini ifade eden Çakmaktepe, “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden bu sözlerin cezasız kalmaması gerektiğini belirtti. Basın açıklamasının sonunda destekleri için Türk Hukuk Enstitüsü Konya Şubesi Başkanı İsmail Han Vural’a teşekkür eden Fatih Çakmaktepe, konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (