( (

Türkiye’nin en büyük Hayvan Hastanesi Selçuk Üniversitesinde

Gündem 19.01.2021 - 15:14, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Türkiye’nin en büyük Hayvan Hastanesi Selçuk Üniversitesinde

1982 yılından itibaren klinik hizmeti vermeye başlayan Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Küçük Hayvan Hastanesi, yapılan yatırımlarla Türkiye’nin en büyük hayvan hastanesi hâline geldi. 11 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan yeni binada günlük 500, yıllık ise 20 bin hastanın tedavi edilmesi planlanıyor.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu, Küçük Hayvan Hastanesi’nin 11 bin metrekarelik kapalı alanıyla Türkiye’nin en büyüğü konumunda olduğunu söyledi. Gerek teknik imkânlar, gerekse muayene odalarının modernizasyonu açısından Avrupa’nın da sayılı hastaneleri arasına giren yeni hastanenin, Veteriner Fakültesine, Selçuk Üniversitesine ve Konya’ya ayrı bir değer kattığını belirten Prof. Dr. Haliloğlu, “Yakın bir tarihte geçiş yapılmasına rağmen yeni hastanemizdeki hasta sayısında ciddi anlamda artışlar tespit ettik. Yıllık yaklaşık 20 binin üzerinde hasta muayene etme hedefindeyiz. Laboratuvar destekli modern cihazlarımız aracılığıyla ameliyatlarımız ve klinik muayenelerimiz devam ediyor.” dedi.   “SOKAK HAYVANLARI DA TEDAVİ EDİLİYOR” Hastane girişinde ilk poliklinik hizmetinin verildiği 8 oda olduğunu ifade eden Prof. Dr. Haliloğlu, “Bunun dışında göz, diş, kalp ve nöroloji gibi farklı alanlarda uzmanlaşmış hekimlerimizle de tedavilerimize devam ediyoruz. Özellikle onkoloji alanında teknolojinin imkânlarından yararlanarak tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi yönünde çalışmalarımız var. Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizle yapmış olduğumuz protokol gereği sokak hayvanlarının tedavilerini de gerçekleştiriyoruz. Bu noktada sivil toplum kuruluşlarının da katkısı bulunuyor. Yeni protokoller yapmayı düşünüyoruz. Özellikle kısırlaştırma operasyonlarının da burada yapılması yönünde bağlantı kurmaya devam edeceğiz. Böyle büyük bir hastanenin Konya’ya kazandırılması sadece sahipli değil, sahipsiz hayvanların tedavisi anlamında da büyük bir imkân sağlayacak. Şu anda hastanemizde modern cihazlarla donatılmış 5 tane ameliyathanemiz var. Bugüne kadar yıllık 3 bin civarında ameliyat yapma imkânımız vardı. Bu sayının yeni hastane ile daha da artacağını düşünüyoruz. Hastanemizde tomografi, röntgen cihazımız da mevcut.” diye konuştu   “24 SAAT, 365 GÜN ACİL HİZMET VERİYORUZ” Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Arıcan da “Türkiye’nin en kapsamlı ve en modern Küçük Hayvan Hastanesi sadece Konya’ya değil Antalya, Mersin ve Ankara gibi birçok ile de hizmet vermektedir. Hastanenin şu anda kapasitesi günlük ortalama 350. İlk aşamada bunu 500’e çıkarma hedefimiz var. Özellikle de onkoloji yönünden hastanemizi geliştirmeye çalışıyoruz. Fizik tedavi ünitelerimiz de çok yaygın. Hastayı, herhangi bir ortopedik cerrahi yapıldıktan sonra fizik tedaviye alıyoruz. Hastanemizde 24 saat 365 gün acil hizmeti veriyoruz. Verilen bu hizmet de memnuniyeti beraberinde getiriyor. Ortopedik bozukluklarla gelen sokak hayvanları için ciddi cerrahi müdahaleler gerekmektedir. Bu imkânların hepsini bu hastanemizde verebilecek durumdayız. Desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy ve Dekanımız Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu’na teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
1982 yılından itibaren klinik hizmeti vermeye başlayan Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Küçük Hayvan Hastanesi, yapılan yatırımlarla Türkiye’nin en büyük hayvan hastanesi hâline geldi. 11 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan yeni binada günlük 500, yıllık ise 20 bin hastanın tedavi edilmesi planlanıyor.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu, Küçük Hayvan Hastanesi’nin 11 bin metrekarelik kapalı alanıyla Türkiye’nin en büyüğü konumunda olduğunu söyledi. Gerek teknik imkânlar, gerekse muayene odalarının modernizasyonu açısından Avrupa’nın da sayılı hastaneleri arasına giren yeni hastanenin, Veteriner Fakültesine, Selçuk Üniversitesine ve Konya’ya ayrı bir değer kattığını belirten Prof. Dr. Haliloğlu, “Yakın bir tarihte geçiş yapılmasına rağmen yeni hastanemizdeki hasta sayısında ciddi anlamda artışlar tespit ettik. Yıllık yaklaşık 20 binin üzerinde hasta muayene etme hedefindeyiz. Laboratuvar destekli modern cihazlarımız aracılığıyla ameliyatlarımız ve klinik muayenelerimiz devam ediyor.” dedi.

 

“SOKAK HAYVANLARI DA TEDAVİ EDİLİYOR”

Hastane girişinde ilk poliklinik hizmetinin verildiği 8 oda olduğunu ifade eden Prof. Dr. Haliloğlu, “Bunun dışında göz, diş, kalp ve nöroloji gibi farklı alanlarda uzmanlaşmış hekimlerimizle de tedavilerimize devam ediyoruz. Özellikle onkoloji alanında teknolojinin imkânlarından yararlanarak tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi yönünde çalışmalarımız var. Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizle yapmış olduğumuz protokol gereği sokak hayvanlarının tedavilerini de gerçekleştiriyoruz. Bu noktada sivil toplum kuruluşlarının da katkısı bulunuyor. Yeni protokoller yapmayı düşünüyoruz. Özellikle kısırlaştırma operasyonlarının da burada yapılması yönünde bağlantı kurmaya devam edeceğiz. Böyle büyük bir hastanenin Konya’ya kazandırılması sadece sahipli değil, sahipsiz hayvanların tedavisi anlamında da büyük bir imkân sağlayacak. Şu anda hastanemizde modern cihazlarla donatılmış 5 tane ameliyathanemiz var. Bugüne kadar yıllık 3 bin civarında ameliyat yapma imkânımız vardı. Bu sayının yeni hastane ile daha da artacağını düşünüyoruz.

Hastanemizde tomografi, röntgen cihazımız da mevcut.” diye konuştu

 

“24 SAAT, 365 GÜN ACİL HİZMET VERİYORUZ”

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Arıcan da “Türkiye’nin en kapsamlı ve en modern Küçük Hayvan Hastanesi sadece Konya’ya değil Antalya, Mersin ve Ankara gibi birçok ile de hizmet vermektedir. Hastanenin şu anda kapasitesi günlük ortalama 350. İlk aşamada bunu 500’e çıkarma hedefimiz var. Özellikle de onkoloji yönünden hastanemizi geliştirmeye çalışıyoruz. Fizik tedavi ünitelerimiz de çok yaygın. Hastayı, herhangi bir ortopedik cerrahi yapıldıktan sonra fizik tedaviye alıyoruz. Hastanemizde 24 saat 365 gün acil hizmeti veriyoruz. Verilen bu hizmet de memnuniyeti beraberinde getiriyor. Ortopedik bozukluklarla gelen sokak hayvanları için ciddi cerrahi müdahaleler gerekmektedir. Bu imkânların hepsini bu hastanemizde verebilecek durumdayız. Desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy ve Dekanımız Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu’na teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (