( (

Türkiye Ekonomisi Tehditle Çökmeyecek Kadar Büyüktür!

Ekonomi 09.10.2019 - 13:06, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Türkiye Ekonomisi Tehditle Çökmeyecek Kadar Büyüktür!

ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Türkiye’yi tehdit etmeye çalışan Trump’a tepki göstererek, “Türk ekonomisi senin tehditlerinde çökecek kadar basit bir ekonomi değil” dedi
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, ABD Başkanı Donald Trump’ın Fırat’ın doğusuna yönelik planlanan operasyonu nedeni ile Türkiye’yi ekonomik açıdan tehdit etmesine tepki gösterdi. Başkan Yıldırım, “Trump, Türkiye politikaları üzerine kendi açıklamalarına ters düşecek beyanlarda bulunmayı sürekli yapacaktır. Biz bu tür tutarsız açıklamaları ve hadsiz tehditleri kabul edemeyiz. Herkes bilmeli ki Türkiye, tehdit edilemeyecek kadar büyük, aba altından sopa gösterilemeyecek kadar güçlü bir ülkedir” dedi. Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlığına iş dünyası olarak sonuna kadar destek olduklarını belirten Başkan Yıldırım, “Ülkemiz Türkiye eski Türkiye değil. Eskiden bir açıklama ile her şey ters yüz olurdu. Bugün ise güçlü ekonomik yapımız ile her türlü baskıya direnç gösterebilecek bir ekonomi yapısına sahibiz. Bunun örnekleri ziyadesiyle var.   Gezi olayları, 15 Temmuz sonrası, genel ve yerel seçim süreçleri, Suriye’ye düzenlediğimiz operasyonlar, Doğu Akdeniz’deki enerji yataklarındaki çalışmalarımızda sürekli ekonomimiz üzerine oynadılar. Bunu hep birlikte yaşadık.  ABD politikaları hep kendi çıkarları üzerinedir. Zaten ABD Başkanı Trump’ta sık sık bunu gündeme getiriyor. ABD politikalarına ilişkin her daim ABD’li politikacılarının söylediklerine değil sahada yaptıkları uygulamalara bakmak lazım diye uyarıda bulunuyoruz. Dün hep bu şekilde oldu. Söyledikleri başka sahada uyguladıkları çok başkadır. ABD politikalarına asla güven olmaz” dedi. ABD HADDİNİ BİLECEK! ABD’nin haddini bilmesi gerektiğini savunan Yıldırım, “Trump, Suriye meselesi üzerinden Türkiye’yi ekonomik olarak tehdit ettikten sonra bu açıklamalarının ülke çıkarlarına ters olduğunu gördü ve yeni bir açıklama yaparak Türkiye’yi güçlü bir NATO müttefiki olarak tanımladı. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki, Türkiye’siz Ortadoğu’da hiçbir adım atılamaz. Zira Türkiye yıllardır bu bölgede hakimiyet kurmuş bölgenin dinamiklerini çok iyi analiz edebilen bir ülkedir. ABD bu gerçeğin er ya da geç farkına varacaktır. Şu an bu gerçekle de karşılaştığını görmekteyiz. Bu konuda son olarak şunu açıkça belirtelim, Trump, Türkiye politikaları üzerine kendi açıklamalarına ters düşecek beyanlarda bulunmayı sürekli yapacaktır. Zira Türkiye tehdit edilemeyecek kadar büyük, aba altından sopa gösterilemeyecek kadar güçlü bir ülkedir” diye konuştu.
ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Türkiye’yi tehdit etmeye çalışan Trump’a tepki göstererek, “Türk ekonomisi senin tehditlerinde çökecek kadar basit bir ekonomi değil” dedi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, ABD Başkanı Donald Trump’ın Fırat’ın doğusuna yönelik planlanan operasyonu nedeni ile Türkiye’yi ekonomik açıdan tehdit etmesine tepki gösterdi. Başkan Yıldırım, “Trump, Türkiye politikaları üzerine kendi açıklamalarına ters düşecek beyanlarda bulunmayı sürekli yapacaktır. Biz bu tür tutarsız açıklamaları ve hadsiz tehditleri kabul edemeyiz. Herkes bilmeli ki Türkiye, tehdit edilemeyecek kadar büyük, aba altından sopa gösterilemeyecek kadar güçlü bir ülkedir” dedi.

Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlığına iş dünyası olarak sonuna kadar destek olduklarını belirten Başkan Yıldırım, “Ülkemiz Türkiye eski Türkiye değil. Eskiden bir açıklama ile her şey ters yüz olurdu. Bugün ise güçlü ekonomik yapımız ile her türlü baskıya direnç gösterebilecek bir ekonomi yapısına sahibiz. Bunun örnekleri ziyadesiyle var.  

Gezi olayları, 15 Temmuz sonrası, genel ve yerel seçim süreçleri, Suriye’ye düzenlediğimiz operasyonlar, Doğu Akdeniz’deki enerji yataklarındaki çalışmalarımızda sürekli ekonomimiz üzerine oynadılar. Bunu hep birlikte yaşadık.  ABD politikaları hep kendi çıkarları üzerinedir. Zaten ABD Başkanı Trump’ta sık sık bunu gündeme getiriyor. ABD politikalarına ilişkin her daim ABD’li politikacılarının söylediklerine değil sahada yaptıkları uygulamalara bakmak lazım diye uyarıda bulunuyoruz. Dün hep bu şekilde oldu. Söyledikleri başka sahada uyguladıkları çok başkadır. ABD politikalarına asla güven olmaz” dedi.

ABD HADDİNİ BİLECEK!

ABD’nin haddini bilmesi gerektiğini savunan Yıldırım, “Trump, Suriye meselesi üzerinden Türkiye’yi ekonomik olarak tehdit ettikten sonra bu açıklamalarının ülke çıkarlarına ters olduğunu gördü ve yeni bir açıklama yaparak Türkiye’yi güçlü bir NATO müttefiki olarak tanımladı. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki, Türkiye’siz Ortadoğu’da hiçbir adım atılamaz. Zira Türkiye yıllardır bu bölgede hakimiyet kurmuş bölgenin dinamiklerini çok iyi analiz edebilen bir ülkedir. ABD bu gerçeğin er ya da geç farkına varacaktır. Şu an bu gerçekle de karşılaştığını görmekteyiz. Bu konuda son olarak şunu açıkça belirtelim, Trump, Türkiye politikaları üzerine kendi açıklamalarına ters düşecek beyanlarda bulunmayı sürekli yapacaktır. Zira Türkiye tehdit edilemeyecek kadar büyük, aba altından sopa gösterilemeyecek kadar güçlü bir ülkedir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (