( (

Türk ve Çin Bayraklarıyla Çin Seddi Üstünden Uçacak

Turizm 16.06.2021 - 12:53, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Türk ve Çin Bayraklarıyla Çin Seddi Üstünden Uçacak

“Doğudaki Tanıtım Elçilerimiz: Çin’deki Türkler” programında konuşan Hainan Eagles (Hainan Kartalları) şirketinin yamaç paraşütü tandem pilotu Ulaş Nacar, “İki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. Yılı şerefine, Çin Seddi üstünden dostluk uçuşu yapmayı hedefliyorum” dedi.
Kerem Köfteoğlu’nun Youtube ve Yön Radyo’da sunduğu “Doğudaki Tanıtım Elçilerimiz: Çin’deki Türkler:” programına katılan Ulaş Nacar, 2019’dan beri yaşadığı turistik ada eyaleti Hainan’ın Sanya kentinde yaptığı işi şöyle özetledi: “Burası Çin’in tropik adası, yerli turistler ağırlıklı olarak vergisiz alışveriş yapmaya geliyor. Biz de Hainan Eagles (Hainan Kartalları) olarak, ‘towing’ ya da paramotor olarak bilinen turistik uçuş hizmeti veriyoruz. Yamaç paraşütündeki aynı ekipmanları kullanıyoruz. Tek fark yamaçtan değil, sahilden kalkıp 400-500 metre yükselerek misafirlerimize 15 dakikalık uçuş ve manzarayı seyretme imkânı sunuyoruz.” Yıllardır Çin’de gerçekleştirmek istediği bir hayali olduğunu belirten Nacar, bu konuda şu bilgileri veriyor: “Bir tarafında Türk, öbür yanında Çin bayrağı olan yamaç paraşütüyle, Çin Seddi üstünden süzülerek uçuş yapmayı düşünüp duruyordum. Bu hayalimi, hazır buraya gelmişken ve iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 50’nci yılı şerefini dostluk uçuşu şeklinde gerçekleştirmeyi hedefliyorum. Söz konusu uçuşun izinleri için hem Çinli hem de Türk yetkililerle görüşme halindeyim. Uçuş onayının çıkması halinde bu hayalimi gerçekleştireceğim. Projem için turizm bakanımızla görüşüp, çok önemli bir amacı olan bu uçuş için destek isteyeceğim.” “HAINAN EĞİTİM, TURİZM VE ALIŞVERİŞ İÇİN FIRSATLAR BARINDIRIYOR” Yurtdışına çıkamayan Çinli turistlerin Hainan’a akın akın geldiğini belirten Nacar, bu durumun Türk girişimcilerin önüne çıkardığı fırsatları şöyle anlattı: “Buranın sokakları, otellerin içleri her yer turizmle ilintili olarak, halıcılık, mücevherat, hediyelik eşya olmak üzere, restorancılık alanında da büyük fırsatlar sunuyor. Buraya gelen Çinli turistler ciddi harcama yapıp, farklı lezzet ve eğlenceleri deneyimliyor. Bence, Türk turizmci ve girişimcilerimiz; zaman kaybetmeden bu fırsatlardan yararlanmak adına Hainan’a gelmesinde yarar var. Geç kalırsak, buradaki fırsatları başkalarına kaptırabiliriz. Türk girişimcileri ve turizmcilerini adada görmeyi çok arzuluyorum, bu noktada bana düşen bir görev olursa da yardıma hazırım.” Hainan’ın eğitim alanında da öğrencilere önemli fırsatlar sunduğunu hatırlatan Nacar, bu konudaki görüşlerini şöyle özetledi: “Buradaki üniversiteler hem eğitim kaliteleri, hem konumları hem de kampüs ve diğer özelliklerinden dolayı öne çıkıyor. Türk öğrenciler eğitim için buraya gelirse hem kaliteli bir eğitim imkanına hem de okul zamanı dışında yarı zamanlı (part-time) işlerle bütçelerine katkı yapabilirler. Buraya gelsinler pişman olmazlar. Burası tehlikesiz, huzurlu ve her tarafından turizme yönelik iş fırsatlarıyla dolu turistik bir ada.”
“Doğudaki Tanıtım Elçilerimiz: Çin’deki Türkler” programında konuşan Hainan Eagles (Hainan Kartalları) şirketinin yamaç paraşütü tandem pilotu Ulaş Nacar, “İki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. Yılı şerefine, Çin Seddi üstünden dostluk uçuşu yapmayı hedefliyorum” dedi.

Kerem Köfteoğlu’nun Youtube ve Yön Radyo’da sunduğu “Doğudaki Tanıtım Elçilerimiz: Çin’deki Türkler:” programına katılan Ulaş Nacar, 2019’dan beri yaşadığı turistik ada eyaleti Hainan’ın Sanya kentinde yaptığı işi şöyle özetledi: “Burası Çin’in tropik adası, yerli turistler ağırlıklı olarak vergisiz alışveriş yapmaya geliyor. Biz de Hainan Eagles (Hainan Kartalları) olarak, ‘towing’ ya da paramotor olarak bilinen turistik uçuş hizmeti veriyoruz. Yamaç paraşütündeki aynı ekipmanları kullanıyoruz. Tek fark yamaçtan değil, sahilden kalkıp 400-500 metre yükselerek misafirlerimize 15 dakikalık uçuş ve manzarayı seyretme imkânı sunuyoruz.”

Yıllardır Çin’de gerçekleştirmek istediği bir hayali olduğunu belirten Nacar, bu konuda şu bilgileri veriyor: “Bir tarafında Türk, öbür yanında Çin bayrağı olan yamaç paraşütüyle, Çin Seddi üstünden süzülerek uçuş yapmayı düşünüp duruyordum. Bu hayalimi, hazır buraya gelmişken ve iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 50’nci yılı şerefini dostluk uçuşu şeklinde gerçekleştirmeyi hedefliyorum. Söz konusu uçuşun izinleri için hem Çinli hem de Türk yetkililerle görüşme halindeyim. Uçuş onayının çıkması halinde bu hayalimi gerçekleştireceğim. Projem için turizm bakanımızla görüşüp, çok önemli bir amacı olan bu uçuş için destek isteyeceğim.”

“HAINAN EĞİTİM, TURİZM VE ALIŞVERİŞ İÇİN FIRSATLAR BARINDIRIYOR”

Yurtdışına çıkamayan Çinli turistlerin Hainan’a akın akın geldiğini belirten Nacar, bu durumun Türk girişimcilerin önüne çıkardığı fırsatları şöyle anlattı: “Buranın sokakları, otellerin içleri her yer turizmle ilintili olarak, halıcılık, mücevherat, hediyelik eşya olmak üzere, restorancılık alanında da büyük fırsatlar sunuyor. Buraya gelen Çinli turistler ciddi harcama yapıp, farklı lezzet ve eğlenceleri deneyimliyor. Bence, Türk turizmci ve girişimcilerimiz; zaman kaybetmeden bu fırsatlardan yararlanmak adına Hainan’a gelmesinde yarar var. Geç kalırsak, buradaki fırsatları başkalarına kaptırabiliriz. Türk girişimcileri ve turizmcilerini adada görmeyi çok arzuluyorum, bu noktada bana düşen bir görev olursa da yardıma hazırım.”

Hainan’ın eğitim alanında da öğrencilere önemli fırsatlar sunduğunu hatırlatan Nacar, bu konudaki görüşlerini şöyle özetledi: “Buradaki üniversiteler hem eğitim kaliteleri, hem konumları hem de kampüs ve diğer özelliklerinden dolayı öne çıkıyor. Türk öğrenciler eğitim için buraya gelirse hem kaliteli bir eğitim imkanına hem de okul zamanı dışında yarı zamanlı (part-time) işlerle bütçelerine katkı yapabilirler. Buraya gelsinler pişman olmazlar. Burası tehlikesiz, huzurlu ve her tarafından turizme yönelik iş fırsatlarıyla dolu turistik bir ada.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (