( (

Turizmciler Hükümet'ten Destek Bekliyor

Gündem 17.03.2020 - 13:27, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Turizmciler Hükümet'ten Destek Bekliyor

Koronavirüs salgını sebebi ile TÜRSAB Konya Bölge Temsil Kurulu(B.T.K) binasında seyahat acentaları ile birlikte durum değerlendirmesi toplantısı yapan TÜRSAB Konya B.T.K Başkanı Özdal Karahan, koronavirüs sebebiyle iptallerden dolayı ekonomik olarak zorlandıklarını, bu süreçte hükümetten destek beklediklerini söyledi.
Koronavirüs salgını sonrasında yaşanan seyahat süreçlerini, seyahat iptallerinin ardından ve umre yolcularının karantina durumu neticesinde turizm sektörünün içinde bulunduğu durum ve seyahat acentalarılarının talepleri hakkında TÜRSAB Konya (B.T.K.) binasında istişare toplantısı düzenlendi.   İstişare toplantısına TÜRSAB Konya (B.T.K.) Başkanı Özdal Karahan, yönetim kurulu üyeleri ve Konya ve bölgesindeki seyahat acentaları sahipleri ve yöneticileri katıldı.   TÜRSAB Konya (B.T.K.) Başkanı Özdal Karahan seyahat iptallerinden dolayı ekonomik anlamda zorlandıklarını belirterek, “Koronavirüs salgını sebebiyle seyahat iptallerinin artması sonucu ekonomik olarak seyahat acentaları olarak zorlanıyoruz. Zararımızda büyüktür. Bu süreçte hükümetten ekonomik anlamda destek bekliyoruz. SSK ve vergilerin ertelenmesi noktasında destek olunmasını talep ediyoruz. Anaparanın ödenmesi karşılığında faizsiz kredi talep ediyoruz. KDF kredileri çıkartılmalı ve bu kredilerin ödenmesini de uzun süreli olmalıdır. Kredilerin alınması kolaylaştırılmalıdır. Diğer taraftan Turizm Tanıtım Ajansına kesilen vergilerin kaldırılmasını istiyoruz. Haciz ve borçlanma durumuyla karşı karşıya kalan seyahat acentalarımızın bu borçları dondurulmalı veya en az bir yıl ertelenmesi bizlere rahatlatacaktır” dedi.  
Koronavirüs salgını sebebi ile TÜRSAB Konya Bölge Temsil Kurulu(B.T.K) binasında seyahat acentaları ile birlikte durum değerlendirmesi toplantısı yapan TÜRSAB Konya B.T.K Başkanı Özdal Karahan, koronavirüs sebebiyle iptallerden dolayı ekonomik olarak zorlandıklarını, bu süreçte hükümetten destek beklediklerini söyledi.

Koronavirüs salgını sonrasında yaşanan seyahat süreçlerini, seyahat iptallerinin ardından ve umre yolcularının karantina durumu neticesinde turizm sektörünün içinde bulunduğu durum ve seyahat acentalarılarının talepleri hakkında TÜRSAB Konya (B.T.K.) binasında istişare toplantısı düzenlendi.

 

İstişare toplantısına TÜRSAB Konya (B.T.K.) Başkanı Özdal Karahan, yönetim kurulu üyeleri ve Konya ve bölgesindeki seyahat acentaları sahipleri ve yöneticileri katıldı.

 

TÜRSAB Konya (B.T.K.) Başkanı Özdal Karahan seyahat iptallerinden dolayı ekonomik anlamda zorlandıklarını belirterek, “Koronavirüs salgını sebebiyle seyahat iptallerinin artması sonucu ekonomik olarak seyahat acentaları olarak zorlanıyoruz. Zararımızda büyüktür. Bu süreçte hükümetten ekonomik anlamda destek bekliyoruz. SSK ve vergilerin ertelenmesi noktasında destek olunmasını talep ediyoruz. Anaparanın ödenmesi karşılığında faizsiz kredi talep ediyoruz. KDF kredileri çıkartılmalı ve bu kredilerin ödenmesini de uzun süreli olmalıdır. Kredilerin alınması kolaylaştırılmalıdır. Diğer taraftan Turizm Tanıtım Ajansına kesilen vergilerin kaldırılmasını istiyoruz. Haciz ve borçlanma durumuyla karşı karşıya kalan seyahat acentalarımızın bu borçları dondurulmalı veya en az bir yıl ertelenmesi bizlere rahatlatacaktır” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (