( (

Turistler İtalya'dan Ayrılıyor, Ekonomik Felaket Beliriyor

12.09.2020 - 15:16, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Turistler İtalya'dan Ayrılıyor, Ekonomik Felaket Beliriyor

İtalya'nın seyahat ve turizm endüstrisi ekonomik açıdan daha kötü zamanların ileride olacağından korkuyor.
 İtalya’ya gelen az sayıda turist turizmde yaz aylarının son günlerinde çok kısa bir süre için umut ışığı verdi. 2020'nin başlarında, dünyanın en sert koronavirüs salgınlarından birini yaşayan ülke, ziyaretçileri karşılamak için zamanında önlemler almayı başardı. İtalya'nın seyahat ve turizm endüstrisi ekonomik açıdan daha kötü zamanların ileride olacağından korkuyor. HAVALAR SOĞUDU TURİST ÇEKİLDİ Ancak güneş çekilmeye ve havalar yaşaş yavaş soğumaya başladıkça, İtalya'nın 2020 turizm sezonu için tam iyileşme umutları da bitiyor. Kış geliyor ve bununla birlikte tam anlamıyla bir ekonomik felaket olarak tanımlanan dalga geliyor. FİNANSAL AÇIK ENDİŞESİ İtalyan hükümeti, dünyadaki pek çok kişi gibi, birçok işletmeyi ve bireyi desteklemek için nakit para dağıtıyor. Ancak birçok küresel seyahat kısıtlaması hala yürürlükte olduğundan, ülkenin duraksayan turizm endüstrisinden kaybedilen gelirler, şimdi giderek büyüyen finansal açığın nasıl doldurulacağı endişesini getiriyor TURİZM ÇALIŞANLARI BAŞKA İŞLERE YÖNELİYOR Travel Italian Style CEO'su ve seyahat planlama hizmetinin kurucusu Cassandra Santoro, "Devam etmemiz gereken şey turizmdir. Piedmont'tan Sicilya'ya kadar bir sezon boyunca işsiz kalan rehberlerimiz, sürücülerimiz ve çalışanları şimdi başka işlere yönliyor ve gelir kaynakları araştırıyorlar" dedi. Ağustos ayında İtalya'yı ziyaret eden herhangi biri, neredeyse her şeyin normale döndüğünü düşünmesi nedeniyle yüz maskelerini ve sosyal mesafeyi dşünmediği için affedilebilirdi. Ziyaretçiler yerli halkın ellerinden geleni yatığını ve zor bir dönem geçirdiğini gördü. Ancak İtalyanların %60'ı bir durgunluğu yaşıyor. Bazı kuzey Avrupalı ​​ziyaretçilerin akını olsa bile, ileriye dönük tahminlerin kötü olduğu düşünülüyor. DENİZAŞIRI TURİST ZARARI 24,6 MILYAR AVRO İtalya ulusal turizm kurulu ENIT başkanı Giorgio Palmucci, şunları söyledi: "Denizaşırı ziyaretçilerden İtalya'ya 2020 yılı zararı 24,6 milyar avro ve hatta yurt içi gezgin harcamaları 43,6 milyar avro azaldı. İki yıl sonra turizmde büyüme ve iyileşme umutları olsa bile, salgının yarattığı acı kolay unutulacak gibi değil. Tüm İtalyan şehirlerinin, özellikle Venedik, Floransa ve Roma gibi uluslararası ziyaretçilere daha bağımlı olanların salgından önemli ölçüde etkilenmesi bekleniyor. TATİL PLANLARINI İPTAL ETMELERİ GEREKİYOR Sorunlara ek olarak, genç İtalyanların hem sınırlardan Hırvatistan, Yunanistan ve Malta gibi ülkelere gitmeleri sonucu ülkeye getirdikleri Covid-19 vakalarında bir artış var. Günlük artışlar Fransa ve İspanya'dan daha düşük, ancak İtalyanlar yaklaşan kış konusunda endişeli. İtalyanların ve denizaşırı ziyaretçilerin planlarını iptal edip yerlerinde oturmalarıylagerekiyor. Yoksa ikinci bir dalganın korkuları, Eylül ve Ekim turizminin yeniden canlanmasına dair önceki tahminleri bozmuş gibi görünüyor.”  
İtalya'nın seyahat ve turizm endüstrisi ekonomik açıdan daha kötü zamanların ileride olacağından korkuyor.
 İtalya’ya gelen az sayıda turist turizmde yaz aylarının son günlerinde çok kısa bir süre için umut ışığı verdi. 2020'nin başlarında, dünyanın en sert koronavirüs salgınlarından birini yaşayan ülke, ziyaretçileri karşılamak için zamanında önlemler almayı başardı. İtalya'nın seyahat ve turizm endüstrisi ekonomik açıdan daha kötü zamanların ileride olacağından korkuyor.

turist-italya.jpg
HAVALAR SOĞUDU TURİST ÇEKİLDİ
Ancak güneş çekilmeye ve havalar yaşaş yavaş soğumaya başladıkça, İtalya'nın 2020 turizm sezonu için tam iyileşme umutları da bitiyor. Kış geliyor ve bununla birlikte tam anlamıyla bir ekonomik felaket olarak tanımlanan dalga geliyor.

turist-italya-001.jpg
FİNANSAL AÇIK ENDİŞESİ
İtalyan hükümeti, dünyadaki pek çok kişi gibi, birçok işletmeyi ve bireyi desteklemek için nakit para dağıtıyor. Ancak birçok küresel seyahat kısıtlaması hala yürürlükte olduğundan, ülkenin duraksayan turizm endüstrisinden kaybedilen gelirler, şimdi giderek büyüyen finansal açığın nasıl doldurulacağı endişesini getiriyor

cassandra-santoro,.jpgTURİZM ÇALIŞANLARI BAŞKA İŞLERE YÖNELİYOR
Travel Italian Style CEO'su ve seyahat planlama hizmetinin kurucusu Cassandra Santoro, "Devam etmemiz gereken şey turizmdir. Piedmont'tan Sicilya'ya kadar bir sezon boyunca işsiz kalan rehberlerimiz, sürücülerimiz ve çalışanları şimdi başka işlere yönliyor ve gelir kaynakları araştırıyorlar" dedi.

Ağustos ayında İtalya'yı ziyaret eden herhangi biri, neredeyse her şeyin normale döndüğünü düşünmesi nedeniyle yüz maskelerini ve sosyal mesafeyi dşünmediği için affedilebilirdi. Ziyaretçiler yerli halkın ellerinden geleni yatığını ve zor bir dönem geçirdiğini gördü. Ancak İtalyanların %60'ı bir durgunluğu yaşıyor. Bazı kuzey Avrupalı ​​ziyaretçilerin akını olsa bile, ileriye dönük tahminlerin kötü olduğu düşünülüyor.

enit-baskani-giorgio-palmucci.jpgDENİZAŞIRI TURİST ZARARI 24,6 MILYAR AVRO
İtalya ulusal turizm kurulu ENIT başkanı Giorgio Palmucci, şunları söyledi: "Denizaşırı ziyaretçilerden İtalya'ya 2020 yılı zararı 24,6 milyar avro ve hatta yurt içi gezgin harcamaları 43,6 milyar avro azaldı. İki yıl sonra turizmde büyüme ve iyileşme umutları olsa bile, salgının yarattığı acı kolay unutulacak gibi değil. Tüm İtalyan şehirlerinin, özellikle Venedik, Floransa ve Roma gibi uluslararası ziyaretçilere daha bağımlı olanların salgından önemli ölçüde etkilenmesi bekleniyor.

TATİL PLANLARINI İPTAL ETMELERİ GEREKİYOR
Sorunlara ek olarak, genç İtalyanların hem sınırlardan Hırvatistan, Yunanistan ve Malta gibi ülkelere gitmeleri sonucu ülkeye getirdikleri Covid-19 vakalarında bir artış var. Günlük artışlar Fransa ve İspanya'dan daha düşük, ancak İtalyanlar yaklaşan kış konusunda endişeli. İtalyanların ve denizaşırı ziyaretçilerin planlarını iptal edip yerlerinde oturmalarıylagerekiyor. Yoksa ikinci bir dalganın korkuları, Eylül ve Ekim turizminin yeniden canlanmasına dair önceki tahminleri bozmuş gibi görünüyor.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (