( (

TURÇEV-DER’den Başkan Esfendiyar’a Ziyaret

Bölge 16.01.2020 - 12:22, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

TURÇEV-DER’den Başkan Esfendiyar’a Ziyaret

Turgut ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Eğitim Kültür Derneği (TURÇEV-DER) Dernek Başkanı Erol Yayla ve yönetim kurulu üyeleri Konya Büyükşehir Belediyesi Fen işlerin daire Başkanı Hasan Hüseyin Esfendiyar’ı ziyaret ettiler .
Ziyarette Dernek Başkanı Erol Yayla, Konya’daki Turgutoğulları ve eserleri hakkında Fen işlerin daire Başkanı Hasan Hüseyin  Esfendiyar’a  bilgi vererek, “Turgutoğulları Anadolu’ya 1150 yıllarında gelmişler, ilkin Ilgın havalisine yerleştirilmiş, Seydişehir, Beyşehir, Akşehir, Yunak, Sarayönü o coğrafyada iskan edilmiş ve bu bölgede eserleri olan Anadolu Selçuklularıyla çok barışık yaşamışlar” dedi . Dernek olarak Yunak’ta 13 tane köyleri olduğunu belirten Başkan Yayla, “Dernek olarak üyelerimizin ve hayırseverlerin sayesinde köylerimize bir çok şey yapmaya çalışıyoruz. Her sene köylerimizden bir okulun çocuklarını giydiriyoruz, Ramazan’da ramazan paketleri dağıtıyoruz, fakir-fukaraya maddi yardım yapmaya çalışıyoruz Aynı zamanda 5.sini düzenleyeceğimiz Turgutoğulları  şölenimizde sizleri aramızda  görmekten memnuniyet duyarız” ifadelerini kullanarak,  Dernek olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi, Afyonkocatepe Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesiyle birlikte uluslar arası 3 gün süren  sempozyum düzenlendiğini belirten Başkan Yayla, “Düzenlenen sempozyum neticesinde harika bir kitap ortaya çıktı. İşte bu şanlı tarihimizi canlandırmak ve yaşatmak için kitabımızı tek tek köylerimizi gezerek dağıtmak ve özellikle gençlerimize anlatmak istiyoruz. Bu konuda da sizlerden destek bekliyoruz” dedi.     Konya Büyükşehir  Belediyesi  Fen işlerin daire Başkanı Hasan Hüseyin  Esfendiyar’da  TURCEV-DER’i ve yönetimini tebrik ettiğini söyleyerek   “Dernek olarak sizleri kutluyorum. Tarihinize sahip çıkıyor ve çok güzel bir şekilde tanıtıyor ve köylerdeki ve tüm Türkiye’deki Turgutoğulları’na aktarıyorsunuz. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bize düşen görev var ise yapmaya hazırız” dedi. Ziyaret Dernek başkanı Erol Yaylanın hediye takdiminin ardından  toplu fotoğraf çekilmesi iel son buldu.
Turgut ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Eğitim Kültür Derneği (TURÇEV-DER) Dernek Başkanı Erol Yayla ve yönetim kurulu üyeleri Konya Büyükşehir Belediyesi Fen işlerin daire Başkanı Hasan Hüseyin Esfendiyar’ı ziyaret ettiler .

Ziyarette Dernek Başkanı Erol Yayla, Konya’daki Turgutoğulları ve eserleri hakkında Fen işlerin daire Başkanı Hasan Hüseyin  Esfendiyar’a  bilgi vererek, “Turgutoğulları Anadolu’ya 1150 yıllarında gelmişler, ilkin Ilgın havalisine yerleştirilmiş, Seydişehir, Beyşehir, Akşehir, Yunak, Sarayönü o coğrafyada iskan edilmiş ve bu bölgede eserleri olan Anadolu Selçuklularıyla çok barışık yaşamışlar” dedi . Dernek olarak Yunak’ta 13 tane köyleri olduğunu belirten Başkan Yayla, “Dernek olarak üyelerimizin ve hayırseverlerin sayesinde köylerimize bir çok şey yapmaya çalışıyoruz. Her sene köylerimizden bir okulun çocuklarını giydiriyoruz, Ramazan’da ramazan paketleri dağıtıyoruz, fakir-fukaraya maddi yardım yapmaya çalışıyoruz Aynı zamanda 5.sini düzenleyeceğimiz Turgutoğulları  şölenimizde sizleri aramızda  görmekten memnuniyet duyarız” ifadelerini kullanarak,

 Dernek olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi, Afyonkocatepe Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesiyle birlikte uluslar arası 3 gün süren  sempozyum düzenlendiğini belirten Başkan Yayla, “Düzenlenen sempozyum neticesinde harika bir kitap ortaya çıktı. İşte bu şanlı tarihimizi canlandırmak ve yaşatmak için kitabımızı tek tek köylerimizi gezerek dağıtmak ve özellikle gençlerimize anlatmak istiyoruz. Bu konuda da sizlerden destek bekliyoruz” dedi.  

 

Konya Büyükşehir  Belediyesi  Fen işlerin daire Başkanı Hasan Hüseyin  Esfendiyar’da  TURCEV-DER’i ve yönetimini tebrik ettiğini söyleyerek   “Dernek olarak sizleri kutluyorum. Tarihinize sahip çıkıyor ve çok güzel bir şekilde tanıtıyor ve köylerdeki ve tüm Türkiye’deki Turgutoğulları’na aktarıyorsunuz. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bize düşen görev var ise yapmaya hazırız” dedi.

Ziyaret Dernek başkanı Erol Yaylanın hediye takdiminin ardından  toplu fotoğraf çekilmesi iel son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (