( (

‘Türbeönü Buluşmaları’ Musiki Dinletisi Beğeni Topladı

Gündem 09.12.2019 - 15:15, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

‘Türbeönü Buluşmaları’ Musiki Dinletisi Beğeni Topladı

Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türbeönü Buluşmaları programına katılan musiki toplulukları, Türk tasavvuf müziğinin nadide eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor.
Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde, Konya Büyükşehir Belediyesi, Merkez İlçe Belediyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının işbirliğiyle düzenlenen Şeb-i Arus Etkinlikleri’nde ‘Vefa Vakti’ teması çerçevesinde gerçekleştirilen Türbeönü Buluşmaları, 3’üncü yılında ülkemizin sevilen yazarlarını ve sanatçılarını bir araya getiriyor.   Türbeönü Buluşmalarının üçüncü gününde, Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuvarı Öğretim Üyesi Gonca Demir koordinatörlüğünde, Geleneksel Türk Müziği Bölümü son sınıf öğrencilerinin sergilediği Türk Tasavvuf Müziği konseri vatandaşlardan büyük beğeni topladı.   Mevlana’yı anma törenlerinin kültürel ve sanatsal etkisini artırmak amaçlı düzenlenen çadır sohbetlerinin yanı sıra farklı musiki topluluklarının da yer aldığı programlarda vatandaşlar hem musiki dinleme hem de alanında uzman yazar ve sanatçıların sohbetlerine katılma fırsatını buluyor.
Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türbeönü Buluşmaları programına katılan musiki toplulukları, Türk tasavvuf müziğinin nadide eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor.

Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde, Konya Büyükşehir Belediyesi, Merkez İlçe Belediyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının işbirliğiyle düzenlenen Şeb-i Arus Etkinlikleri’nde ‘Vefa Vakti’ teması çerçevesinde gerçekleştirilen Türbeönü Buluşmaları, 3’üncü yılında ülkemizin sevilen yazarlarını ve sanatçılarını bir araya getiriyor.

 

Türbeönü Buluşmalarının üçüncü gününde, Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuvarı Öğretim Üyesi Gonca Demir koordinatörlüğünde, Geleneksel Türk Müziği Bölümü son sınıf öğrencilerinin sergilediği Türk Tasavvuf Müziği konseri vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

 

Mevlana’yı anma törenlerinin kültürel ve sanatsal etkisini artırmak amaçlı düzenlenen çadır sohbetlerinin yanı sıra farklı musiki topluluklarının da yer aldığı programlarda vatandaşlar hem musiki dinleme hem de alanında uzman yazar ve sanatçıların sohbetlerine katılma fırsatını buluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (