( (

Tunç Soyer ve CHP’nin Ağır Topları İzmir'de Konyalılar Federasyonu'nu Ziyaret Etti

Gündem 05.07.2022 - 16:22, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Tunç Soyer ve CHP’nin Ağır Topları İzmir'de Konyalılar Federasyonu'nu Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ve Tunç Soyer bugün İzmir'de Konyalılar Federasyonu Genel Başkanı Yusuf Devebacak, bağlı derneklerin başkanları ile yöneticilerini ziyaret etti.
Ziyarete CHP İzmir milletvekilleri Bedri Serter, Tacettin Bayır ve Ednan Arslan, CHP Parti Meclisi (PM) üyeleri Hakkı Süha Okay ve Devrim Barış Çelik, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile federasyon yönetimi katıldı.    SOYER: SİYASETİN KUCAKLAYICI OLMASI GEREKİYOR    Toplantıya damgasını vuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Türkiye'de siyasetin çok sığlaştığını belirterek şunları söyledi:  "Siyasetin çok daha kucaklayıcı olması gerekiyor. Herkesi içine alacak, farklılıkları da içine sindirecek bir perspektif ortaya koyması gerekiyor. Bu da Mevlana kültüründe var. Konyalılar İzmir'e Mevlana'yı anlatsınlar yeter. Bundan daha güzel bir siyaset olabilir mi? Oradan öğreneceğimiz şeylerle geleceğimizi tasarlayacağız, geleceğe yürüyeceğiz. Farklılıkların bu şehir için zenginlik olduğuna inanıyorum. Varlığınızı devam ettirmeniz için üzerime düşen ne varsa yapacağımı bilin."    Ziyaret bitiminde Konyalılar Federasyonu Genel Başkanı Yusuf Devebacak önemli açıklamalarda bulundu:     KONYALILAR ÇANTADA KEKLİK DEĞİLDİR    “Hiçbir siyasi parti Konyalıları arka bahçeleri olarak görmesin. Konyalılar çantada keklik değildir. Onlar kendilerini önemseyen, değer veren siyasi partilere destek vererek akıllı seçimler yapan, yaşadıkları şehirlerde katma değer üreten, ülkesini her koşulda seven orta Anadolu’nun yegane temsilcileridir. Yerel ve genel yönetimlerce hakça yapılan istihdam, sosyal, kültürel ve ekonomik paylaşımlar gibi düzenli ve kesintisiz verilen hizmetlerde, Konyalılar kendilerine uzatılan elleri asla unutmazlar. Bu böyle bilinmelidir. Bizim kimsenin malında, mülkünde ve inancında gözümüz yoktur. Bizler Mevlana torunları olarak bütün inançlara saygılı, ülkemizin tüm yurttaşlarını ve değerlerini kucaklayacak kadar hoşgörü sahibi Anadolu insanlarıyız. Olaya bu pencereden baktığımızda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Üzerime düşen ne varsa yapacağımı bilin” demesi bize verilen bir açık çektir. Bu bakımdan İzmir’de yaşayan Konyalılar adına önce kendisine, sonra parti yetkililerine, diğer belediye başkanlarına ve bizi yalnız bırakmayan tüm katılımcılara ayrı-ayrı teşekkür ederim.” Dedi. 
Cumhuriyet Halk Partisi Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ve Tunç Soyer bugün İzmir'de Konyalılar Federasyonu Genel Başkanı Yusuf Devebacak, bağlı derneklerin başkanları ile yöneticilerini ziyaret etti.

Ziyarete CHP İzmir milletvekilleri Bedri Serter, Tacettin Bayır ve Ednan Arslan, CHP Parti Meclisi (PM) üyeleri Hakkı Süha Okay ve Devrim Barış Çelik, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile federasyon yönetimi katıldı. 

 

SOYER: SİYASETİN KUCAKLAYICI OLMASI GEREKİYOR 

 

Toplantıya damgasını vuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Türkiye'de siyasetin çok sığlaştığını belirterek şunları söyledi: 

"Siyasetin çok daha kucaklayıcı olması gerekiyor. Herkesi içine alacak, farklılıkları da içine sindirecek bir perspektif ortaya koyması gerekiyor. Bu da Mevlana kültüründe var. Konyalılar İzmir'e Mevlana'yı anlatsınlar yeter. Bundan daha güzel bir siyaset olabilir mi? Oradan öğreneceğimiz şeylerle geleceğimizi tasarlayacağız, geleceğe yürüyeceğiz. Farklılıkların bu şehir için zenginlik olduğuna inanıyorum. Varlığınızı devam ettirmeniz için üzerime düşen ne varsa yapacağımı bilin." 

 

Ziyaret bitiminde Konyalılar Federasyonu Genel Başkanı Yusuf Devebacak önemli açıklamalarda bulundu:  

 

KONYALILAR ÇANTADA KEKLİK DEĞİLDİR 

 

“Hiçbir siyasi parti Konyalıları arka bahçeleri olarak görmesin. Konyalılar çantada keklik değildir. Onlar kendilerini önemseyen, değer veren siyasi partilere destek vererek akıllı seçimler yapan, yaşadıkları şehirlerde katma değer üreten, ülkesini her koşulda seven orta Anadolu’nun yegane temsilcileridir. Yerel ve genel yönetimlerce hakça yapılan istihdam, sosyal, kültürel ve ekonomik paylaşımlar gibi düzenli ve kesintisiz verilen hizmetlerde, Konyalılar kendilerine uzatılan elleri asla unutmazlar. Bu böyle bilinmelidir. Bizim kimsenin malında, mülkünde ve inancında gözümüz yoktur. Bizler Mevlana torunları olarak bütün inançlara saygılı, ülkemizin tüm yurttaşlarını ve değerlerini kucaklayacak kadar hoşgörü sahibi Anadolu insanlarıyız. Olaya bu pencereden baktığımızda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Üzerime düşen ne varsa yapacağımı bilin” demesi bize verilen bir açık çektir. Bu bakımdan İzmir’de yaşayan Konyalılar adına önce kendisine, sonra parti yetkililerine, diğer belediye başkanlarına ve bizi yalnız bırakmayan tüm katılımcılara ayrı-ayrı teşekkür ederim.” Dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (