( (

Tunç; “Şiddeti ve Eşitsizliği Kabul Etmiyoruz.”

Gündem 10.03.2020 - 15:07, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Tunç; “Şiddeti ve Eşitsizliği Kabul Etmiyoruz.”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Gedavet Parkında bir basın açıklaması yapan CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç, kadınlara reva görülen yoksulluğu, şiddeti ve eşitsizliği kabul etmeyeceklerini söyledi.
Gedavat Parkındaki basın açıklamasına CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç’un yanı sıra, yönetim kurulu, ilçe kadın kolları başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, Kadın Meclisleri, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen Konya şubeleri ve partili kadınlar katılarak, destek verdiler.   Basın açıklamasında, bu günün hak mücadelesi veren kadınların mücadele azminin törpülendiği bir gün olduğunu belirten CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç, “Bugün ülkemizde kadını; toplumsal yaşamdan çekmeye çalışanlara, kadını çalışma yaşamının dışına çıkarmak isteyenlere, bedeni üzerinde hak iddia edenlere, birey olarak değil, eş, anne, namus öznesi olarak görenlere, kadın erkek eşitliğinin ne demek olduğunu anlamazdan gelip, fıtrata ters diyenlere hadi oradan deme günüdür.  Bugün kadını; cinsel şiddetin mağduru yapanlara, eğitim hayatının dışında bırakanlara, çocuk yaşta evlendirmeye çalışanlara, çalışma hayatında sömürenlere, eşit emeğine eşit ücret vermeyenlere, siyasal yaşamda geri mevzilere atmaya, dar alanlara sıkıştırmaya çalışanlara Hayır deme günüdür” dedi.   Barış İçinde Yaşayacağımız Bir Ülke İstiyoruz   Şerife Tunç kadınlar olarak isteklerinin barış içinde yaşayacağımız bir ülke istediklerine dikkat çekerek, “Kadının kimliği, bedeni, özgürlüğü üzerinden yürütülen baskı ve şiddete her gün yüzlerce korkunç örnekle tanık oluyoruz.  Biz kadınlar çok şey istemiyoruz.  Eşit, adil, insan onuruna yaraşır, barış içinde yaşayacağımız bir ülke istiyoruz.  Vermezlerse alacağız. Kadınlar için yaşamsal olan 6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesini uygulamamak için her yolu deniyorlar. Tartışmaya açıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz gibi sessizde kalmayacağız. Özgürlük, demokrasi, toplumsal cinsiyet eşitsizliği mücadelesine devam edeceğiz. Özellikle de bizim olmayan ekonomik krizin yükünü kabul etmiyoruz. Hele de bize biçilen rolleri asla kabul etmiyoruz. Yaşamımızı kontrol altına almak isteyenlere buradan sesleniyoruz: Kadın cinayetlerine, cinsel ve çocuk istismarlarına isyan eden, kurtuluşu kadın dayanışmasında ve örgütlenmesinde bulan biz kadınları susturamayacaklardır. Çünkü kadınlar olarak bizler, yaşamak istiyoruz ve özgürce, insanca eşit bir şekilde yaşam için mücadele edeceğiz. El ele verip sesimizi yükselteceğiz.  Bizi düşman eden yalanlara değil, birleştiren gerçeğimize ses vereceğiz. Çünkü paylaştıkça çoğalacağız, çoğaldıkça güçleneceğiz. Güçlendikçe de değiştireceğiz. Dana güzel bir gelecek, daha demokrat bir memleket, daha aydınlık yarınlar, ancak biz emekçi kadınların yeni başarı hikâyeleriyle mümkün olacaktır. Basın açıklamasına katılıp, bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.   Basın açıklamasında kadınların, “Her yer kadın, her yer direniş, Kadın cinayetlerini durduracağız. Asla yalnız yürümeyeceksin.” Sloganları dikkat çekti.  
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Gedavet Parkında bir basın açıklaması yapan CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç, kadınlara reva görülen yoksulluğu, şiddeti ve eşitsizliği kabul etmeyeceklerini söyledi.

Gedavat Parkındaki basın açıklamasına CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç’un yanı sıra, yönetim kurulu, ilçe kadın kolları başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, Kadın Meclisleri, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen Konya şubeleri ve partili kadınlar katılarak, destek verdiler.

 

Basın açıklamasında, bu günün hak mücadelesi veren kadınların mücadele azminin törpülendiği bir gün olduğunu belirten CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç, “Bugün ülkemizde kadını; toplumsal yaşamdan çekmeye çalışanlara, kadını çalışma yaşamının dışına çıkarmak isteyenlere, bedeni üzerinde hak iddia edenlere, birey olarak değil, eş, anne, namus öznesi olarak görenlere, kadın erkek eşitliğinin ne demek olduğunu anlamazdan gelip, fıtrata ters diyenlere hadi oradan deme günüdür.  Bugün kadını; cinsel şiddetin mağduru yapanlara, eğitim hayatının dışında bırakanlara, çocuk yaşta evlendirmeye çalışanlara, çalışma hayatında sömürenlere, eşit emeğine eşit ücret vermeyenlere, siyasal yaşamda geri mevzilere atmaya, dar alanlara sıkıştırmaya çalışanlara Hayır deme günüdür” dedi.

 

Barış İçinde Yaşayacağımız Bir Ülke İstiyoruz

 

Şerife Tunç kadınlar olarak isteklerinin barış içinde yaşayacağımız bir ülke istediklerine dikkat çekerek,

“Kadının kimliği, bedeni, özgürlüğü üzerinden yürütülen baskı ve şiddete her gün yüzlerce korkunç örnekle tanık oluyoruz.  Biz kadınlar çok şey istemiyoruz.  Eşit, adil, insan onuruna yaraşır, barış içinde yaşayacağımız bir ülke istiyoruz.  Vermezlerse alacağız. Kadınlar için yaşamsal olan 6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesini uygulamamak için her yolu deniyorlar. Tartışmaya açıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz gibi sessizde kalmayacağız. Özgürlük, demokrasi, toplumsal cinsiyet eşitsizliği mücadelesine devam edeceğiz. Özellikle de bizim olmayan ekonomik krizin yükünü kabul etmiyoruz. Hele de bize biçilen rolleri asla kabul etmiyoruz. Yaşamımızı kontrol altına almak isteyenlere buradan sesleniyoruz: Kadın cinayetlerine, cinsel ve çocuk istismarlarına isyan eden, kurtuluşu kadın dayanışmasında ve örgütlenmesinde bulan biz kadınları susturamayacaklardır. Çünkü kadınlar olarak bizler, yaşamak istiyoruz ve özgürce, insanca eşit bir şekilde yaşam için mücadele edeceğiz. El ele verip sesimizi yükselteceğiz.  Bizi düşman eden yalanlara değil, birleştiren gerçeğimize ses vereceğiz. Çünkü paylaştıkça çoğalacağız, çoğaldıkça güçleneceğiz. Güçlendikçe de değiştireceğiz. Dana güzel bir gelecek, daha demokrat bir memleket, daha aydınlık yarınlar, ancak biz emekçi kadınların yeni başarı hikâyeleriyle mümkün olacaktır. Basın açıklamasına katılıp, bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Basın açıklamasında kadınların, “Her yer kadın, her yer direniş, Kadın cinayetlerini durduracağız. Asla yalnız yürümeyeceksin.” Sloganları dikkat çekti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (