( (

TSK'dan Irak'ın Kuzeyine 'Pençe-Kaplan Operasyonu'

Gündem (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 17.06.2020 - 10:35, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

TSK'dan Irak'ın Kuzeyine 'Pençe-Kaplan Operasyonu'

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesine "Pençe-Kaplan Operasyonu" adıyla yeni bir harekât başlatıldığını, Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen komandoların hava hücum harekâtıyla bölgeye intikal ettiğini bildirdi.
Pençe-Kaplan Operasyonu'nu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile TSK komuta kademesi anlık takip ediyor. Harekât öncesinde brifing ile sahadaki son hazırlıklara ilişkin bilgi alan Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, harekâtı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Merkezi'nden sevk ve idare ediyor. "Komandolarımız bölgeye intikal etti" MSB'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ''Halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek maksadıyla; Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen komandolarımız, hava hücum harekâtıyla bölgeye intikal etmişlerdir'' ifadesi kullanıldı. MSB operasyonun, Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakları çerçevesinde icra edildiğini bildirdi. "Operasyon başarıyla sürüyor" Bakanlıktan yapılan son açıklamada ise, hava hücum harekâtı öncesinde bölgede konuşlu topçu birliklerince belirlenen hedeflerin yoğun şekilde ateş altına alınarak tam isabetle vurulduğu, operasyonun planlandığı şekilde başarıyla sürdüğü belirtildi. Bu arada MSB tarafından "Pençe-Kaplan Operasyonu"na ilişkin ilk görüntüler de paylaşıldı.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesine "Pençe-Kaplan Operasyonu" adıyla yeni bir harekât başlatıldığını, Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen komandoların hava hücum harekâtıyla bölgeye intikal ettiğini bildirdi.

Pençe-Kaplan Operasyonu'nu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile TSK komuta kademesi anlık takip ediyor. Harekât öncesinde brifing ile sahadaki son hazırlıklara ilişkin bilgi alan Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, harekâtı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Merkezi'nden sevk ve idare ediyor.

"Komandolarımız bölgeye intikal etti"

MSB'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ''Halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek maksadıyla; Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen komandolarımız, hava hücum harekâtıyla bölgeye intikal etmişlerdir'' ifadesi kullanıldı.

MSB operasyonun, Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakları çerçevesinde icra edildiğini bildirdi.

"Operasyon başarıyla sürüyor"

Bakanlıktan yapılan son açıklamada ise, hava hücum harekâtı öncesinde bölgede konuşlu topçu birliklerince belirlenen hedeflerin yoğun şekilde ateş altına alınarak tam isabetle vurulduğu, operasyonun planlandığı şekilde başarıyla sürdüğü belirtildi.

Bu arada MSB tarafından "Pençe-Kaplan Operasyonu"na ilişkin ilk görüntüler de paylaşıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (