( (

Toroslarda Sonbahar Büyülüyor

Kültür Sanat 12.11.2019 - 13:45, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Toroslarda Sonbahar Büyülüyor

Son zamanlarda yaptığı birbirinden farklı kültürel faaliyetler ile dikkat çeken Selçukya Kültür Sanat Derneği geçtiğimiz hafta İbradı’da şiir ve türkü dinletisi gerçekleştirdi.
Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından  Kültür ve Gözlem Gezileri  adı altında Altınbeşik Mağarası, Ormana Düğmeli Evler ve İbradı güzergahında gerçekleştirilen geziye Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr.Mustafa Güçlü ve yönetiminden birçok kişi ile Yörük kültürü araştırmacısı fotoğrafçı yazar Zeki Oğuz , gazeteciler , yazarlar ve fotoğrafçılar katıldı.  Kuğulu Göl’deki kahvaltı ile başlayan gezi Dünya 3. büyük yeraltı gölü kabul 6 Altınbeşik Mağrası ile devam etti. İbradı’lı Devlet Sanatçısı Gülay Diri’nin daveti üzerine ilçede mola veren Selçukya Gezi ekibi İbradı Belediyesinin ev sahipliğinde şiir ve türkü dinletisi yaptı. Elife Mısral’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlikte Selçukya şairlerinden Tayyar Yıldırım , Ahmet Şener, Seyit Ali Oruç ,Yakup Çak şiirlerini okudu. Konya eski il kültür Müdürlerinden Salih Sedat Ersöz de İbradı'ya yazdığı bir şiiri okudu ve gösterilen ilgi üzerine bir nüshasını Belediye Başkanı  Vekili Av. Serkan Küçükkuru’ya armağan etti. Ayrıca dinletide yöresel etnik müzik de uluslar arası bir şöhrete sahip devlet sanatçısı Gülay Diri, yalın ses ile İbradı türküleri seslendirdi. Konyalım Yürü türküsünün farklı bir versiyonu ile Selçukyalılara sürpriz yapan sanatçı büyük ilgi ile karşılandı. Daha sonra ise  dernek üyesi Mustafa Karaçelebi İbradılara kısa bir türkü ziyafeti verdi. Karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı ile sona eren etkinlikte en kısa sürede Konya’da tekrarını yapmak dileği ile vedalaşıldı.   Düğmeli evleri ile ünlü Ormana köyü ve civarı, özgün mimarisi ve Toroslar da sonbaharın renkleri ile fotoğrafçılara geniş bir açı sunuyordu. Gün batımına kadar çekimlerin devam ettiği gezi , dönüş yolunda da otobüs sohbetleri ile sürdü. Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat “ Gittiğimiz yere şiir götüreceğiz ve fotoğraflarla Anadolu’nun hikayesini yazacağız” diye yola çıkmıştık , bugün 7. tamamladığımız gezide gördük ki doğru yoldayız” diyerek  gezi ekibi ve katılanlara teşekkür etti.  
Son zamanlarda yaptığı birbirinden farklı kültürel faaliyetler ile dikkat çeken Selçukya Kültür Sanat Derneği geçtiğimiz hafta İbradı’da şiir ve türkü dinletisi gerçekleştirdi.

Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından  Kültür ve Gözlem Gezileri  adı altında Altınbeşik Mağarası, Ormana Düğmeli Evler ve İbradı güzergahında gerçekleştirilen geziye Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr.Mustafa Güçlü ve yönetiminden birçok kişi ile Yörük kültürü araştırmacısı fotoğrafçı yazar Zeki Oğuz , gazeteciler , yazarlar ve fotoğrafçılar katıldı.  Kuğulu Göl’deki kahvaltı ile başlayan gezi Dünya 3. büyük yeraltı gölü kabul 6 Altınbeşik Mağrası ile devam etti.

İbradı’lı Devlet Sanatçısı Gülay Diri’nin daveti üzerine ilçede mola veren Selçukya Gezi ekibi İbradı Belediyesinin ev sahipliğinde şiir ve türkü dinletisi yaptı. Elife Mısral’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlikte Selçukya şairlerinden Tayyar Yıldırım , Ahmet Şener, Seyit Ali Oruç ,Yakup Çak şiirlerini okudu. Konya eski il kültür Müdürlerinden Salih Sedat Ersöz de İbradı'ya yazdığı bir şiiri okudu ve gösterilen ilgi üzerine bir nüshasını Belediye Başkanı  Vekili Av. Serkan Küçükkuru’ya armağan etti.

Ayrıca dinletide yöresel etnik müzik de uluslar arası bir şöhrete sahip devlet sanatçısı Gülay Diri, yalın ses ile İbradı türküleri seslendirdi. Konyalım Yürü türküsünün farklı bir versiyonu ile Selçukyalılara sürpriz yapan sanatçı büyük ilgi ile karşılandı. Daha sonra ise  dernek üyesi Mustafa Karaçelebi İbradılara kısa bir türkü ziyafeti verdi.

Karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı ile sona eren etkinlikte en kısa sürede Konya’da tekrarını yapmak dileği ile vedalaşıldı.


 

Düğmeli evleri ile ünlü Ormana köyü ve civarı, özgün mimarisi ve Toroslar da sonbaharın renkleri ile fotoğrafçılara geniş bir açı sunuyordu. Gün batımına kadar çekimlerin devam ettiği gezi , dönüş yolunda da otobüs sohbetleri ile sürdü.

Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat “ Gittiğimiz yere şiir götüreceğiz ve fotoğraflarla Anadolu’nun hikayesini yazacağız” diye yola çıkmıştık , bugün 7. tamamladığımız gezide gördük ki doğru yoldayız” diyerek  gezi ekibi ve katılanlara teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (