( (

THY Pilotlarla İlgili Flaş Bir Karar Aldı

Gündem 06.10.2020 - 15:09, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

THY Pilotlarla İlgili Flaş Bir Karar Aldı

Türk Hava Yolları (THY) İstihdam Başkanlığı aracılığıyla flaş bir açıklama yaptı. Kokpit personelinin eğitim borçlarıyla ilgili sürpriz bir karar alındı
Türk Hava Yolları (THY) İstihdam Başkanlığı aracılığıyla flaş bir açıklama yaptı. Kokpit personelinin eğitim borçlarıyla ilgili sürpriz bir karar alındı. THY İstihdam Başkanlığı tarafından yapılan duyuruyla kokpit personelinin eğitim borçlarının 2021 yılına kadar ertelendiği ifade edildi. İşte o açıklamanın tam metni: "Kıymetli Çalışma Arkadaşlarımız, 31 Ağustos 2020 itibariyle kısa çalışma uygulamasının sonlanmasına müteakip, Hava-İş Sendikası ile yapılan protokol kapsamında tebliğ edilen yeni ücretleri kabul ederek 1 Eylül 2020 itibariyle tam zamanlı çalışmaya geçen kokpit çalışanlarımızın eğitim borcu geri ödeme planlarının yeniden yapılandırılması yönünde karar alınmıştır. Alınan karar gereği; 1.    Eğitim borcu geri ödemeleri 2021 yılına kadar ertelenmiş olup, 2020 yılı Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayları ücretlerinden eğitim borcu geri ödeme kesintisi yapılmayacaktır. 2.    2021 yılında, eğitim borcu geri ödeme kesintisi yeni net ücretinin %25’inin üzerinde kalan çalışanlarımız için, eğitim borcu geri ödeme kesintileri aylık net ücretin %25’i ile sınırlı kalacak olup, 2021 yılında geri ödenmesi gereken tutar ile ödenen arasında oluşacak fark 2022 yılı geri ödeme kesintilerine eşit olarak ilave edilecektir. 3.    2022 yılında eğitim borcu geri ödeme kesintisi yeni net ücretin %25’ini geçmesi durumunda ise, geri ödeme kesintisi %25 ile sınırlı olacak ve oluşacak fark yeniden bir sonraki yıla aktarılacaktır. Düzenlemenin siz değerli çalışanlarımıza ve Ortaklığımıza hayırlı olmasını diler, bu süreçte çalışma şartlarında gösterdiğiniz sabır, anlayış, Ortaklığımıza yaptığınız katkılar ve verdiğiniz emekler için tekrar teşekkür ederiz. Saygılarımızla. İstihdam Başkanlığı"  
Türk Hava Yolları (THY) İstihdam Başkanlığı aracılığıyla flaş bir açıklama yaptı. Kokpit personelinin eğitim borçlarıyla ilgili sürpriz bir karar alındı
Türk Hava Yolları (THY) İstihdam Başkanlığı aracılığıyla flaş bir açıklama yaptı. Kokpit personelinin eğitim borçlarıyla ilgili sürpriz bir karar alındı.


THY İstihdam Başkanlığı tarafından yapılan duyuruyla kokpit personelinin eğitim borçlarının 2021 yılına kadar ertelendiği ifade edildi.

İşte o açıklamanın tam metni:

"Kıymetli Çalışma Arkadaşlarımız,

31 Ağustos 2020 itibariyle kısa çalışma uygulamasının sonlanmasına müteakip, Hava-İş Sendikası ile yapılan protokol kapsamında tebliğ edilen yeni ücretleri kabul ederek 1 Eylül 2020 itibariyle tam zamanlı çalışmaya geçen kokpit çalışanlarımızın eğitim borcu geri ödeme planlarının yeniden yapılandırılması yönünde karar alınmıştır.

Alınan karar gereği;

1.    Eğitim borcu geri ödemeleri 2021 yılına kadar ertelenmiş olup, 2020 yılı Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayları ücretlerinden eğitim borcu geri ödeme kesintisi yapılmayacaktır.

2.    2021 yılında, eğitim borcu geri ödeme kesintisi yeni net ücretinin %25’inin üzerinde kalan çalışanlarımız için, eğitim borcu geri ödeme kesintileri aylık net ücretin %25’i ile sınırlı kalacak olup, 2021 yılında geri ödenmesi gereken tutar ile ödenen arasında oluşacak fark 2022 yılı geri ödeme kesintilerine eşit olarak ilave edilecektir.

3.    2022 yılında eğitim borcu geri ödeme kesintisi yeni net ücretin %25’ini geçmesi durumunda ise, geri ödeme kesintisi %25 ile sınırlı olacak ve oluşacak fark yeniden bir sonraki yıla aktarılacaktır.

Düzenlemenin siz değerli çalışanlarımıza ve Ortaklığımıza hayırlı olmasını diler, bu süreçte çalışma şartlarında gösterdiğiniz sabır, anlayış, Ortaklığımıza yaptığınız katkılar ve verdiğiniz emekler için tekrar teşekkür ederiz.

Saygılarımızla.

İstihdam Başkanlığı"

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (